• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün sorunsalı :(

ben de kendi fikrimi söyleyeyim

eğer düğünü güzel bir mekanda, güzel bir orkestrayla, aydınlatmayla, ne biliyim şık masalarla ya da güzel bir kır düğünü filan yapmayacaksam;
sadece sıradan bir salon -ki bu görece ucuz salonlor çok kıro yerler oluyor yahu, krem şantiden ibaret pasta, saçma sapan salon havaları (ankaradayım da buranın müziklerinden bahsediyorum) için 6-7 bin lira vermek bence saçma. garsona bahşişti, fotograftı bu daha da artabiliyor.
evlenecek olsam ben pek düğün yapma heveslisi olmam illa düğün diyene o zaman adam gibi düğün istiyorum diyecem- vazgeçerlerse bence hava hoş.

onun yerine planım şu:
güzel bir kına, minik de olsa bir mekanda (evimin hemen karşısında var mesela böyle bir mekan, kalabalık olmasak evde de olur ama evi dağırtmak istemem düğünden hemen önce, mevsim uygunsa evin bahçesinde de olur) ancak davetiyeye yazdırmadan. sadece eğlenme amaçlı, kendi kafa dengim insanları özel arayıp çağırarak bi organizasyon. oynamak, tepinmek dağıtmak içmek serbest. hatta ben yurtdışında yaşadım bi süre ve bu tür organisazyonlar yapıp herkes gelirken atıştırmalık tatlı filan getirsin diyenler bile oluyordu :P yalnız şu klasik, gelinin abisi filan yazan süsleri filan istemiyorum, bence sırf göstermelik masraf onlar. şu düşündüğüm kınanın tek kuruş masrafı yok. kıyafet zaten var. kına da ucuz zaten :D
sonra da
nikah yaparım ama tabi ki herkesi nikaha çağırırım -yani belediyede 2 şahitle nikah kıymaktan bahsetmiyorum burada. yine ben muhtemelen nikah+ içkisiz kokteyl yaparım çünkü kalabalık benim çevrem herkesi ancak belirli bir mekanda ağırlayabilirim, ama herkes kokteyl yapmak zorunda değil tabi. bu şekilde nikahta da takısını takacak ollan yine takıyor. fotoğraf çekimi istiyorum, fakat düğünde dıdımın dıdısıyla fotoğrafım olmsına gerek yok dş mekan çekimleri bence o fotoğraflara 40 basar.

düğünü şöyle ucuza getiremiyorsan, nikah yap geç derim, olmadı aile arasında bir yere gidip eğlenirsiniz sonra sende beyaz elbise giyersin düğün gibi eğlence olur.

Düğün deyince aklıma sadece boşa harcanan para geliyor. En temizi en kısası sade bir nikah. Nikahtan sonra yakınlarınızla belki bir aile yemeği olabilir. Yada yakın arkadaşlarınızla bir eğlence. İnanın öylesi daha güzel oluyor.

Benim düğünüm çok güzel pahalı bi salonda olmuştu.Ama inanın hiç umrumda değil bu.Açıp düğün kasedini seyrettiğimde mutsuz oluyorum.Saçma sapan ışıklar,gereksiz bahşişler,mal bi pasta,onu kes birbirine yedir falan off...Gerçekten çok salakça.
Akrabalar ısrarcı olmasa ve düğün parasını eşimin abileri ödemese(kp vefat etmiş) inanın asla düğün yapmazdım.Hayır ne içinizde kalacak ki gelinliği zaten giyeceksiniz,pasta da yaptırıp kına da kesebilirsiniz,düğün dansıysa onu da kına da edersiniz,e fotoğraf zaten halledilir dış çekim falan.
Bi ton insanın elini öpmek öpüşmek,sürekli gülümsemek ve oynamak zorunda olmak mı içinizde kalacak onu anlamadım?
Eğer mesele ilerde çocuklara bırakılacak anılarsa fotoğraflar var zaten.Bir de kınayı güzel sevimli bi yerde yaparsınız onu kaydeder izlersiniz düğün yerine.Hatta aileler müsade ederse kına kadın erkek karışık olabilir o zaman düğün gibi olur zaten.
Lütfen mantıklı düşünün insanlara asla yaranılmaz herkes her düğünde mutlaka şikayet edecek bir şey bulur siz de öyle borçlarla kalakalırsınız.

Kızlar ya kafama takılan bişey var daha doğrusu karar veremiyorum :110:

Biz zar zor evimizi yapmaya çalışıyrz şuan. Kp bir yıl önce vefat ettiğinden nişanlım tek ve babamın yardımyla yapyrz .Düğünümz o yüzden yaz sonu gibi görünüyor .

Dün kaynvalidem sade nikahtan bahsetmiş anneme salona o kadar para veriliyo içim acıyo falan demiş ki zaten benim annemde düğünü baştan beri istemiyor. Kayınvalidem bana asla diretmez düğün yapmayalm diye yüzüme bile söylemdi zaten biliyorm ben olsun dersem o da nişanlım da tmm der hiç bi zamn kırmazlar beni.

Ama ben düğünümz olsn istiyorum bir yandan da haklı 5 6 bin çok işimize yarıycak 2 saate heba etmek te mantıksız geliyor. Kına gecemiz ve nikah yapıp evimize rahatça geçmek mi yoksa yaz sonu bekleyip borçla düğün mü yapmak ?
Zaten nişanlm kredi çekti 3 yıl ödicez ki çektiğimiz kredi bitmek üzere daha bi yığın şey eksik
:KK43:
Kesinlikle düğün yap bence

Benim hayallerimde de hep düğün var valla, bana kalırsa yap düğününü. Tamam biraz pahalıya maal olcak size ama ne bileyim yaa bi ömür içine dert olur yapamayınca da. Böyle başkasının düğününe gittiğinde falan imrenerek bakarsın. Benim sevgilimin kız kardesi evlendi nikah yaptı 2 yıl önce. Keşke düğün yapsaydım hep içimde ukte kaldı sabit bi maaş varsa borç öylede böyle de bitiyo 1 sene gec biterdi içimde ömürlük ukte kalacagına diyo

Kızlar Nişanlımla da annemle de k.validemle de konuştum. Hepsi de sen nasıl istersen öyle olsun diyorlar.
Kına ve ertesi gün nikah istiyrum bu konuya da karar vermiş oldum fikir veren hepinize teşekkür ederim :KK36:

Back
X