Düğünde takı

Gulrengi35

Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2015
25
3
16
Kızlar bi sorum var. Nişanlım askerden 3 ay önce geldi. Askerden önce düzenli bi işi yoktu . 3 Yıldır üni mezunuyuz bu arada. Bende işşizim. KPSS ye hazırlancam bi sene. Askerden geldikten sonra amcasının yanında çalışmaya başladı evlencez diye. Ama öyle çok Kazancı yok. Şöyle diyebilirim geçinmesine geçinirizde 1 lira bi Köşeye atamayız. Eşyaları da babası aldı. Tabi yatak odası mutfağı falan aldık biz aldık. Altınları salonu hali perde köye grubu düğün salonu vs babası yaptı. Şmdi sorum şu düğündeki takıları ailesine vermeye mecbur muym nasıl oluyo bu işler pek blmiyorm da

Mevbur değilsin ama eğer çok zor durumda kalırlarsa, kaldılarsa görmezden gelme derim ben.. Ben olsam gelmem çünkü, eğer benim evimi eşyalarımı satın alarak kendilerini 8 sıkıntıya düşürmüşlerse ben sıcacık yatağımda uyuyamam, vicdanım el vermez..
Bende vericem şöyle bi durum var. Vermek sorun değil ama onlar zaten takıların onlara verileceğinden emin ki hiç konuşulmadı daha önce. Bu biraz sinirime gidiyor açıkcası.

Bende vericem şöyle bi durum var. Vermek sorun değil ama onlar zaten takıların onlara verileceğinden emin ki hiç konuşulmadı daha önce. Bu biraz sinirime gidiyor açıkcası.
Nasil eminler :o Bunun icin mi yapmislar butun masrafi bu geldi aklima ama bilmiyorum..
Peki zor durumda kaldilar mi sizin esyalarinizi alarak?

Bana söylenmiş bşy yok henüz ama takıları onlara vereceğimi düşünüyorlar. Tabi heralde hepsini değil. Artık ne kadarını bnde blmiyorm;) çok mu sıkıntıya soktu derseniz yani biraz zorlandılar diyeyim. Ama bi yandan hala çok rahat yaşıyolar hani düğün olcak Şundan kısalım bunu yapmayalım da yok yani;)

Bana söylenmiş bşy yok henüz ama takıları onlara vereceğimi düşünüyorlar. Tabi heralde hepsini değil. Artık ne kadarını bnde blmiyorm:KK66: çok mu sıkıntıya soktu derseniz yani biraz zorlandılar diyeyim. Ama bi yandan hala çok rahat yaşıyolar hani düğün olcak Şundan kısalım bunu yapmayalım da yok yani:KK66:
Ay hiç hoş değil eğer kesin oyle düşünüyorlarsa.
Ben de saf gibi iyi niyetle düşünüyorum :D
Vermeyin ya o zaman, cidden bu düşünceye sahiplerse. Hani kaz gelecek yerden tavuk esirgememek mi oluyor onlra göre bilmiyorum ama. Garip yani..

Mecbur değilsin. Takılar size ait. Onların da böyle bi beklentisi olması çok saçma.

Bana söylenmiş bşy yok henüz ama takıları onlara vereceğimi düşünüyorlar. Tabi heralde hepsini değil. Artık ne kadarını bnde blmiyorm:KK66: çok mu sıkıntıya soktu derseniz yani biraz zorlandılar diyeyim. Ama bi yandan hala çok rahat yaşıyolar hani düğün olcak Şundan kısalım bunu yapmayalım da yok yani:KK66:
Sen de tüm takının 4'te 1'ini ver.
Fazlasını isterlerse ''Onlar benim mihrim, güvence olarak saklayacağım, daha fazlasını veremem'' dersin.
Verme de, bankaya yatır lazım olur.
Büyük ihtimalle düğünden sonra üstünden çıkarıp evlerine götürmeye çalışacaklar, hemen balayına gitmeyecekseniz ertesi gün gidip banka kasasına yatırın.
Gidecekseniz annenize emanet edin.

Balayına gidicez hemen. Diyorm ya pek bilmiyorum bu işleri diye. Şimdi takıları düğün gecesi bize mi vermeleri Lazım ?

Balayına gidicez hemen. Diyorm ya pek bilmiyorum bu işleri diye. Şimdi takıları düğün gecesi bize mi vermeleri Lazım ?
Eğer takıları alırlarsa size asla geri vermezler, borcumuz vardı onu kapattık derler. Verirlerse de bir iki bilezik iki üç çeyrek falan en iyi ihtimal. Takıları annenize verin.

Size söylenmiş bir şey yoksa nasıl emin oluyorsunuz böyle düşündüklerine? Size bunu hissettirecek bir hareket mi yaptılar,tam anlayamadım açıkçası konuyu?

Size söylenen bir şey yoksa nerden bu fikre kapildiniz? Böyle bir muhabbet geçmedi diye takılari istiyorlar demek değil ki bu, çok saçma. Bence kendinizi doldurup sinir olmayın durduk yere. Olmayan yerden mevzu çikariyorsunuz gibi.

Eğer takıları alırlarsa size asla geri vermezler, borcumuz vardı onu kapattık derler. Verirlerse de bir iki bilezik iki üç çeyrek falan en iyi ihtimal. Takıları annenize verin.
Evet o zaman şöyle yapalım biz pazartesi Balayına gitmeyi düşünüyoduk yani düğün sabahı . Salıya erteleyelim en azndan bahaneleri kalmaz çünkü biz altınları yanımızda götüremiyeceğimiz için hemen ertesi gün gidersek bize vermeyebilerler.

Size söylenen bir şey yoksa nerden bu fikre kapildiniz? Böyle bir muhabbet geçmedi diye takılari istiyorlar demek değil ki bu, çok saçma. Bence kendinizi doldurup sinir olmayın durduk yere. Olmayan yerden mevzu çikariyorsunuz gibi.
Bana direk Denmiş bişey yok ama ortaya konuşulanlardan bu çok belli. Yerini yapıyolar;)

Ama adamlar düğün masrafını karşılamış? Sizin düğün paranızı karşılayıp bir de düğün altınlarınızı size hibe etmek zorundalar mı? Keşke ikiniz de işsizken evlenmeseydiniz; kendi işinizi kendiniz görebilirdiniz o zaman.

Altinlar gelinindir bildigim yani hepte oyle olur para belki oglanin babasi alirsa olabilir birazini alirlar gerisini verebilirler ama altin asla alinmaz hic oyle geri veren duymadim

Back
X