Düğünde takı

Senin takımla sana düğün yapacaksa ve millete hava atıcaksa neanlamı var o işin ?

Düğünü kendiniz ödeyin takıyı da vermeyin. Belki 20 bin lira takınız olacak düğün 5 bin ?

Kuruş verme
 
valla ben eşimle hiç harcama yapmadık diye benim düğünümdeki takıları benim aileme onların düğünündeki takıları kayınvalidemlere verdim. Sonuçta sıkıntıya girenler onlardı.
Geçen hafta arkadaşımız evlendi onlarda Ertesi gün hesaba oturacağız dediler. Bana göre normal takı verilmesi takacağın 2-3 bilezik al diğerlerini ver
 
Sen de tüm takının 4'te 1'ini ver.
Fazlasını isterlerse ''Onlar benim mihrim, güvence olarak saklayacağım, daha fazlasını veremem'' dersin.
Verme de, bankaya yatır lazım olur.
Büyük ihtimalle düğünden sonra üstünden çıkarıp evlerine götürmeye çalışacaklar, hemen balayına gitmeyecekseniz ertesi gün gidip banka kasasına yatırın.
Gidecekseniz annenize emanet edin.
nekadar saçma bir yorumdur bu ya. kimin takısını kimden kaçırıyor acaba çok merak ettim. Hem annesine emanet etmeside ne oluyor. İşte hep böyle düşünenler yüzünden evlilik denen kurum oturmuyor
 
nekadar saçma bir yorumdur bu ya. kimin takısını kimden kaçırıyor acaba çok merak ettim. Hem annesine emanet etmeside ne oluyor. İşte hep böyle düşünenler yüzünden evlilik denen kurum oturmuyor
Geline takılan her şey gelinindir, emanet takı kadar ayıp bir şey yok.
Ayrıca seviyenize inemeyeceğim, herkes kendi saçmalığına baksın.
 
Evet boşanırken düğün videosunu falan göstererek kadın hak iddia edebiliyor zannederim; hatta tamamı bile kadının olabilir. Fakat bu demek değil ki bütün yükümüzü milletin üzerine yığacağız. Kanunlar "Düğünü erkek ailesi eşek gibi yapar" da diyor mu?

Ayrıca düğünde takılan takı öyle kafaya göre mihir olmaz. Dinî nikah kıyılacaksa bu mihir o esnada belirlenir. "Ben düğün takısını mihir kabul ediyorum" diye kafadan olmuyor o iş.

Siz gerçekten düğün, ev eşyası, vs. gibi şeylerin damadın ailesinin yükümlülüğü olduğunu düşünüyorsanız o sizin bileceğiniz iş. Umarım sizinle benzer düşünen biriyle evlenirsiniz/evlenmişsinizdir. Ben kendi göbeğimi kendim keserim. Bana göre doğrusu budur. Yoksa isterseniz düğünde beş kilo altın isteyin. Sizin azarınızla fikir değiştirecek değilim neticede.
Azar mı?
Ben sizi azarlamış mıyım, bence ya yanlış yorumu okumuşsunuz ya da abartmışsınız, ortada azar yok.
Ben ortak olmalı diye düşünüyorum, asla da ev eşyası ve düğünün tüm masrafları vb gibi şeyleri erkek tarafına yığma gibi bir niyetim yok çok gurur kırıcı.
Sadece ben konu sahibinin tüm altınlarının elinden alınılmak niyetinde olunmasına kızdım ki size yönelik bir şeyim yok.
 
Taki derken ne anliyorsunuz arkadaşlar. Bilezik set takimi falan gelinindir. Ama diğer küçük altin vb. (Gelinin ve damadin arkadaşlarinin taktiği hariç) bence ailenindir. Yine söylüyorum düğün masrafini kim yaptiysa o takilari da onlar almali. Aile oğlu ya da kizi evlenene kadar her düğüne gider hediyesini götürür amaç kendi çocuğunun düğününde o hediyelere karşilik gelmesidir. Bizim iş yerinde bile işler böyle yürüyor. Düğünü olana çocuğu olana para toplaniyor ama kim ne verdiyse liste yapiliyor. Eskidenmiş düğün yapana yardimci olma mantiği şimdi herkes ya alacak yapiyor ya borç ödüyor.
 
Verme. Ne alaka. Anlamadım bitürlü. Düğünüm 30bin tl tuttu. Altınlarım 150bin tl. Neden veriyimki. Altın bana takıldı. Kaynanama değil. Aile tabiki elinden nasıl geliyosa çocuğunun düğününü yapacak. Doğurup ortaya bırakmak için doğrulmuyo. Sana düğün yapıp sonra altını alacaksa onlar düğün yapmış olmuyoki. Kendin yapmış oluyosun. O sadece önden senin için ödemeyi yapıyo. Sende düğün sonrası geri veriyosun. Eee:KK57:
 
A

nasıl Kızın ailesi aldı anlayamadım. Düğünü annenler yaptı Altını kız tarafımı aldı.
Yok dugun gunu
A

nasıl Kızın ailesi aldı anlayamadım. Düğünü annenler yaptı Altını kız tarafımı aldı.
Yok dugun gunu altinlar konuluyo ya cantaya kiz tarafi koydu kendi cantalarina.Sonra abimlere vemisler tabi.Ama borclari varmis bozdurmuslar.Kendi dugunlerinde yaptiklari masrafin sorumlusu babamlarmis.Babam daha fazla para biriktirmeliymis bu gunleri dusunup.
 
Back
X