düğünüme 2 ay kala sanırım bitti

daha önceki konumu okuyanlar bilir eşya yüzünden aileler arasında tartısma çıktı ve kv gil arayıp sormuyolardı.ne benim ailemi ne nişanlımın ailesini.nişanlım geçtiğimiz hafta sonu üzerinize düşeni yapacaksanız yapın diye konusmaya gitti.ailesi elimizde para yok beğendiğiniz mobilyayı alamam daha uygununa bakalım falan filan demişler.ama bu süre zarfında hala ailemi aramadılar.arada hep nişanlım kaldı.halada kalıyor.kadının okadar zoruma giden lafları varki nişanlımada söyledim görüşmek istemiyorum dedm oda tamam bir süre gitmessin dedi.neyse ailesinin yanından geldiği akşam konuştukben zaten beğencemizi beğendim onu alacaktı olumluydu ne değiştiki madem almıcak kafasına göre kendi memleketinden baksın mobilya yollasın dedim.zaten beğendiğimizi beğenmemişti sanki kendidi oturacak.nişanlımada ben ailenle görüşmem bunu kaldırırmısın dedim oda tamam anlıyorum ama ilerde illaki çor çocuk olunca görüşülür ömür boyu olmaz ama sen ömür boyu istiyorsun dedi.bende sen bilirsin dedim.oda tamam ben iki gün bi düşünüp kafamı toplıyım sende topla düşün dedi ve gitti.3 gündür arayıp sormuyor.ilk askım 10 yıllık ilişkim annesi yüznden bitiyor belkide bitti.

ben ve ailem eşyada parada pulda değiliz biz saygı samimiyet istiyoruz.kadın ilk gelin alacak benim ailemde öyle ama kv nerdeyse utanmasa nikah yapalım bitsin diyecek ve bunu tüm hareketlerinde ima ediyor

Canım bende eylülde evleniyorum ve 8 yıldır birlikteyiz çocukluk aşkım yeri geliyor bazı şeyler yaşayabiliyorsun. ama eğer ayrı şehirlerde oturacaksanız ve çok seviyorsan bırakma derim.
Ömür boyu ailesiyle görüşmemek ona çok ağır gelir ve mutsuz olur. kendisine bir yuva kuracak ama annesiyle olan bağını asla koparamaz iyi düşünün canım hakkınızda hayırlısı :(

daha önceki konumu okuyanlar bilir eşya yüzünden aileler arasında tartısma çıktı ve kv gil arayıp sormuyolardı.ne benim ailemi ne nişanlımın ailesini.nişanlım geçtiğimiz hafta sonu üzerinize düşeni yapacaksanız yapın diye konusmaya gitti.ailesi elimizde para yok beğendiğiniz mobilyayı alamam daha uygununa bakalım falan filan demişler.ama bu süre zarfında hala ailemi aramadılar.arada hep nişanlım kaldı.halada kalıyor.kadının okadar zoruma giden lafları varki nişanlımada söyledim görüşmek istemiyorum dedm oda tamam bir süre gitmessin dedi.neyse ailesinin yanından geldiği akşam konuştukben zaten beğencemizi beğendim onu alacaktı olumluydu ne değiştiki madem almıcak kafasına göre kendi memleketinden baksın mobilya yollasın dedim.zaten beğendiğimizi beğenmemişti sanki kendidi oturacak.nişanlımada ben ailenle görüşmem bunu kaldırırmısın dedim oda tamam anlıyorum ama ilerde illaki çor çocuk olunca görüşülür ömür boyu olmaz ama sen ömür boyu istiyorsun dedi.bende sen bilirsin dedim.oda tamam ben iki gün bi düşünüp kafamı toplıyım sende topla düşün dedi ve gitti.3 gündür arayıp sormuyor.ilk askım 10 yıllık ilişkim annesi yüznden bitiyor belkide bitti.

ben ve ailem eşyada parada pulda değiliz biz saygı samimiyet istiyoruz.kadın ilk gelin alacak benim ailemde öyle ama kv nerdeyse utanmasa nikah yapalım bitsin diyecek ve bunu tüm hareketlerinde ima ediyor

evlendikten 2 ay sonra bitmesinden iyidir. konumu okuyabilirsin. yanında duramayacaksa bırak gitsin. aileler bütün hayatını etkiler çünkü evliliğin.

canım eşyada parada pulda değiliz diyorsun ama illaki benim beğendiğim koltuk vs olacak diye ısrar ediyorsun...
10 yıllık aşkından eşya yüzünden vaz mı geçeceksin...gerçekten güçleri olmayabilir, bu kadar takıntı etme illa şu olacak diye...
biraz makul davranmalısın...evlilikte bu olacak bu alıncak görüşmeyecem vs şöyle böyle diye dikbaşlı olursan mutlu olamazsın....

ben evlenirken çok makul davrandım düğün yapmadım balayına gitmedim gelinlğimi eşyaları hep ucuz seçtim aman durumları yok diye. yine mutlu olamadım. çünkü mesele karakter meselesi. benimkiler açgözlülerdi. ben verdikçe aldılar. üstüne az daha takılarımdan da oluyordum ki bilezik bozdurmadım diye oğulları tarafından sokakta bırakıldım. ayrıldıktan sonra paraları olduğu ortaya çktı. konu sahibesinin de durumu aynı gördğüm üzere. sözlerinde durmayan sorumsuz bir aileyle karşı karşıya. gerçekten samimi bir aile düzgün kişilikler olur, dert etme eşyayı deriz. ama burda istedikleri alınsa bile şu saatten sonra çoook daha büyük bir sorun var.

Onlardan bir iğne beklemedim. İyi ki de öyle yapmışım.
Ama aileme de aldırmadım..
Böylece içim rahat etti.
Çalışıyoruz kendimiz ödedik her şeyi.
Kimseye de şunu aldık dedirtmedim.

Çalışmıyor olsaydım param olmasaydı da bir şey almak istemeyen aileye karşılık aileme
çöp bile aldırmazdım.

Giderdim en uygun fiyatlı mobilyaları seçip azar azar ödeyelim derdim.

Bunlar için huzursuz olmaya değmez.
Çocuk olana kadar görüşmezsin çocuk olunca da az görüşürsün bayram seyran.
Torununu görmek isteyene baba götürür sevdirir.

Ama ömür boyu asla diyerek nişanlını zorda bırakmışsın.

Senin ailen de huysuz olabilirdi, nişanlın böyle dese hoşuna gider miydi?

Kendi ayaklari ustunde duramayan ama evlenen ciftlerin cesaretinin yarisi bende olsaydi keske
Bir esya yuzunden ailenle gorusmem diyen nisanlim olsa o dakka birakirim arkama bile bakmam fazla yuz vermis nisanliniz anlasilan nasil bir saygisizliktir bu

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Hatayı başta yapmışsın.

Erkek tarafı para harcayınca evliliğe müdahale hakkı görüyor kendinde. 10 yıldır berabermişsiniz, para biriktirip aileleri zorlamadan kendiniz yapacaktınız her şeyi.Onlarda bütçelerine göre takıları alacaklardı. Hatta takıları bile aldırmayacaksın bu gelenek görenek anlayışında. Sonra o da dert oluyor, bizde kalsın sizde kalmasın diye.

Ayrıca ömür boyu ailesiyle görüşmem düşünceni kabul etmiyorum. Mesafe koyarsın, uzun süreli yatılı misafir olarak gitmezsin, onları da kabul etmezsin, tamam.

Ama arada sırada sırf eşinin hatrına 1 haftalığına misafir etmek, sende onlara gitmek zorundasın. İftira yok, hakaret yok ortada. Onun aramaması da hata ama sende kestirip atıyorsun. Ne olursa olsun, ailesinden kopamaz. Vazgeçemez. Böyle bir sebep için ailesinden vazgeçerse, yarın senle kurduğu aileden de vazgeçer.

Seni aramaması falan yanlış, hemen sırt çevirir gibi hissetmişsin, ama düşünüyordur, değerlendiriyordur belki. Muhtemelen arayıp kabul edemeyeceğini, ve orta yol bulmak istediğini söyler. Sende sana uyan bir öneriyle biraz yumuşarsın. Ama sonrasında asla taviz verme, ve anlaştığınız şekilde yürüt evliliğini.

Eğer mümkünse de ailelerden para almayın. Hatta biraz para biriktirip kendi paranızla evlenin bence.

Ah bacim ahh okurken 3 yıl önce başıma gelenler aklıma geldi şimdi. ..Benzer hikayeler oldu hala aileler görüşmek ve bu çoook kötü bişey inan ve şimdiki aklım olsa evlenmezdim benimde 6 yıllık ilişkimdi yenik düştüm ama evlenince bitmiyor hayırlısı de dua et bacim ama inan çok zor sonrası da

Ellerinde yoksa ne yapsınlar, hırsızlık mı yapıp alsınlar diyecektim ki gelirleri iyi olduğu halde istediği mobilya olmadı diye inat yaptığından almaya yanaşmadıklarını söylemişsin sonraki yorumlarında..

Bu karakter meselesi canım, bu mobilya işi çözülse bile hayatınıza her an kendi istedikleri olsun diye müdahale edeceklerinin açık sinyalidir.

Burada iş nişanlına düşüyor. Dengeyi çok iyi kurması lazım. Hiç görüşmemek biraz ağır olmuş, samimi olmazsın, çok gelip gitmezsin, evine yuvana bakarsın..

ben ve ailem eşyada parada pulda değiliz biz saygı samimiyet istiyoruz.kadın ilk gelin alacak benim ailemde öyle ama kv nerdeyse utanmasa nikah yapalım bitsin diyecek ve bunu tüm hareketlerinde ima ediyor[/QUO
ama onun da anne..büyüten yetiştiren kişi..atsan atılmaz satsan satılmaz..çok ikilemde kalmış nişanlın..bana sorarsan biraz zekice oynarsınız nişanlına birlik olup kv tatlılıkla geçiştirebilirsiniz..

ıyyhh geldi bu tarz kv'lerden. bende bes ay kala ayrıldım suan bir kuş tüyü kadar kendimi hafiflemiş ve özgür hssediyorum. Seviyorsan sevgilini bi koltuk takımının lafını etmeyin birbirinize. Cekin kredi alın bi takım.veya kredi kartıylaalın yaa ne biliyim. Zaten bu ailesinin eline bakan erkeklerden de ıyyhh geldi. AHH ahh kafamdaki adam gibi adam olmalı ozaman kimseler bizi darlayamaz

Back
X