düğünüme az kaldı ama heyecanlı değilim

ayseyma

Guru
Kayıtlı Üye
20 Mart 2012
960
1.038
313
iyi akşamlar kızlar. ben 2 buçuk yıldır nişanlıyım ve nişanlımla görücü usulü tanıştık ve kararı bana bıraktılar. o iyi birisi ve beni gerçekten sevdiğini bakışlarıyla bile hissettiriyor, etrafımdakiler de hissediyor hatta. onunla mutluyum da aslında ama ne bileyim bi heyecan olmuyor sanki ya da özlemiyorum gibi. şimdi düğünümüz haziran sonuda olacak ama evlenicem diye bi heyecan yok hatta ailemden ayrılacağım için üzülüyorum aslında uzağa da evlenmiyorum, 1 saatlik yol. acaba nişanlılığım uzun sürdü diye olabilir mi? ha bu arada başbaşa gezmeye falan gitmedik hiç laf söz olmasın diye uzun sürcek nişanlılık diye. ya da birlikte bişeyler yapmadık diye mi kıpır kıpırlık yok bende. çünkü başkalarında bi an önce evlenme isteği falan gördüm ama bu bende yok. yorum yaparsanız sevinirim

bence hiç paylaşımınız olmadığı için kıpır kıpırlık hissetmiyorsun...oysaki sevdiğin insanlar birlikte birşeyler yapmanın gezmenin ele ele dolaşmanın birlikte özgürce gülmenin çocuklaşmanın keyfine varmış olsaydın, bunu sevdiğinle tatmış olsaydın kesinlikle için kıpır olurdu evlilik için... haziranda tamamen kavuşucaz bu zevkli anlarımız ebedi olucak daha rahatça yaşayacaksınız bazı şeyleri diye...

yani aslında evde yken iyi anlaşıyorz, şakalaşıyorz çok, gülebiliyoruz ama evlenmesek de bu böyle gitse de pek şikayet etmem gibi. galiba biraz da kızgın mıyım küskün müyüm bilmiyorum, biz nişan yaptıktan bu yana o arada kaç kişi nişanlanıp düğününü de yaptı. normalde kimseye imrenmeyen ben biraz şansıma küstüm sanki

işte ben de bunu anlamaya çalışıyorum. mesela yarın gelecek bize, o bir an önce gelme derdinde, öğleden önce gelmek istiyor ben de ben geç kalkarım öğleden sonra gel diyorum. ya da düğün tarihi ertelense o çok üzülür ama ben üzülmem. sanki bana ilgisini seviyorum gibi

ya da mesela gece işten geliyor tel ile konuşacağız ama ben oyun oynama derdine düşüyorum ya da face de falan takılıyorum onun beklediğini bile bile, pek önemsemiyorum gibi

anladım canım. sende biraz heyecan yok galiba.. uygun biri olduğunu düşünüyorsun, anlaşıyorsun ama seni heyecanlandırmıyor sanırım. uzun süreli bir nişanlılığın da etkisi olabilir. nişanlılığınız neden bu kadar uzadı?

biraz mahrem olacak, tabi bunun cevabını kendi içinde verirsin ama cinsellikle ilgili kendine soracağın sorular bu konuda sana yönlendirici olacaktır gerçekten.

aşık değilsiniz diye düşündüm yazdıklarından.

beni sevdi,evlenmek istedi bu kadarı da yeterliydi gibi bir hava var konuşmalarında.

fazla vakit de geçirmemişsiniz, ki nişanlılık bunun için var nihayetinde. birbirinize alışıp ısınmak için.

mesela demişsin ya gelecek ben öğleden sonra görüşelim ben uyuyorum dedim diye, ben bi arkadaşım bile olsa benim için uzaktan gelen onu sabahtan görmek için sabırsızlanırım. alelade bir arkadaş kadar bile heyecanlandırmıyor seni nişanlın. bence evlilik kararını iyice düşünmelisin. karşındakinin seni sevmesi onun sana tahammülüne yarar ama yarın öbür gün evlenince ve sen aşık olmayınca onun en küçük kusuruna bile katlanamayacaksın belki de. görünce heyecanlanmadığın adamla aynı yatağa girip,cinselliği paylaşacaksın.

kesinlikle iyi düşünmelisin.

maddi durumdan ötürü uzadı nişanlılığımız, bu kadar uzun süreceğini bilseydik belki de baştan kabul etmezdik, annesi yok, babası da bunca zaman para biriktirmemiş geliri iyi olduğu halde, oturduğumuz yer küçük olduğundan nişanlımda devamlı, iyi para veren bir iş bulamamış, ondan para biriktirememiş falan.

zaten hep düşünüyorum, kafam karışık olduğu için sizlere sordum. Hep dua ediyorum eğer mutlu olamayacaksak inşallah şimdiden biter diye.

maddi durumdan ötürü uzadı nişanlılığımız, bu kadar uzun süreceğini bilseydik belki de baştan kabul etmezdik, annesi yok, babası da bunca zaman para biriktirmemiş geliri iyi olduğu halde, oturduğumuz yer küçük olduğundan nişanlımda devamlı, iyi para veren bir iş bulamamış, ondan para biriktirememiş falan.

anladım canım. dediğim gibi bazı sorular sorarak kendini yönlendirebilirsin. ayrıca evliliğe yakın her genç kızın böyle kaygıları olur inan.. heyecan yerine endişe, kaygı, gerginlik gelir. normaldir.
mesela yanında olsa ve elini tutsa hoşuna gider mi, yoksa kendini geri mi çekmek istersin.. böyle sorular sor. için ne hissediyor düşününce..

ben de mesela özellikle düğünüme doğru eşimi gerçekten sevip sevmediğime emin değildim. yani gerginlikten kafam allak bullak olmuştu daha doğrusu. çünkü onun öncesinde bir süre görüşme dönemimiz olmuştu ve o zamana kadar öyle birşey düşünmemiştim. ama şimdi diyorum ki, ne gereksiz kaygılarmış. dünya tatlısı bir eşim var, Allah'a şükür diyorum..

evlilik çok farklı bir boyut. senin şu an elini tuttuğunda ne hissedeceğini bilmediğin bir adamla neler neler yaşıyorsun ve hepsi normalleşiyor zamanla. ondan sonra sana olan ilgisi, merhameti, seni sahiplenebilmesi, anlayışı, güzel, tatlı dili vs. bunlar önem ve değer kazanıyor ve adam bunlara sahipse asıl o zaman daha çok sevmeye başlıyorsun.. bence bunları sorgulamalısın.

Pek bir paylaşımda bulunmadan nasıl tanıdınız nişanlınızı ilginç yani resmen tanımadığınız biriyle sırf iyi biri diye sırf size uygun diye evleniyorsunuz gibi geldi bana e haliyle böyle bir ilişkide de muhteşem bir tutku ve aşk beklenemez yani.

hiç görüşmedik değil, telde sürekli görüşüyoruz hatta her haftasonu falan geliyor bize ama ailemle birlikte zaman geçiriyoruz, gerçekten çok iyi birisi, beni mutlu etmeye çaba gösteriyor.hatta evlendiğimizde beni ilgiden sıkacağını biliyorum. yani yanımda ailem varken mutluyum da mesela odada yalnız kaldığımızda elimi tutmaya çalışıyor falan stres yapıyorum görecekler diye yoksa istemediğimden belki bilmiyorum

hiç görüşmedik değil, telde sürekli görüşüyoruz hatta her haftasonu falan geliyor bize ama ailemle birlikte zaman geçiriyoruz, gerçekten çok iyi birisi, beni mutlu etmeye çaba gösteriyor.hatta evlendiğimizde beni ilgiden sıkacağını biliyorum. yani yanımda ailem varken mutluyum da mesela odada yalnız kaldığımızda elimi tutmaya çalışıyor falan stres yapıyorum görecekler diye yoksa istemediğimden belki bilmiyorum

canım ailen yanındayken zaman geçirme beraber zaten geçirme değildir... siz cümbğr cemaat zaman geçiriyosunuz...ailenin yanındayken ya da annen mutfakta sen odada onunla yanlızken ne kadar bir paylaşımda bulunabilirsin ki?? nasıl bir heyecan duyabilirsin ki... duyacağın tek şey annem babam görür mü şunu desem annem duyar mı?? bunca senedir nişanlıymışsın daha elini tutarken stres yapyosun... bu da 2.5 yılda karınca boyu yol aldığınızı gösterir... bu adama aşık değilsin bence de... ya da şöyle diyim "aşık olma" fursatı bulamamışsın bu fırsatı ailen yada çevren vermemiş sana...

ben de öyle düşünüyorum kimberley ama şöyle de bir konu var kızlar mesela evde yalnız kaldığımız olyor başka odada, pc de film izleyeceğiz dimi hemen yaklaşmaya çalışıyor ben de istemiyorum biri gelir diye.sadece başbaşa film izleyerek de mutlu olurum ben ama o beni huzursuz ettiği için onu bile hiç yapamadık. aşk illa el ele tutmak mıdır ya da baska bişey mi. ben bunu evlilik için söylemiyorum tabi o ayrı

ben de öyle düşünüyorum kimberley ama şöyle de bir konu var kızlar mesela evde yalnız kaldığımız olyor başka odada, pc de film izleyeceğiz dimi hemen yaklaşmaya çalışıyor ben de istemiyorum biri gelir diye.sadece başbaşa film izleyerek de mutlu olurum ben ama o beni huzursuz ettiği için onu bile hiç yapamadık. aşk illa el ele tutmak mıdır ya da baska bişey mi. ben bunu evlilik için söylemiyorum tabi o ayrı

ama tatlım tipik bir "nişanlı" erkek gibi davranıyor.

2 buçuk yıllık nişanlısın başbaşa paylaşımlarınız olmalı..
İlla yakınlaşma anlamında demiyorum ama ailelerle nereye kadar
bu şekilde birbirinizi de doğru tanıyamazsınız ki..
Nişanlının elini tutma isteği gayet doğal anormallik sende bence
Bunu kırmak için söylemiyorum yanlış anlama ama
evlilik günü gelir çatar evlenirsin sorunlar yaşarsın
eşini arzulamamak gibi bir sorun evliliğini sonlandırır inan..
Bir de bu tatlı heyecanları yaşamak hakkın..
Bence nişanlın için de üzücü bir durum.
İki iyi insan da evliliğinde mutlu olamaz bazen. Birbirine uyum,arzu,
aşk gibi duygular çok önemlidir..
en basitinden güçlü bir aşk duymadığın birine karşı ne kadar sabırlı
olabilirsin ki?
İyi biri diye kusursuz sanma sakın elbet sinir olduğun durumlar olur.
Bu durumlar güçlü aşklarla aşılır genelde..

bence senin sevmeye askin tadina varmaya hic zamanin olmamis birileri gorucek diye.
bi sorum var
eger biri sizi el ele gorse ailen tersmi karsilar?
yoksa sorun edilmezde senmi erteliyo cekiniyo gibisin?

Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla sizi seven ve değer veren bir nişanlınız var.
Allah her daim böyle eylesin ve hayırlısıyla tamamına erdirsin inşallah.
Halinize şükür etmelisiniz.

Back
X