Dukanla yeni hayata yolculuk...:)

lehrerinn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2011
23
0
36
Bursa
Herkese öncelikle merhaba diyorum,
İlk olarak kendimi tanıtarak başlayayım 34 yaşında 80 kilo ve 160 cm iki çocuk annesi Almanca öğretmeni bir bayanım. Yaklaşık 1 ay önce dukan diyeti diye bişey duydum tesadüfen ve araştırmaya başladım. Kitabını aldım, tariflerini inceledim ve sonunda uygulayabileceğime karar verip başladım. Dukanın resmi sitesinde yapmış olduğum testte 6 gün atak yapmam gerektiği çıktı. Atak biraz sıkıntılı olsa da başarıyla geçtim. Şu anda seyirin 9.gününü tamamladım.
Buraya düzenli olarak hergün ne yediğimi , ne kadar kilo verdiğimi yazmak ve kendime yoldaş bulmak için geldim. Zayıflamak isteyen tüm kadınlar birbirimize destek olalım ve motive edelim...:)

Bu gün seyirde 9. gün ve benim saf protein günümde yediklerim şunlardı :
Sabah: 2 adet yulaflı pankek
Light peynir
2 yumurta omleti ( bol baharatlı)
2 dilim pastırma
2 bardak şekersiz çay

Arada 1 fincan kahve Light sütlü

Akşam : 4 adet fırınlanmış küçük çinekop

Arada : dukan usulü 2 dilim kek ve 1 bardak Light süt

Gün boyunca 3 litre su ve 1 şişe maden suyu ve 1 fincan yeşil çay içtim....:)

Merhabaa bende dukancıyım 2 temmuzdan beri sizin daha cok yeniymis size tavsiyem en ufak kacamak yapmayin ben malesef irademe yenik dusup baya yaptim ve her yaptigimda tartida en az +1 gordum bu yuzden hep geriye sardi kisa surede dukanla vereceginize inaniyorum :) sormak istediginiz bisey olursa yardimci olmaya calisirim :)

Merhaba dukandaşım , evet canım kaçamak yapmamak lazım yoksa kısır döngüye giriliyor . Benim zaten hiçbir zaman yemekle aram olmadı ben hep kilolarımı abur cuburla aldım mesela kekler, pastalar, çıkolatalar vs....Facebook da bir grup var Melis Hasırcı Tezcan hanımın kurduğu mükemmel bir dayanışma, yardımseverlik ve motivasyon var tavsiye ederim...takıldığım bir şey olursa sana dönerim ya da günlüğün varsa takip etmek isterim... Şimdiden teşekkürler...

Evet gelelim seyrin 10. gününe ve yediklerime bugün protein + sebze günüm :
Sabah : 1 pankek
2 mantarlı ve baharatlı yumurta omleti
Biraz Light labne
1 fincan sütlü filtre kahve

Öğlen : yarım marul ile hazırlanmış ton balıklı, biraz kaşar rendeli ve hardal soslu karışık salata

Arada dukan usulü kek ve 1 kupa yeşil çay
Bu saate kadar 1 litre su içtim ve küçük oğluşumla 1 saat yürüyüş yaptım

Akşam için 2 patlıcan attım fırına közleyip sarımsaklı yoğurt ile ortaya salata yapacağım
Ev ahalisine patatesli köfte ve tarhana çorbası
Kendime ise dukan mantısı

Yatana kadar daha 2 litre su içerim

Kilo kaybıma gelince bu konuyada değinmekte fayda var...:)
Başlama kilom 84.500
Atakta 3 kilo
Seyir 10. Gün 2 kilo yani 15 günde toplam 5 kilo
Bundan sonra günlük olarak artılarımı ve umarım eksilerimide yazacağım...:)
Bu arada ben polikistik over hastasıyım ve insülin direncim çok yüksek benim kilo kaybım başkalarına göre daha az olabilir ama ben sabırlıyımdır. Ayrıca bunca kiloyu bi gecede almadım ki mucize bekleyeyim ...:) ama şunu söyleyebilirim dukan gerçekten iyi bir diyet çünkü sınırlama yok kalori hesabı yok vs.
Zayıflamak isteyenlere şiddetle tavsiye ederim. Şişmanlık kader değil sadece seçimdir...

Merhaba dukandaşım , evet canım kaçamak yapmamak lazım yoksa kısır döngüye giriliyor . Benim zaten hiçbir zaman yemekle aram olmadı ben hep kilolarımı abur cuburla aldım mesela kekler, pastalar, çıkolatalar vs....Facebook da bir grup var Melis Hasırcı Tezcan hanımın kurduğu mükemmel bir dayanışma, yardımseverlik ve motivasyon var tavsiye ederim...takıldığım bir şey olursa sana dönerim ya da günlüğün varsa takip etmek isterim... Şimdiden teşekkürler...
Ayni sekilde yemek yemem abur cubur yerim ozellikle cikolatave lokumlaarr isin kotu tarafi bikmiyorum yedikce yiyesim geliyor ve hemen kilo olarak donuyor..biraz dukan biraz benim gibi bir baslikti sanirim diyet gunlugumun adini unuttum :1: benimki tam dukan degil malesef okuldan dolayi protein agirlikli bir beslenme ama ctesi pazar sp gunlerjmi aksatmiyorum

Son düzenleme:
mrb bende bugun basladm atakta 1. gunum bıttı kaldı 4 gun :) seyır daha kolay sanırım sebzeler pankekler falan dıyetle ılgılı pek bı bılgım yok ama basladm ole..burda sızlerden ogrencm artık :)

Smyylmz merhaba , tabi ne kadar çok olursak o kadar tecrübelerimizden faydalanabiliriz hoşgeldin...atak süresini kendin mi belirledin yoksa testte mi sana 5 gün çıktı ? Pankeki atak döneminde de yapabilirsin açıkçası ben dukan ekmeğimi pek sevmedim ama pankekler harika tavsiye ederim... Bol bol izinli yiyeceklerden tüket sakın aç kalma ve bol bol su iç çünkü sen şu anda ödem atma evresindesin ... Hadi bakalım kolay gelsin... Görüşmek üzere...😉

Merhaba,

Umarım kolay ve iradeli bir şekilse diyetinizi yapar ve amacınıza ulaşırsınız.Bende tecrübeli bir Dükancı olarak takıldığınız her konuda yardımcı olabilirim.Vereceğim linklere gözatabilirsiniz.İşinize yarayacak şeyler bulacaksınızdır eminim.Birde Dükan diyeti yapanların deneyimlerini paylaştığı başlığı görmediyseniz oranın linkinide vereyim.Mutlu ve sağlıklı zayıflamalar diliyorum:34:

DÜKAN DİYETİ

DÜKAN DİYETİ DENEYİMLERİMİZ

Smyylmz merhaba , tabi ne kadar çok olursak o kadar tecrübelerimizden faydalanabiliriz hoşgeldin...atak süresini kendin mi belirledin yoksa testte mi sana 5 gün çıktı ? Pankeki atak döneminde de yapabilirsin açıkçası ben dukan ekmeğimi pek sevmedim ama pankekler harika tavsiye ederim... Bol bol izinli yiyeceklerden tüket sakın aç kalma ve bol bol su iç çünkü sen şu anda ödem atma evresindesin ... Hadi bakalım kolay gelsin... Görüşmek üzere...😉

mrb gunaydın.. hosbulduk tskr ederım..kendım belırledım şöyle 10 kg fazlam var ve 5 gun atak onerıyorlar.bı yerde okumustm..yanlıs mı acaba?sonrada 1 gun saf proteın bı gunde sebze proteın yapcm dıe bılıorum ..yanlıssam duzeltın ltfn.. pankekı yapıp yemek ıcın heyecanlandm nasıl yapılıyor?tarıf var mı?ayrıca atakta yumurta sut peynır et balık tavuk dısında baska ne yapılabılır kı?bılıyorsanız eger ve zor dıılse bana bıkac tarıf verebılır mısınz?

benım vucutta odem kalmamıstır sanırım 90 kıloydum 2 yıl once 68 e dustum dıyetsz falan sadece dıkkat ettım spor yaptım..2 kıloyu alınca korktum ve dukana basladım hemen zaten arttık cok zor gıdıo gıtmıo :( yapıstılar gobegıme :)))

evet sonunda bende dukana baslıyorum yarın bugün yulaf kepeğimi aldım yarın sabah baslıyorum inşallah ilk basta 5 versem yeterli şimdilik sonrasıda yavaş yavaş gitsin varsıon önemli değil hadi bakalım yokmu baska dukancılar nerdesinizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Smyylmz canım normalde dukanın resmi sitesinden testi çözüp onun sana vermiş olduğu gün kadar atak yapmalısın... Atak böbrekleri zorluyor ve sadece ödem atmak içindir bir nevi detoks gibi ,yağdan kilo veremezsin ... Kaç kilo vermek istiyorsun ayrıca sana kocaman bi maşallah tüüü tüüü ne güzel kilo vermişsin... Bence 10 kilodan fazla vermek isteyenler dukanı yapmalı çünkü çok kuralları olan va ömür boyu devam eden bir diyet... Mesela ideal kilona ulaştıktan sonra her verdiğin kilon 10 ile çarpılır ve güçlendirme dönemine geçilir mesela ben 20 kilo vermek istiyorum yani 20 x 10 -- 200 gün güçlendirme yapmalıyım ve ömür boyu hergün 1.5 yemek kaşığı yulaf kepeğimi hergün tüketmeliyim ayrıca her Perşembe günü saf protein gününe devam etmeliyim. Yani bikaç kilo için bu diyet çokta mantıklı değil tabi gene herkesin kendi seçimi ... Bunları yapmazsak ne olur kilonu sabitlemediğin için hepsi hooop diye geri gelir... Bu arada Google dan Ilkayın dukan yemekleri diye yazarsan karşına muhteşem ve lezzetli dukan tarifleri çıkar ben mesela atakta hiç kasmadım kendimi dukan tatlılarından yaptım ve yedim... Pankekin tarifi ise şöyle :
1 yumurta
2 yemek kaşığı yulaf
2 yemek kaşığı süt tozu
Biraz Light süt
Biraz kabartma tozu ve tuz istersen tatlandırıcı koyup tatlı da yapabilirsin
Hepsini karıştırıp en iyisi seramik bir tavada iki yemek kaşığı koyup göz göz olunca silikon bi spatula ile çevirip pişirilir ve afiyetle yenilir yaklaşık 5 tane çıkıyor ve 1 günlüktür ama ben yarısını yiyorum kalan hakkımı da kekte kullanıyorum...

Selam maviboncukcum hoşgeldin, testi çözdün herhalde çözmediysen muhakkak çöz ... Atak sıkıntılı olsa da sonrası çok daha rahat başarılar ... Gelişmelerden bizi haberdar et 😜

Smyylmz canım normalde dukanın resmi sitesinden testi çözüp onun sana vermiş olduğu gün kadar atak yapmalısın... Atak böbrekleri zorluyor ve sadece ödem atmak içindir bir nevi detoks gibi ,yağdan kilo veremezsin ... Kaç kilo vermek istiyorsun ayrıca sana kocaman bi maşallah tüüü tüüü ne güzel kilo vermişsin... Bence 10 kilodan fazla vermek isteyenler dukanı yapmalı çünkü çok kuralları olan va ömür boyu devam eden bir diyet... Mesela ideal kilona ulaştıktan sonra her verdiğin kilon 10 ile çarpılır ve güçlendirme dönemine geçilir mesela ben 20 kilo vermek istiyorum yani 20 x 10 -- 200 gün güçlendirme yapmalıyım ve ömür boyu hergün 1.5 yemek kaşığı yulaf kepeğimi hergün tüketmeliyim ayrıca her Perşembe günü saf protein gününe devam etmeliyim. Yani bikaç kilo için bu diyet çokta mantıklı değil tabi gene herkesin kendi seçimi ... Bunları yapmazsak ne olur kilonu sabitlemediğin için hepsi hooop diye geri gelir... Bu arada Google dan Ilkayın dukan yemekleri diye yazarsan karşına muhteşem ve lezzetli dukan tarifleri çıkar ben mesela atakta hiç kasmadım kendimi dukan tatlılarından yaptım ve yedim... Pankekin tarifi ise şöyle :
1 yumurta
2 yemek kaşığı yulaf
2 yemek kaşığı süt tozu
Biraz Light süt
Biraz kabartma tozu ve tuz istersen tatlandırıcı koyup tatlı da yapabilirsin
Hepsini karıştırıp en iyisi seramik bir tavada iki yemek kaşığı koyup göz göz olunca silikon bi spatula ile çevirip pişirilir ve afiyetle yenilir yaklaşık 5 tane çıkıyor ve 1 günlüktür ama ben yarısını yiyorum kalan hakkımı da kekte kullanıyorum...

ve ben bırde bobrekten rahatszm :( dogru soluosun yaptım hemen testı 5 kg vermem gerekıomus ıdeal kılom 65 mıs..2 gun atak verdı..yarın seyıre gecıorum 1 gun proteın bırgun sebze proteın yapcm..sonrasındada 50 gun guclndırme yaparım kurtulurum bu kılolardan..
tarıf ıcın tskr ederım yarın denıcem :) sut tozu nescafelere koydugumuz sut tozumu?

Waoow süper 5 kilo inşallah hemenecik gider... Yok sakın canım onu kullanmıyoruz pınarın yeşil paketi var süttozu olarak onu kullanıyoruz hani pastalar için kullanılandan... Seyirde sebze yemeğin 3/1 ini protein ise 3/2 sini oluşturmalı... Fazla sebze vücütta su tutar dikkat etmekte fayda var,,,

Gelelim Seyrin 11. Gününe bugün saf protein günümdü :
Sabah : 1 omlet kaşarlı ve pastırmalı
Biraz Light peynir
1 pankek

Öğlen : 1 dilim kek ve neskafe ( yeşil kapaklı olandan - antioksidan içeriyor )

Akşam :2 adet tavuk parçası - haşladım ki çok yağ vardı nedense - derisi de yoktu- suyundan evdekilere 1 parça tavuk didikledim , tel şehriye koydum ve terbiyeledim-bana cısss ... Haşlanan tavukları baharatlayıp 15 dk fırına attım ve yanına bol yoğurt yedim

Aralarda bugün 2 Türk kahvesi içtim ve bol su

Bakalım yarın ps günüm karnıbahardan kısır tarifi buldum onu deneyeceğim...

Bu sabah tartıda - 200 gr gördüm bu iş olacak inşallah 😜

Waoow süper 5 kilo inşallah hemenecik gider... Yok sakın canım onu kullanmıyoruz pınarın yeşil paketi var süttozu olarak onu kullanıyoruz hani pastalar için kullanılandan... Seyirde sebze yemeğin 3/1 ini protein ise 3/2 sini oluşturmalı... Fazla sebze vücütta su tutar dikkat etmekte fayda var,,,

inşallah..hmm ben bakım mıgrosa..bende gectım bugun sebze proteıne ama sabah 1 ısırık yagsız tost yedım :(( bırde canım acayıp kırmızı mercımek corbası cekıoo resmen asverıorm :( mesela az yaglı etlı taze fasulye pişirsem yesem olur mu?

Gelelim Seyrin 11. Gününe bugün saf protein günümdü :
Sabah : 1 omlet kaşarlı ve pastırmalı
Biraz Light peynir
1 pankek

Öğlen : 1 dilim kek ve neskafe ( yeşil kapaklı olandan - antioksidan içeriyor )

Akşam :2 adet tavuk parçası - haşladım ki çok yağ vardı nedense - derisi de yoktu- suyundan evdekilere 1 parça tavuk didikledim , tel şehriye koydum ve terbiyeledim-bana cısss ... Haşlanan tavukları baharatlayıp 15 dk fırına attım ve yanına bol yoğurt yedim

Aralarda bugün 2 Türk kahvesi içtim ve bol su

Bakalım yarın ps günüm karnıbahardan kısır tarifi buldum onu deneyeceğim...

Bu sabah tartıda - 200 gr gördüm bu iş olacak inşallah 😜

:nazar::nazar::nazar: masallah masallah..bende cok merak edıorum ptesı tartılcm bakalım kac gıdıcek :)

Back
X