• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dükkan açmayı düşünüyorum fikirlerinize ihtiyacım var..

Zisanu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2010
9
0
36
Bolu
Selam arkadaşlar sitenin yeni üyelerindenim.Sizlerinde fikrini almaya çok ihtiyacım var.Ev hanımıyım..Bankaların evhanımlarına sağladığı krediden çekip, özellikle iççamaşırı ve manifatura v.b gibi küçük bir dükkan açmayı düşünüyorum..Ekonomik kriz korkutuyor.Fakat bu krizinde biteceği yok.. Neyapmalıyım.Yada Daha farklı fikirlerede açığımm. Bana yardımcı olursanız sevinirim... ]
[

Merhaba allah kolaylık versin dükkan açmayı düşünüyorsan öncelikle açacağın yeri ve o bölgede ne tür bir gereksinime ihtiyaç var onu gözlemle yakınlarında senin açacağın özellikte mağaza dükkan varsa zorluk yaşayabilirsin önce yeri belirle ve o terin ihtiyaçlarını gözlemle ona göre karar ver bence inşallah dilediğin gibi olur

arkadaşım krediyle başlama derim ben 7 sene işletmecilik yaptım sermayen varsa yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bir başlangıç yapabilirsin ama borç la başlama derim

cnm bence dükka açmadan önce çok ii düşün ve hesapla..çünkü hem elmiranisa arkadaşımın dediği gibi neye talep olduğunu belirlemek bir mesele..hemde bir de olayın maddi boyutu var ki ,been biraz bundan bahsetmek istiyorum ,görümcem bu sorunları yaşıyor çünkü..dükkan açtığınızda kira+elektirik +su + muhasebe(aylık en az 100lira) 3ayda bir stopaj vergisi, telefon bağlantısı varsa tel+ extra olarak dolap yada motorlu çalışan bir makine varsa sorun çıkarma ve tamir +eleman çalışacaksa onun maaşı ve tabiki dayayıp döşemeye ve mal almaya gerek nakit lazım..cnm böyle felaket tellalı gibi yazmak istemezdim ama gerçekten gözümün önünde hergün çözümler arayan birini görünce,bende öyle pollyannacılık oynamak yerine gerçekleri yazıp,anlatmak istedim ki sonradan daha güç sorunlar yaşamayasın..rabbim güç kuvvet versin,inş açarsan en güzel kazaçları nasip etsin..sevgiyle kal..

Benim kafamdaki proje ev yemekleri yapılan ufak bir dükkan ..birkaç işyeri bağlayinca dönmeye baslar diye düşünüyorum .Ruhsatı malzemeleri vs.masrafı olur ama insanlar her şartta yemek zorundalar,cazip fırsatlar sunabilirsen tercih edilirsin.Temiz lezzetli uygun fiyatli seçenekler sunmak gerekir.Allah hayırlı kazançlar versin...hihoyyyt

Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim..Sizinde dediğiniz gibi çok zor kredi ile bir iş yeri açmak..Sermayem yok, keşke olsaydı daha rahat olurdu..Küçük bir dükkanla başlamak istiyorum..Bunun sermayeside nereden baksan 7000 tl.. Dün öğleden sonra banka ile görüşmeye gittim..Lise mezunu olanlara 5000 tl veriyorlar.Daha üstünü veremiyorlarmış banada en fazla 7000tl lazım.Tam bankadayken o sırada esnaf ve sanatkarlar derneğinin muhasebecisi geldi.. Sağolsun banka çalışanı onu çağırdı ve bana sana esnaflar odasından kredi alalım o senin için daha iyi dediler..açacağım yer küçük bir yer olacağı için eleman almayı düşünmüyorum..elektrik ve su gideri pek olmaz..Dükkan tam merkez yerde değil uzakda sayılmaz, anacadde dükkanın önünden geçiyor..mahalle olarak hiçmanifatura-tuhafiye yok genelde market,elektrikci, mobilyacı var, Birde ilköğretim okulu var...Kredi işi olurda ALLAH(c.c) yardımıyla da denemek istiyorum..Sizinde dediğiniz gibi ev yemekleri satan bir yer açmayıda düşündüm.. Hatta mantı salonu fakat onun resmi prosedürleri çok fazla gıda sektörüne girdiği için, ince eleyip sık dokuyorlar .. Yinede iyice düşünücem ..Eğer açarsamda ilk haberi sizler alacaksınız..ALLAH (c.c) hakkımızda hayırlısını versin....

Son düzenleme:
Benim eşimde bu ara bu düşüncelerde:bbo:
Kendi işi iyide benim için düşünüyor o da.Ben hiç istemiyorum ama:bbo:
Başkasının yanında çalışacağına al sana kendi işini açma fırsatı diyor görümcemin kocasıda gaz veriyor ona sağolsun ben burdan yerleri biliyorum (ist.da onlar)uygun kaliteli kıyafetler gönderirim diyor.
Eşimin ailesinin merkezin göbeğinde dükkanları var zaten,kira derdimiz yok.Bir tek işhanının aidatı var 200 e yakın.
Çok büyük bir sorumluluk işyeri açmak ben cesaret edemiyorum valla.Eşimide vazgeçirmeye çalışıyorum bu yüzden sürekli kötüleyerek.
Sizin hakkınızda hayırlısı olsun ben hiç kendi işyerimde çalışmayı düşünmediğim için belkide uzak bu fikirler bana.
Allah yardımcınız olsun:teselli:

Aslında korkmuyor değilim..Korkuyorum ya işler iyi gitmez batarsam die..Ama insanın kendi işinin olması çok iyi.Bir den fazla iş sahasında çalıştım. İnsan emeğinin karşılığını alamaynca kendi iş yerini açma çabasına düşüyor..Lise mezunu olduğum için kamu kuruluşuna giremedim ve çok şanssızlıklar yaşadım.Bakalım hakkımda hayırlısı ...Kısmetse olur Kısmet değilse örgülere devam....:hulya:

Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim..Sizinde dediğiniz gibi çok zor kredi ile bir iş yeri açmak..Sermayem yok, keşke olsaydı daha rahat olurdu..Küçük bir dükkanla başlamak istiyorum..Bunun sermayeside nereden baksan 7000 tl.. Dün öğleden sonra banka ile görüşmeye gittim..Lise mezunu olanlara 5000 tl veriyorlar.Daha üstünü veremiyorlarmış banada en fazla 7000tl lazım.Tam bankadayken o sırada esnaf ve sanatkarlar derneğinin muhasebecisi geldi.. Sağolsun banka çalışanı onu çağırdı ve bana sana esnaflar odasından kredi alalım o senin için daha iyi dediler..açacağım yer küçük bir yer olacağı için eleman almayı düşünmüyorum..elektrik ve su gideri pek olmaz..Dükkan tam merkez yerde değil uzakda sayılmaz, anacadde dükkanın önünden geçiyor..mahalle olarak hiçmanifatura-tuhafiye yok genelde market,elektrikci, mobilyacı var, Birde ilköğretim okulu var...Kredi işi olurda ALLAH(c.c) yardımıyla da denemek istiyorum..Sizinde dediğiniz gibi ev yemekleri satan bir yer açmayıda düşündüm.. Hatta mantı salonu fakat onun resmi prosedürleri çok fazla gıda sektörüne girdiği için, ince eleyip sık dokuyorlar .. Yinede iyice düşünücem ..Eğer açarsamda ilk haberi sizler alacaksınız..ALLAH (c.c) hakkımızda hayırlısını versin....

benimde böyle bir fikrim var ama hangi bankalar kredi veriyor bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim

Back
X