• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dükkan sahibi olanlar..esnaflık yapanlar bir bakabilir misiniz?

ilk olarak hayırlı olsun demek istiyorum:) valla işlemezmi arkadaşım ya hiç bide işlek yerdeymiş daha ne olsun..özellikle sevgili olanları kaptınmı tamamdır:))lise çağı başta ,işte evden sonra güvenlir yer orayı seçer:)))ysni cafe gibi büfe yapın bence..işten çıkan bile o dürümler varya tost gibi yemeye gelir mutlaka.. bence hiç elinin tersiyle itme bunu..

Son düzenleme:
elimin tersiyle itmek gibi bi şansım yok zaten herşey tamam yarın iş başı ypacagız..iyi dilegin için teşekkürler oldukçs işlek biyer dershane adliye nüfüs müdürülügü falan var sadece bu işten hiç anlamayız umarım altından kalkarız

Konu yiyecek oldumu batmazsın kolay kolay, hele bakkalsan çok zor :61:

bu memlekette kriz olsada ölmeyecek 2 iş var biri gıda diğeri giyim kuşam bence kesinlikle başarırsınz sadece güven olayını abartmayın ve fazla iyi niyetli davranmayın hayırlı olsun :D

şimdiii bizde esnaflık yapıyoduk. ki ailecek 20küsur yıldır esnafız yani benimde ömrümün yarısı çocukluğumdan beri dükkan bekleyerek geçmiştir yani. bizim büyük çaplı bi ayakkabı dükkanımız vardı..ama piyasa kötü olduğu için kapattık...(artık hangar tarzı yerler daha moda.kimse kalite aramıyo..)
neyse.. öncelikle hayırlı olsun.. arkadaşlara katışıyorum yeme içme konusunda.. fiyatları en baştan pekte uçuk tutmayın.. sonrasında netleştirisiniz. mesela açılış kampası olarak dükkan camına falan yazın mesela atıyorum yani tost şu kadar lira falan diye. insanlar merakınada olsa gelir..denedikçe memnun kaldıkça bu böyle devam eder. sonrasında net fiyatlarınızı falan belirlersiniz zaten..
allah bol kazanç versin :)

bende babamın restaurantında çalışıyorum kasiyerlik yapıyorum ilk işe başladığımda 30 sipariş alıyorsam 15 yanlış oluyodu :)) zamanla öğrendim ama öğretenlerim vardı işi bilmeden çok çok çok zor bir iş helede yemek işi belki siz hazır paket satıyosunuz ama ilerde büfe tarzı bi yer yapacaksanız yanınıza en azından size işi öğretebilecek iyi bir büfeci alın .. bide çalışma saatleri uzun olacak öyle erken eve giderim sabah uyurum hayllerini unutun :)) 12 saaten fazla çalışmak zorunda kalıyorsunuz ..

elimin tersiyle itmek gibi bi şansım yok zaten herşey tamam yarın iş başı ypacagız..iyi dilegin için teşekkürler oldukçs işlek biyer dershane adliye nüfüs müdürülügü falan var sadece bu işten hiç anlamayız umarım altından kalkarız

yeni iş yeriniz hayırlı olsun. Benim babamda esnaf. inan korktuğun gibi değil, stres yapmazsan her şey yoluna giriyor, hataların azalıyor, bir bakmışsın planlı bir şekilde işletiyorsun. sana söyleyeceğim en önemli şey ise f yanlışlıkla hesaplarda fazla para alma, para üstünü az verme.. bırak elinden yanlışla fazla para çıksın zarar et ama buna dikkat et.
Çünkü müşteri kazık attı mantığıyla gelmiyor bir daha ve neticede kul hakkı oluyor..

Babam da fırıncı benim Dükkan işletiyoruz..Hesap kitap işi çok oluyor.Yani geliri,gideri,ödemeleri filan.Bir de muhasebeci ile anlaşmak gerekiyor.Gelir-giderleri hesaplamak için.Açık çıkmaması lazım.Bizim dükkanın Gıda Mühendisi var.Gıda üzerineyse ve imalat yapılacaksa mutlaka gerekli.

dükkan sahibi olmak demek bazen hic hasta olmamak hasta olsanda ise gitmek
tatile gitsende aklinin dükkanda kalmasi demek
ama güzel yanlarida cok kendi basina calisiyosun karisanin yok
bence yapin müsterisi bol olan bir yerde sorun olmaz merak etmeyin

valla başladık bir işe hayırlısı olsun ya..imalat yapım degil daha çok sandviç tarzı evde yapılacak şeyler sunacagız..çok işimiz var valla daha kontrat imzalanmadı toparlanması için en az 3 ay gerek ama içimde bi his yürüecegini söylüyor sadece çalışmaya bakar iş çalışan ekmegini bulur muhasebe için vakfın muhasebecisi varmış o ilgileniyomuş ama ben de iktisat mezunuyum yarı muhasebeci sayılırım gelir gider işiyle bizzat ilgilenirim artık :)

Back
X