• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dün akşam eşim beni çok kırdı

evarologlu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2011
677
24
118
Sakarya
kızlar dün akşam eşim bana bir laf söyledi inanın çok dokundu durum şöyle oldu biz akşam metro ya alışverişe gittik eşim hiç balık tavuk yemez ve bende deniz kenarı bir şehirde doğup büğüdüm için inanılmaz balık severim ve direk dondurulmuş bölümünde karides kalamarlara bakıyordum eşim ne yapıyorsun ne bakıyorsun diye tirp attı ilk ben alsam mı almasam mı diye düşünürken fiyatını sordu söyledim sinirlendi ve dediki ozaman kendi paranla al o an okadar kırıldım ki bunun daha önceside vardı mesala alışverişe gideriz beyfendi kendini düzer sıra bana gelince ya o ay muhakak çok harcamış oluruz bana almayız yada muhakak bir işi çıkmıştır halbuki ben de çalışıyorum ve çalıştığım son krşuna kadar eve veriyorum hatta maaş kartım bile eşimde o çeker bana harçlık verir hadi kredi brocumuz var diye yardımcı olayım diye bişey demiyorum, ama bana bu şekilde davranışları hele dün akşam ki durumu çok çok kırdı direk ağladım annem babam olsa istedğimi heleki yicek konusunda hiç kısmayıp alırlardı elin adamı böyle davranır işte diye kıyaslama yapınca daha da üzüldüm, kendi zevkleri için mangal et vb.. gibi harcadığı zaman ki bende et çok sevmem sesimi çıkartmıyorum ama bana gelince böyle oluyor kırılmakta haksızmıyım kızlar..

peki bana akşam öyle yapınca ne mi yaptım karidesi bıraktım almıcam dedim surat şeklimden bozulduğumu anladı al dedi almıcam dedim yürüdüm bana dediki,sonra başıma kalkarsın al dedi he sırf laf söylemeyim diye alıcaksın ben sevdiğim canım istemediğim için değil yani dedim almıyorum dedim alışverişe devam ettim oda şaka yaptım dedi hatasını anlayınca, baktım alışveriş arabasına karidesi koymuş kasada bende onu aldım ayrı ödemeye kalktım tabi ödetmedi kasiyer kızada rezil olmamk için fazla uzatmadım bende

aranızda senin paran benim param sorunumu var? kendi paranla al demiş..

erkekler maalesef kadınlardan çok daha benciller kendi zevkleri sözkonusu olduğunda. kadındaki anaç, sahiplenme, yemeyim yedireyim durguları erkekte maalesef yok...

kırılmakta kesinlikle haklısınız , çunki siz olsanız kendi isteklerinizden feragat edip sadece onun sevdiği şeyleri alırdınız...

İşte kadın olmanın farkı bu...

aranızda senin paran benim param sorunumu var? kendi paranla al demiş..

erkekler maalesef kadınlardan çok daha benciller kendi zevkleri sözkonusu olduğunda. kadındaki anaç, sahiplenme, yemeyim yedireyim durguları erkekte maalesef yok...

kırılmakta kesinlikle haklısınız , çunki siz olsanız kendi isteklerinizden feragat edip sadece onun sevdiği şeyleri alırdınız...

İşte kadın olmanın farkı bu...

hayıır bugüne kadar dah ahiç öyle senin paran benim param durumum olmadı,gerçi daha 2,5 aylık evliyiz ama dediğin gibi ben mesala 2,5 aydır eve tavuk alıp yapmıyorum o yemiyor diye bulgur sevmiyorum ağzıma sürmem sırf o yesin diye ben kendime bir çorba yapıp az doymayı tercih edip onu doğurmaya çalışıyorum.kadın olmak hakatten böyle birşey gerçekten

hayıır bugüne kadar dah ahiç öyle senin paran benim param durumum olmadı,gerçi daha 2,5 aylık evliyiz ama dediğin gibi ben mesala 2,5 aydır eve tavuk alıp yapmıyorum o yemiyor diye bulgur sevmiyorum ağzıma sürmem sırf o yesin diye ben kendime bir çorba yapıp az doymayı tercih edip onu doğurmaya çalışıyorum.kadın olmak hakatten böyle birşey gerçekten

yaptıgından utanmıştır bence ..

vallahi o sevmiyor diye hiç pişirmeyeyim yemeyeyim demem.canım ne isterse yaparım,eşimede sevdiği yediği yemekleri yaparım.hiç bir zaman neden yaptın neden kokuttun evi demez.bende karides sevmem.ama o seviyor diye temizletir yaparım.bakmaya bile tahammül edemediğim canlıları....

yok ben az yiyeyim.kadın olmak durumu idare etmektir dersen 2,5 yıllık evliliğin 25 sene de olsa aynı şekilde bencil kocan tarafından baskılanarak geçer gider.yaşlandıktan sonrada pişman olursun gençken kendini eşin için kısıtladığına...

unutmuşum ekliyorum.

neden maaş kartın kocanda.internet bankacılığı diye birşey var.al sen kartını ne kadar gerekiyorsa kredine gönder.kartın onda olduğu sürece baskılanırsın böyle.

Son düzenleme:
vallahi o sevmiyor diye hiç pişirmeyeyim yemeyeyim demem.canım ne isterse yaparım,eşimede sevdiği yediği yemekleri yaparım.hiç bir zaman neden yaptın neden kokuttun evi demez.bende karides sevmem.ama o seviyor diye temizletir yaparım.bakmaya bile tahammül edemediğim canlıları....

yok ben az yiyeyim.kadın olmak durumu idare etmektir dersen 2,5 yıllık evliliğin 25 sene de olsa aynı şekilde bencil kocan tarafından baskılanarak geçer gider.yaşlandıktan sonrada pişman olursun gençken kendini eşin için kısıtladığına...

ay canım birde öyle bir durum var ev kokar diye balık kızarmıyor bende küçük bir tüp alıp balkonda kızartayım demiştim alalım sen istersin de almam mı demişti , benim hafta içi vaktim olmuyor geç çıkıyorum geç evde oluyorum ama hafta sonu eğer kayınvalideme gitmemişsek ki genelde hafta sonu ordayız ozaman hem eşimin sevdiği hem kendi canımın isediğini yapıyorum, kayınvalidemde yeri geliyor aç kalıyorum hep yöresel kendi damak tadlarına uygun şeyler yapıyor ve çoğu zaman kızlar kayınvalidemin sofrasından aç kalktığımı bile biliyorum kimse bana özel muhamele yapmıyor. ama benim evime gelince ben kendi evimde aç kalıp onların sevdiği şeyleri yapmaya çalışıyorum

unutmuşum ekliyorum.

neden maaş kartın kocanda.internet bankacılığı diye birşey var.al sen kartını ne kadar gerekiyorsa kredine gönder.kartın onda olduğu sürece baskılanırsın böyle.

maaş kartımı ilk zamanlar bankadan çekemiyorum diye ben kendim verdim al çek diye sonra onda kaldı ,internet bankacılığım var ama kredinin hepsini ben ödemiyorum atıyorum bin ödeniyorsa ben 300 400 veryorum gerisini eşim ekliyor öyle ve tüm otomatik talimatalrda eşimin maaş kartında

Kırılmakta çok haklısınız. Umarım bu evliliğe adaptasyon sürecinde yaşanan tek seferlik bir olay olsun. Daha sonra hatasını anlayıp düzeltme yoluna gittiğine göre artık fazla düşünmemeye çalışın.

Fedakarlık işini de bence bundan sonra fazla abartmayın. Tabi karides, kalamar pahalı şeyler. Her bütçe sık sık almaya elvermeyebilir, ama arada sıra da pekala da alınabilir. Bu arada, kendinizi fiyatı daha uygun olan balık çeşitlerinden ve tavuktan mahrum etmeniz için de bir neden yok. Eşiniz kendi sevdiklerini yerken, siz de kendi tercihinize göre birşey ayarlarsınız. Belki zaman içinde yeme alışkanlıklarınız birbirine de yaklaşabilir.

Madem diğer alışverişlerde de bazı davranışlarından rahatsızlık duyuyorsunuz, bir bütçe yapmayı önerin bence bundan sonrası için. Her ay giyim-kuşama, yiyeceğe, gezmeye vs. ne harcanabilir bunu baştan belirleyin. Ay olur bir tarafın ihtiyacı olan bir şey için giyim-kuşam için ayrılan tüm para biriniz için harcanabilir, ay olur bu kalemden hiç harcama yapılmaz, başka bir kaleme aktarılır. Madem eşiniz bu işi adil bir şekilde yapamıyor, kırmadan her ikinizi de tatmin edecek bir çözüme ulaşmaya çalışın.

al maaş kartını kocanın elinden eve katkı için ne kadar lazımsa eşine verirsin geri kalanı da kendi zevkine harcarsın karşı çıkmaya kalkarsa da ben çalışıp ben kazanıyorum dilediğimce harcamak hakkım hem sen bana şimdiye kadar ne aldın ki dersin

öncelikle kartını ondan almalısın
öyle deyince ben de sandım ki sadece o çalışıyo
sen de çalışıyosan deseydin ya kimin parasıyla kime alıyosun diye
bencil yaratıklar yaa
kendine gelince ooh ne ala ama sana gelince para yok
ne bakıyosun arkadaşım al gitsin yaa ödeyen de sensin zaten
o para yok diyip de almayınca sen daha kıymetli olmuyosun

al maaş kartını kocanın elinden eve katkı için ne kadar lazımsa eşine verirsin geri kalanı da kendi zevkine harcarsın karşı çıkmaya kalkarsa da ben çalışıp ben kazanıyorum dilediğimce harcamak hakkım hem sen bana şimdiye kadar ne aldın ki dersin

evet canım aslında maaş kartımı almam lazım hatat k.k ödedi sıfırladı ve birdaha kullanmanı istemiyorum dedi bende ne yapayım baktım istediğimi alamıyorum gizlice kartımı aldım ondan istediğimi alıyorum maaşım yatıncada internetten hemen kartıma yatırıyorum şuan böyle yaptığımdan hbri yok,birde kızlar düğün üzeride mesala çok kırgınım tamam herşeyi tek başına eşim yaptı ailesinin krş yardımı olmadı ama bana 1 tane bile bilezik alınmadı nişanda ben ona saat aldım o bana almadı gecen dedim bana saat borcun var diye ses çıkartmadı hiç,yüzgörümlük istedim unuttu o telaştan bunlar bile yeri geliyor aklıma gelip üzüyorum kendimi,ama suç bende aman yük olmayım diye istemedim sonuç malum hatalıyım...

Simdki erkekler gercekten bir tuhaf etrafımda öyle cok örnekler var ki!
:50:
Bencil erkekler cekilmez gercekten.
Kendine gelince 1000 TL' lik telefonu uygun görür cocuguna, karısına gelince 10 TL' lik pantolonu münasip görür.
Evde sadece kendi sevdigi yemeklerin pismesini istiyor mercimek, bezelye sevmez o yemek yapılamaz! Esi, de et sevmez ama nerdeyse her yemegin icinde vardır ne yapsın simdi o kadın sürekli alttan alıyor normalde seviyorlar birbirlerini kac yıllık evliler elele, dizdizeler cogu zaman hos, böyle alttan alan kadını kim sevmez ki!

Bunun adı tamamen sımarıklık ve ego tatmidir bence.

İlk zamanlar ben de yemek konusunda ve para konusunda hep eşime uygun davranmaya çalıştım.Ama baktım ki bunun sonu yok.Çünkü ben ne kadar fedakarlık edersem o okadar fazla istemeye başlıyor bilerek veya bilmeyerek her neyse...

Ne yemek yapayım?sen ne istersin diye soruyordum bir ay öncesine kadar şimdi baktım ki yok hep ona sorunca ister istemez sıkılıo hem de ben kendi istediğimi aman diyip geçiyorum.Şimdi değiştirdim bunu.Akaşm yemeğine kendim karar veriyorum.Gündüz canım bir şey mi çekti yapıp yiyorum...

Para konusunda da ben çalışmıyorum.Ama önceleri en ufak bir şeyde yok kalsın almayalım.Yok borçları kapatalım almasam da olur diyordum.Baktım ki bunun da sonu yok.Ve eve para bırakmazdı.Zaten dükkanımız hemen karşımızda ne lazım olsa alıyordu hemen.Ama ben genede bende para olsun istiyordum.Zamanla söyleye söyleye bunuda aştık.Artık her akşam eve gelince kumbarama para atar:):)Bende dışarı çıktıkça kendi isteklerimi o paradan alıyorum.Hem birden verince ona zor gelmiyor.Hem daha çok birikiyor:):)

Ben kendimden örnek verdim ilk başta.Ama sana tavsiyem asla taviz verme yoksa devamı gelir.Kendin kazanıyorsan sen harcamana karar ver.Ve şunu alayım mı falan diye sorma.İstiyorsan hemen al.

...ERKEKLERE ASLA TAVİZ VERMEYE GELMEZ...

Bende şu maaş kartlarınızı eşlerinize vermenizi anlamıyorum...hayatımda görmedim duymadım ama bu forumda epey görüyorum...
O işte çalışan siz değilmisiniz? eşinizin zaten bi işi ve maaş kartı yokmu? neden ego tatmin ettiriyorsunuz adamlara..
afedersinizde kölemisiniz...zaten o kart o adamın cebinde olmadanda evin giderlerinin farkındasınız bi kısmını zaten paylaşıcaksınız evinizde...Ama o kartı eşinize verdiğiniz zaman kusura bakmayın ama böyle kendi paranızla rezil olursunuz..harçlık almak için gözünün içine bakarsınız..sonra eşlerinizde alt tarafı 20-30 tl lik karides için böyle ahkam keser ve gününüz zehir olur..

Benim de çok ağrıma giderdi böyle bir durum hatta bir daha alışverişe çıkmak dahi istemezdim..
Hem neden onun sevdiği yemekler pişecek sizinkiler pişmeyecek ki?
Her şey pişer istemeyen diğer çeşitten yer, isterse tadına bakar..
Sevmiyorsa onun sevebileceği çeşitte pişirmeyi denersiniz alışır zamanla belki.
Maaş kartı da erkeklere verilen gereksiz bir egemenlik diye düşünüyorum.Aile olunca bütün giderler birlikte karşılanır veya aile bütçesi nasıl oluşturuluyorsa..Çalışıp kazanıp sonra harçlık almak size de garip gelmiyor mu? Önce siz kendi aylık giderinizi ayırıp geri kalanını ev bütçenize ayırabilirsiniz..

öncelikle maaş kartını al paranı kendin yönet.daha yeni evlisiniz belli ki eşinde bocalıyor sakin davranırsan eşini doğru yönlendirebilirsin:31:fazla taviz verme senin isteklerinede saygı duymayı öğrenmeli eşin

maaş kartın konusunda arkadaşlara katılıyorum kırmadan al ondan zaten verirsin evin masrafları için ama kalanı kendine harcarsın en azından

yemek konusunda da onun sevmediklerini de yap arada başka yenecek şey de olsun hatırım için tadına bi bak belki seversin de zamanla yemeye alışıyorlar benim eşim de bir sürü sebzeyi yemezdi ben hatır gönül koya koya alıştırdım şimdi yiyor yemediği her şeyi kabak ve kerevize söyleniyor hafif ama yine de yemem dediğini görmedim çünkü yemediği bazı şeylerin tadına bile bakmamış annesi de ilgisiz bişi zaten yedirmeye uğraşmamış ben yaptıkça seviyor bile hatta kışın çorba yapayım diye brokoli almaya bile başladı o derece

ben her dediklerini yapmayı doğru bulmuyorum. esimin allah için hiç para mevzusu yapmaz bana yığar sağolsun ama yinede maaş kartımı vermem neden verim. al arkadasım kartını sana para muhabbeti yapan adamda ne bırakıcan.

Back
X