Kepler teleskobunun keşifettiği gezegen, Cygnus takım yıldızında, yerküreden 500 ışık yılı uzaklıkta bulunuyor.
Kızıl cüce bir yıldızın etrafında dönen gezegen, ne çok sıcak ne de çok soğuk olan "goldilocks" kuşağında yer alıyor.
Araştırmacılar, "kepler-186" adı verilen ve Dünya'dan yaklaşık yüzde 10 oranında daha büyük olan gezegende yaşam için kilit öneme sahip suyun sıvı halinin var olabileceğini söylüyor.
Yıldız etrafındaki turunu 130 günde tamamladığı kaydedilen gezegenin bir atmosferi olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.
Yeni keşfi "heyecan verici" olarak değerlendiren gökbilimciler, gezegende yaşamın oluşmasını sağlayacak koşulların gerçekleşmiş olabileceğine inanıyor.
NASA'ya göre, Kepler teleskobu aracılığıyla 2009 yılından bu yana güneş sistemi dışında yaklaşık bin 700 gezegenin varlığı doğrulanmış durumda.
Canlılık için su olması gerektiği varsayımı nereden geliyor bilen biri varsa aydınlatabilir mi?
Yani evren çok çok büyük ve bizim varlığını bilmediğimiz/keşfedemediğimiz farklı maddelerin bir araya gelmesi ile de canlılık oluşmuş olamaz mı? Karbon, su, oksijen bizim için gerekli materyaller ama farklı şartlar altında farklı maddelerden de bize hiç benzemeyen canlılar türeyemez mi?
Canlılık için su olması gerektiği varsayımı nereden geliyor bilen biri varsa aydınlatabilir mi?
Yani evren çok çok büyük ve bizim varlığını bilmediğimiz/keşfedemediğimiz farklı maddelerin bir araya gelmesi ile de canlılık oluşmuş olamaz mı? Karbon, su, oksijen bizim için gerekli materyaller ama farklı şartlar altında farklı maddelerden de bize hiç benzemeyen canlılar türeyemez mi?
Ben de bunu çok sık düşünüyorum.
Biz canlılığı kendimize göre değerlendiriyoruz ama farklı elementlerle,farklı minerallerle çok daha başka formlar ortaya çıkabilir.
Belki hayat kaynakları da su değildir bence bunların da araştırılması lazım.
Ben de bunu çok sık düşünüyorum.
Biz canlılığı kendimize göre değerlendiriyoruz ama farklı elementlerle,farklı minerallerle çok daha başka formlar ortaya çıkabilir.
Belki hayat kaynakları da su değildir bence bunların da araştırılması lazım.
Aman yarabbi bilim konusuna bir cevap gelmiş! :)
Aslında bizim gibi bilim adamları da düşünmüştür muhakkak ama sanırım ne arayacaklarını bilmedikleri için böyle bir işe girişmiyorlar. Ya da şöyle anlatayım suyun bize uygun formlarda var olması canlılığın bir göstergesi, bunu biliyoruz, bu nedenle bunu arıyoruz :)
Aman yarabbi bilim konusuna bir cevap gelmiş! :)
Aslında bizim gibi bilim adamları da düşünmüştür muhakkak ama sanırım ne arayacaklarını bilmedikleri için böyle bir işe girişmiyorlar. Ya da şöyle anlatayım suyun bize uygun formlarda var olması canlılığın bir göstergesi, bunu biliyoruz, bu nedenle bunu arıyoruz :)
Evet aynen bildiğimizi arıyoruz.
Uzaya radyo frekansları gönderiyorlar aslında ama karşı tarafın da radyo teknolojisini bizimki gibi geliştirmesi ve uzaya göndermesi gerekiyor tabii bir de bunların çakışması gerekiyor falan filan. Evren çok çok büyük, uzaylı arkadaşlarla denk gelmemiz çok zor iş.