Dünyayı Şaşırtan Keşif!

realist

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2006
3.073
131
688
63
fft20_mf51231.Jpeg

Brezilya ve Peru arasındaki Amazon Ormanları’nda, dış dünya ile daha önce hiç tanışmamış bir kabile bulundu.

Hayatlarını avcılık yaparak sürdüren kabilenin erkekleri, fotoğraflarını çeken helikoptere mızrak ve oklarla saldırdı.

Brezilyalı Survival International kuruluş dün bu büyük keşfi tüm dünyaya açıkladı. Brezilya’da yerlilerin yaşam alanlarını koruyan kuruluş, Peru sınırındaki Amazonlar’ın derinliklerinde daha önce hiç duyulmamış bir kabilenin fotoğraflarını yayınladı.

“Envira Yerlileri” adı verilen yaklaşık 30 kişilik grubun daha önce dış dünyayla hiç tanışmadığı açıklandı. Grubun fotoğraflarını çeken helikoptere korku ve şaşkınlıkla baktıkları görülüyor.

Çalı ve dallarla yaptıkları çadır şeklindeki barınaklarda yaşayan Envira Yerlileri, vücutlarını bitki köklerinden elde ettikleri boyalarla boyuyor.

Bu ilginç seyahatle ilgili bilgi veren Survival International’dan kabile uzmanı Jose Carlos, “Üzerlerinden uçtuk. Ve onları gördük. Onların var olduklarını ispatladık. Bu inanılmaz” sözleriyle duygularını açıklıyor.

Bilimadamlarının, henüz kabileyi ziyaret etmedikleri, sadece havadan tespit yapıldığı öğrenildi.

Tepelerinde uçan helikopteri görünce kaçmak yerine ok atarak 'savaş' durumuna geçen yerlilerin, dış dünya ile hiç bir şekilde irtibat kurmadıkları anlaşılıyor.

Survival International’a göre, Amazon’daki doğa kıyımı, yerlilerin hayatlarını tehlikeye atıyor. Brezilya’da benzer şekilde yaşayan 64 kabile olduğu belirtiliyor.

Dünya üzerindeki bu heyecan verici keşif, büyükşaşkınlık ve marek uyandırdı.

Son düzenleme:
Daha keşfedilmemiş çok şey olduğuna inanıyorum :)Sabırsızlıkla bekliyorum yeni keşifleri :) :1rolleyes:

tv de gördüm bende,insanoglu uzaya ayak basti ama daha dünyayi tam olarak kesfedememis bile, bakalim baska neler var kesfedilecek.

Alem o kadar buyukki bence kendimizi birsey zannetmeyi kenara birakip bu alemi kesfe koyulsak daha neler cikar neler.Rabbimin hikmeti sonsuz cunku....

Ben hic sasirmadim cünkü bencede daha dünyanin belki yüzde 5 bile dogru düzgün kesetmedik, bir dergide okumustum deniz altinin yüzde 1 biliniyor ne kadar derin oldugu sadece tahim edilebiliiyor yani düsünün bir kimbilir daha neler var neler.

Bu insanlar bulunduğu bölgeden medeniyete doğru hiç yürüyüş yapmamış anlaşılan.
Kim bilir daha neler çıkacak...
Hayat bilinmeyenlerle dolu...

aman bulaşmasınlar.bıraksınlar kendi halinde yaşasınlar.medeniyet diye götürdüklerini gördük.mahvettiler birsürü insanı

muhteşem birşey olsa gerek.keşke bir gün onların çadırlarında kalma şansım olsada yaşam tarzlarını görsem,diyalog kurarım onlarda insan sonuçta:)

insanoğlu çok garip cidden... dış dünya derken de kendi memleketlerini mi kastediyorlar? o zaman ben de henüz dış dünyayla ilişki kurmadım. tatlicadiarzu
"tepelerinden geçtik, aman Allahım muhteşemdi, bize saldırdılar, süper bir keşif !!!"
batı insanının bariz kendini egemen güç ve tekel görme duygusu, afrikalılara da aynı şeyi yaptılar zamanında, hatta sadece onlara değil, kendilerinden farklı olan her canlıya. dört ya da altı parmaklı olanların kafeslere kapatılıp sirklerde eğlence malzemesi yapıldığı fotoğraflarla belgelenmiş halde önümüzde. ben bazen, ne yazık ki, milletlerin de bir düşünce sistemi olduğuna ve bunun kalıtsal olarak aktarıldığına, zaman içinde değişmediğine inanıyorum. bakın bu daha büyük bir keşif olabilir tatlicadiarzu

Back
X