• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

durdugum yer..

sekerparem bunlari erkek ark.sana soylemesi yanlis aslinda.sen bunlari cok takma,seni tanimadigi icin onyargilari vardir seni tanidikca cok iyi anlasabilirsiniz.ileride yapmaniz gereken,annesinin yaninda sana asirili,ilgili,alakali davranmayacak boylelikle o, oglum benimle boyle ilgilenmedi gibilerinde dusuncelere kapilmayacak acikcasi araya kiskanclik sokmayin.ve o senin yaninda annesine laf etmesin,sana da etmesin.sorunlar birebir cozulsun herzaman.sende annesine guleryuzlu,saygili davran.dengeleri duzgun kurduktan sonra zamanla duzelir simdiden takilma bosver.

Ben ınsanları uzmeyı kırmayı zaten sevmem hele kı buyukse sevmesemde saygı duyarım annesı sonucta atamaz satamaz tek dünyası oğlu, aralarına girmek gibi bı nıyetım yok küs olmak da istemem kesınlıkle nasıl ki o benım annemle küs olursa hosuma gitmicek onun da gitmez emınım..Zaten annesıyle bırlıkteyse hayatta aramam ki aman bu ne böyle yapıskan gibi arıyo sürekli falan demesın dıye..Ben kötü olmam, kayınvalıdenın de ınsafına kalmıs artık..Ama dediğim gibi kımsesı yok bızden baska yarın bı gün hasta olsa yataklara düsse isterse düsman olsun bana yıne ben bakıcam ona boynumun borcu bu evlenıcem adamın annesıyse benımde annem sayılıcak netıcede..

Sana ancak benim yasadiklarimla belki yardimci olabilirim.
Evlendigimizde bizlerde cok sorunlar yasadik, ama bende esimde cok kurnazdik, ne ben onun ailesi hakkinda konustum nede o benim ailem hakkinda.
Sadece deliler gibi calisip paramizi toplamaya, hedefimize odaklanarak ileriye dogru baktik.
Kalenin saglam olmasi lazim, o kaleyi cok saglam kurduk, kimse yanasamadi bize, hic kimseyle kötü olmadik sadece esimle benim düsüncelerim önemliydi.
Simdi hayal edemeyecegim hayatimi sürüyorum ve Allaha binlerce tesekkür ediyorum, kimsenin doldurusuna gelmedigimize.
Hayat aslinda o kadar güzelki ama biz insanlar yasamasini bilmiyoruz.
O ne dedi, bu ne dedilerle yasayan insanlarin mutsuzlugu bastan programlasmistir.
Hedef insanin esi olmali, cocuklari olmali, gerisi dis kapinin dis mandali....Bana ne?:31:
Evlenmek demek kendi hayallerinizi gerceklestirmek demek, baskalarinin hayallerini degil.

benim o kadar mesajla anlatmaya çalıştıklarımı tek mesajda toplamışsın. işte budur.

hep aynı dertler hep aynı sözler ' ne buluyosan aldır boşver acıma ilerde pişman olursun aldırmadığına,evlenince seni köle gibi kullanınca keşke aldırsaydım dersin ' klasik sözler insanı evleneceğin kişiye ve ailesine krşı sogutuyolar ve sen onlara ilk düşman gibi bakıyorsun ve her yaptıkları batıyo sonra mutsuz bir evlilik ahh şu etraf bu iki kişiyi bi rahat bıraksalarrr

dogrusu neye sinirlendigimizi ve üzüldügümüzü biz belirlemiyormuyuz?olmamaliydi ama olmus bir kere.zaten hep nefret ederim ailelerin herseye karismalarindan...

su üc günlük dünyada bir varmis bir yokmus gibi yasayip yok oldugumuz yerde nedir bu cekisme...

unutulmasada affedebilirseniz biribirinizi.oturup konusabilirseniz,kurtarabilirseniz ucurumun kenarindan yuvanizi ne güzel olur...

denemek her zaman KESKE leri önler,keske demediginizde herseyi denemis sayilirsiniz....

beni boşverin hem yaaa konu sahibine odaklanın. ben aştım hepsini. şimdi 2 çocuğum ile beraber mutlu bi yuvam var tam 5 yıldır.. geldiler geçtiler. hepsiyle görüşüyorum bu arada kimseyle bi sorunum yok. herkes hatasını anladı. büyüklük bizde kaldı.
ben sadece arkadaşa yanlız değilsin demek istedim hepsi bu.

aslında zaten olay bu yıllar gecıyo ve ınsanlar neler ıcın kavga ettıgıne ve evlılıgını yıprattıgına sasırıyo benı mde 2 oglum ve 7 yıllık evlılıgımde aynı sorunlar oldu yok senın annen yok senın baban kardesın her neyse herkes ıcın kavga ettıgımızde artık ıplerı koparmaya basladık baktık kı nereye gıdıyoruz herkes kendı halınde mutlu kımse bızım ıcın caba harcamıyo bız evlılıgımız ıcın cabalayalım dedık ve aynen cok sukur artık hersey yolunda... yıpranıyosun hemde cok sozler laflar hakaretler ıkı taraflı ama elınde kalan sadece yıpranmıs evlılık keske basta boyle olsaydık dıyosunuz... ama zaten hayat bıze ogretmeden sınıf atlatmıyo ögrenıyorsun ve acı gercek yuzune vuruldugunda yıllar ılerlenmıs oluyo cok severk evlendık esımle ama ılk yıllarımızı bır hıc yuzunden heba ettık... konu sahıbı arkadasım kac yıllık evlı oldugunu bılmıyorum ama zamanla herseyın yoluna gırdıgını bılıyorummm evlılıgıne bu yonden sans ver bence ınsallah basarırsın... evet cocuk cok onemlı yasadıgı ortam ama yıne olmuyo yıne kaldıramıyorsan cocugununun kavgayı ogrenerek buyumesındense huzur ortamında buyumesını sec derımmm.. Allah yardımcın olsun

Altunumm:" biz istedigimiz kadar hayatimizda olan insanlar".....iste budur, sende aslinda benim anlatmak istedigim herseyi bir cümlede toplamissin.:24:

Biliyormusunuz ben kücükken sagima bakardim büyüklerin derdi, soluma bakardim büyüklerin derdi, uuuufffffff hayat ne kadar zormus derdim...:18:
Simdi büyüdük bakiyorumda, hicde zor degilmis hayat, onu zorlastiran bizmisiz aslinda.
Neden bu kadar komplike yasamis büyüklerimiz diye düsünüyorum, demekki o eskiden bizim yararlandigimiz ne teknoloji varmis, nede bizim gibi böyle derdini anlatip rahatlama.
Simdi bunlari yapabiliyoruz ama bu seferde derdini anlatanlar sadece duymak istediklerini okuyorlar ve yorum yapiyorlar ama bu kadar dogru yazan arkadaslarin yorumlarini tinlamiyorlar bile.
Oysa mesela bu konuda, o kadar güzel destekleyici ve anlamli yorumlar yapilmiski, ama anlayan oldumu? Pek sanmiyorum, ayni tas ayni hamam.
Neymis? Herkes hayatindaki yerini kendisi belirlermis.....:31:

arkadaslar ilginiz icin cok tesekkurler inanın bir nebze olsun kendimi iyi hissettim,
soran bir arkadasım icin soyleyim 2,5 yıllık evliyiz. Aslında soylenmemesi gereken onca sey soylendi, ben kayınvalideme laflar ettim eşim anneme falan yani nasıl bir enkaz altındayız suan bilemiyorum.İkimizde cok utanıyoruz aslında durumdan onlar evden gittiginden beri sadece cocugumuza odaklandık sanki ates kes yapmıs gibi bu konuları acmıyoruz ama ikimizinde kafası rahat degil.
anlamadıgım ve zoruma giden sey,bizimkisi yarı gorucu usulu oldu aslında, yani tanısıyorduk ve ailelerimiz aynı mahallede oldugu icin birbirlerini tanıyordu.Şimdi ne oldu da boyle tavır takındılar anlamıs degilim, onların gerili stresi yuzunden biz heba olduk.ben bunu kendi anneme soylemeye calıstım gecenlerde o stres ve agırlıkla annem aglamaya basladı, bu sefer ben tekrar uzuldum yani nasıl bir cendereyse bu hep uzuntu hep uzuntu.evlenecektik mutlu olacaktık hani,.Bazan aileme bosanmaya karra verdik desem bana iyi yapmıssın diyecekler sanıyorum inanın.Gunahlarını almayım ama cıkan kavgalara gurultulere bakınca boyle bir izlenim ediniyorum.E esimde yıprandı benim gibi oda bıktı bazı seylerden ikimizde yorulduk, bunca olayı bunca seyi nasıl arkamızda bırakacagız bilmiyorum.

arkadaslar ilginiz icin cok tesekkurler inanın bir nebze olsun kendimi iyi hissettim,
soran bir arkadasım icin soyleyim 2,5 yıllık evliyiz. Aslında soylenmemesi gereken onca sey soylendi, ben kayınvalideme laflar ettim eşim anneme falan yani nasıl bir enkaz altındayız suan bilemiyorum.İkimizde cok utanıyoruz aslında durumdan onlar evden gittiginden beri sadece cocugumuza odaklandık sanki ates kes yapmıs gibi bu konuları acmıyoruz ama ikimizinde kafası rahat degil.
anlamadıgım ve zoruma giden sey,bizimkisi yarı gorucu usulu oldu aslında, yani tanısıyorduk ve ailelerimiz aynı mahallede oldugu icin birbirlerini tanıyordu.Şimdi ne oldu da boyle tavır takındılar anlamıs degilim, onların gerili stresi yuzunden biz heba olduk.ben bunu kendi anneme soylemeye calıstım gecenlerde o stres ve agırlıkla annem aglamaya basladı, bu sefer ben tekrar uzuldum yani nasıl bir cendereyse bu hep uzuntu hep uzuntu.evlenecektik mutlu olacaktık hani,.Bazan aileme bosanmaya karra verdik desem bana iyi yapmıssın diyecekler sanıyorum inanın.Gunahlarını almayım ama cıkan kavgalara gurultulere bakınca boyle bir izlenim ediniyorum.E esimde yıprandı benim gibi oda bıktı bazı seylerden ikimizde yorulduk, bunca olayı bunca seyi nasıl arkamızda bırakacagız bilmiyorum.

gecer gider bunlar, siz çocuğunuza odaklanmakla en doğrusunu yapmışsınız. siz üçünü bir ailesiniz; bizimkiler-sizinkiler lafını bırakın. boşanılacak bir şey yok bence ortada. siz olumlu düşünmeye çalışın..

Back
X