• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Durumlar karışık 🫣

zorunlualansevmem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2025
9
0
1
34
Sat 28 Ağustos

29 Eylül 40.79
1 Ekim 139
3 Ekim 342.9
5 Ekim 507.3
6 Ekim 188.99 progesteron 3.8
13 Ekim 411.70
15 Ekim 508.7
17 Ekim 687.70

Arkadaşlar merhaba. 28 Eylül'de adet olmam gerekirken olmadım ve yaptırdığım betalar bu şekilde . 6 Ekim'de kanamam olduğu için tekrar test verdim ve beta düşüşe geçti . 1 hafta sonra hastaneye kontrol amaçlı gittim kanamam devam ediyordu. İki et parcasi attım içimden fotoğrafını çekip doktora gösterdim. Doktorum düşük yapıyorsun dedi. Tekrar beta istedi. Ancak betam tekrar yükselişe geçti .bu arada iki günde bir en az yüzde 35 artması lazımmış 17 Ekim'de yüzde 35i tekrar gördük . Doktorum dış gebelik de olabilir çok küçük bir ihtimalle gebelikte olabilir deyip pazartesi tekrar beta ve progesteron istedi . Benzer durumu yaşayan var mı ? Açıkçası bir umudum yok dış gebelik daha olası geliyor ama merak ettim bu tarz bir durum yaşayan var mı ?

Sağlıklı bir gebelikte beta düşüşü yaşanmaz, belirli bir oranda yükselmeye devam eder ki sizinki düşüp yeniden yükselmeye başlamış , ya sağlıksız gebelik ya da dış gebelik yaşıyorsunuz maalesef . Dış gebelik de ne kadar erken fark edilirse o kadar hasarsız atlatabiliyorsunuz bu yüzden bir an önce başka bir doktora görünmenizi tavsiye ederim.

Evet doktor da bundan şüpheleniyor ama ilk başta da düşük yapıyorsun diye net konuşmuştu yine de bir ihtimal gebelik olabilir dedi yarın belli olacak diye düşünüyorum bir de dış gebelik ihtimali daha güçlüyken erken müdahale etmek istememesi çok küçük bir ihtimal vermesi. Kaybolan ikiz gebelik ya da geç yerleşen geç döllenen embriyolar oluyormuş özele gittigimde direkt kürtaj yapmalıyız hem de acil demişti kendi doktorum üniversite hastanesinde. Yani karışık bi süreç ama benim zaten hiç ama hiç umudum yok

Back
X