durumum vahim sanırım

Konuyu tam okuyamadim korktum :( oturdugunuz evi kiraya verip başka bir eve geçmeyi teklif edin ailenize. Huzursuz uykusuz korkuyla yaşanmaz ki

kaç yıl oldu düşünmedik kendi evimiz mahallede tanıdıklar durumu anlatmadm kimseye ama annem farknda gece kalkıp onun uyuduğu salona gecerm 25 yaşındayım hale bak utanc verici ..
Ailenle konuşmalısın
Evi değiştirmek iyi gelecektir sana

Konuyu tam okuyamadim korktum :KK43: oturdugunuz evi kiraya verip başka bir eve geçmeyi teklif edin ailenize. Huzursuz uykusuz korkuyla yaşanmaz ki
imkansız ancak evlilik planlarm var 1 2 seneye inşallah öyle kurtulurum :(

kızlar size danışmam lazım umarım okursunuz. 5 yaşındayken abim 18 yaşındaydı ve hayatına son verdi buna şahit oldum..uzun yıllar etkisinde kaldım daha sonra bir çok ailevi nedenler derken sadece universite hayatımın son yıllarında ilaç kullandım ve bıraktım.

sormak istediğim şey abimde daha önceden bu evde daralıyorum dermiş,ve yaşayan herkes..yazlığa geçiyoruz benim uykularım duzene giriyor gece bölünmelerim yok..şöyle şeyler oluyor;

uyurken sırtımı duvara yaslama isteği(boşlukta yatarsam sanki arkamdan biri gelecek gibi)
gece aniden uyanma ve beraberinde gelen korku
herkes uyuduğunda sanki kimse bir şey olsa duymayacakmış hissi ve evdekiler yattmadan yatmam.
Işıkları kapatıp başka odaya geçerken arkamdan biri geliyormuş hiissine kapılıp koşmam :KK43:(((

dün gece ise çok garip bir sekilde aniden gözlerimi açtım hani biri sizi izler ve hissedersiniz ya öyle yaşadığım korkuyu anlatamam..daha önce ilaca basladık ama iyi hissetmedm ve bıraktım ne yapmalıyım?şuan psikolaga gidecek durumum yok ki psikologların pek işe yaradığı kanısında değilim psikiyatride ilaç yazıp yollayacak..Bana ne oluyor ya ..
tamamen psikolojik tatlım
bak sana şunu söyleyeyim hiçbir varlık bizimle aynı boyutta değil geçemez de Allah ın izniyle
açıkçası öyle şeyler iddia edenlerin çoğunun yaşadığı kendi zihin oyunu
bunlar da senin küçüklüğünden gelen psikolojik etkiler
o yüzden için rahat uyu tamam mı...

Tebdili mekanda ferahlık vardır. Eğer taşınma imkanınız varsa taşının madem. Sanırım siz küçüklüğünüzden beri evle ilgili duyduğunuz bir takım şeylerden etkilenip takıntı yapmışsınız, korkular geliştirmişsiniz farkında olmadan.
Yalnız bu dediğiniz şeyleri zaman zaman herkes yaşıyordur ki. Ben yaşıyorum mesela. Ama sizde sürekli oluyorsa sorun oluşturur tabi.

Bizim evde de ALLAH rahmet eylesin anneannem ve babaannem vefat etti. İlk zamanlar bizde bi irkildik, vefat ettikleri odaya, kullandıkları eşyalara karşı bi soğukluk hissettik falan. İkisi de benim yattığım oda da vefat etmişlerdi ve ben daha ilk geceden yine orda yatmaya devam ettim. Hatta babaannemi diğer odaya taşırken yardım ettim ve hiç ölmüş gibi gelmedi, sanki uyuyormuş gibiydi. Düşündüğün zaman doğal bir şey olduğunu anlıyorsun. Gerçi ecelin şekli de insanı farklı etkiler tabi.
Bunları size cesaret olsun diye yazdım. Evin havasını değiştirin. Sıcak renkli eşyalar, objeler, badana falan derken bambaşka bir ev yaratın kendinize. Birden yapamam derseniz yavaş yavaş değiştirin.
Korktuğunuzda ALLAHA sığının, "ALLAHım bana vekil, hadi kolaysa karşı gelin" deyin ve sonsuz güvenin.

Öyle. İr olay yaşandıktan sonra o evde kalmaya devam etmek zaten mantıksızlık olur. Tebdil-i mekanda ferahlık vardır der yaşlılar. Keşke evi değiştirseydiniz.

Bence psikolojik yardım almaktan çekinmemelisiniz. Bu tür korkular hissetmenizin sebebi bilinçaltınızdaki çok farklı bir durumdan bile kaynaklanıyor olabilir.
Dıger bir açıdan sizi nelerin rahatsız edip nelerin rahat ve huzurlu hissettirdiğini ancak kendiniz bilirsiniz.
Korktuğunuz veya huzursuz hissettiğiniz anlarda sizi rahatlatacak bir müzik dinlemeyi deneyebilirsiniz. Ya da belli bir kokuya karşı özel bir sevginiz varsa, o kokuyu duymak sizi yatıştırıyorsa kokuyu yastiginiza bir kac damla damlatarak uyumayı deneyebilir ya da kucuk bir kese icine lavanta koyup keseyi yastiginizin altina yerlestirerek de deneyebilirsiniz.
Dediğim gibi sizi rahatlattiğini bildiginiz seylere odaklanarak korkularınizi hafifletebilirsiniz.
Umarım gecici bir durumdur yaşadığınız. Pozitif kalmaya gayret edin :KK69:Hoppa

Evde başka boyuttan birşeyler olduğunu ima ediyorsan, ki bana öyle geldi birazcık, forumda böyle konular yasak.
Eğer evde hiçbir şey yok, benim psikolojim bozuk diyorsan, çare psikiyatri. İlaçlar ve teşhis her zaman doğru olmayabiliyor. Kimi zaman ilacın etkisi değerlendirilir, ilaç değişikliği yapılabilir. Yani bir ilaç kullandın hemen her şey düzelecek diye bir şey yok. Tedavi ve ilaca uyum sağlaman zaman alır. Psikiyatriye muayene olmak için paraya ihtiyacın yok, en yakın devlet hastanesine randevu alabilirsin.
Yaşadığın hisler benim de ergenlik çağlarımda çokça yaşadığım korkular. Tamamen psikolojik olduğunu düşünüyorum, korkma evde bir şey yok. Yaşadıkların kolay değil, böyle korkular acayiplikler yaşaman çok normal. Resmen travma geçirmişsin. Korkularını çok ciddiye almayarak düzelmeye çalışabilirsin. Çok üzerine düşünme, bazen düşündükçe büyüyor.

Bu anlattiklarin aslinda cogu kiside var.
Bende dahil.
Yani aslinda bakarsak abinin olayina ve anlttiklarina yine iyi atlatmissin bence.
Sadece sorunlar buysa.

Evden tasinamayoz dedin.
Ben senin yerinde olsam evi yenilemeyi teklif ederdm annem gile. Cunku annende elbet goruyordur senin durumunu. Eger maddiyat el vermiyorsa bari kendi odani yenile. Duvar rengini degistir. Senlik bi renk sec. Mobilyalar al yeni yeni.

Back
X