• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dürüstçe, mertçe elin vicdanın da oku.. Yorumunu yap

tatlimseval

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2008
120
0
96
40
İstanbul
selam kızlar açık açık ve dürüstce mertce konuşalım yorumlar yapalım bu sefer gercekden bir bütün olalım ve duygularımızı dışarı kusalım biraz olsun rahatlayalım:1closedeyes:

---eşinize acıyormusunuz seviyormusunuz

---eşiniz mi hayalleriniz mi

---eşiniz mi ailenizmi

---eşinizi ne yaparsa asla affetmezsiniz

---sevdiğin içinmi evlisin hala yoksa şartlarmı onu gerekdiriyor

arkadaşlar bir eşden ne zaman ayrılınır ona acımaya başladığınız zaman sevgi bitmişmidir bu evlilik yürürmü daha yani acırsan acınacak duruma gelirsin derler sizce ne nedir nasıl olmalı ve hangisi yanlış kendinizden örnekler verin her evlilikde sorun olduğunu hepimiz biliyoruz onun için rahat olun kasmayın paylaşın:teselli:

ben şuan eşimi sevdiğim için mi burdayım yoksa ona acıdığım içinmi blmiyorum bunu anlamak için yorumlarınıza açıklamalarınıza ihtiyac duyuyorum laf olsun diye acmadım bu konuyu lütfen ciddiye alın şimdiden teşekkürler :1hug:

arkadaşlar lütfen tartışmadan sevgi saygı çerçevesi içerisinde yazışalım yorumlaşalım paslaşalım düşüncelerimizi önerilerimizi fikirlerimizi lütfen hoşuna gitmeyen konuyla ilgilenmeyenler hiç yorum yapmasın zahmetde bulunmasın teşekkürler:nazar:

sevgiler saygılarkaydirigubbakcemile5

Neden acımam gerektiğini anlayamadım ama eşimi çok seviyorum.Sevdiğim için yanındayım.Tüm hayallerimde zaten o var..Ve her şekilde her şey için bana destekçi..Hep yanımda..Evlenene kadar ailemdi önceliğim ama şimdi eşim..Her ikisinde yeri faarklı zaten bir şekilde önceliklerimizin değişmesi gerekir diye düşünüyorum.Değişmiyorsa zaten bir eksiklik olduğunu düşünürüm.Belki çok yeni evli olduğum için olabilir ama son soruna yine sevdiğim için diyeceğim,ne yapsa affetmem büyük konuşmak istemiyorum ama sanırım aldatırsa affedemem bunun için net bir yorumum yok.

İçerik nedeniyle” İlişkiler, Duygular ve Hayatın İçinden“Bölümüne taşınmıştır
Editör arkadaşımın da bilgisine

Dürüstce, mertce, elimi vicdanima koyarak söylüyorum sevalcimkaydirigubbakcemile5

Esime ve Evliligme olan hisslerimden ufacik bir süphem olsaydi...kesinlikle hala burda ve onunla olmazdim...bu en basta zaten ona karsi bir haksizlik olurdu...en basta ona bunu yapamazdim.....onu sevdigmi saniyor olmasi, onunla sevdigim ve istedigim icin beraber bu yolu yürüdügmü düsünmesi beni cok yaralardi...:delphin:

Hayallerim ve esimin arasinda bir secim yapmam....ikimiz bir hayati bir sofrayi bir yatagi paylasiyoruzda ayni hayali neden paylasmayalim??

Aynisi ailem icinde gecerli...esim benim ve ailemin arasinda kalamaz...onun yeri ayri ailemin yeri cok daha ayri...onun ailemle sorunu varsa görüsmez olur biter...ama bana yasaklayamaz...buna izin vermem...:delphin:

Ihanet, Hakaret ve Siddet disinda herseyi affederim...:kahve:

Son düzenleme:
---eşinize acıyormusunuz seviyormusunuz--ay neden acıyayım aç değil sakat değil düşkün değil seviyorum onu..

---eşiniz mi hayalleriniz mi ---eşim.. zamanında hayallerimi terkedip onu seçtim

---eşiniz mi ailenizmi---ailem tabiki...inşallah böyle bi seçim yapmak zorunda kalmam...

---eşinizi ne yaparsa asla affetmezsiniz----aldatırsa gözüm hiçbişey görmez...

---sevdiğin içinmi evlisin hala yoksa şartlarmı onu gerekdiriyor ----sevdiğim için ...şartların zorladığı bişey yok ...sağlamım,kendi paramı kazanıyorum,çocuğum yok,ailem arkamda...yani beni ona sevgimden başka mecbur kılan bişey yok...

Son düzenleme:
Ben de yazayım..
Pek sağlıklı yorum olmasa da içimden yazmak geldi nedense..:delphin:

---eşinize acıyor musunuz seviyor musunuz? Çok seviyorum,son zamanlarda çok acıyorum,bundan sonra bensiz nasıl mutlu olacak,ne yer,içer,nasıl uyur?

---eşiniz mi hayalleriniz mi? Eşimse hayalimdir zaten. Hayalim olmaktan çıktığı an karar verdim ya bu kararı zaten..

---eşiniz mi aileniz mi? Doğru bir kıyaslama değil bu.. Aynı değerde değiller ki nasıl tartayım şimdi ben bunu?Gönül bir çok sevdiğini aynı anda barındabilir içinde.

---eşinizi ne yaparsa asla affetmezsiniz? Ohoooo ufacık bir konu bile evliliğimi bitirir. Sabırlıyımdır,ancak yürümeyeceğine inandığım anda zor da olsa noktayı koyarım.

---sevdiğin için mi evlisin hala yoksa şartlar mı onu gerektiriyor? Hiç bir şart sevmediğim biri ile aynı çatı altında nefes almama sebep olamaz.. Çok sevdim ve sevildim sonunda evlendim.

Kendi yorumuma gelince; sevgi var olsa da evlilik bitebilir. Sevgi her kapıyı açmaz. Bazen kapıyı kırmak için başka mücadeleler gerekir..:1closedeyes:

Bu soruları bir çok başlık altında o kadar çok cevapladım ki
Yoruldum valla öyle yada böyle elin iyisi yokşakkıdı
El diyince iki dudağımız bir araya geliyormu deneyin bi bakalımsırnaşık şey naniknanik
Tamam belki hata el olarak görülmez eş ama ben başka anlamlarda söylüyorum
Eşim bana ihanet ederse, hakaret ederse ezmeye çalışırsa bunları affedemezdim..

konu sahibi -eşinizmi hayallerinizmi?--- kısmını --eşinizmi ideallerinizmi?--- diye değiştirmeli bence

bende elimi vicdanıma koydum ve dürüstçe yazıyorum
eşimi tabi ki seviyorum hatta zaman geçtikçe onu daha da çok seviyorum çünkü eşimin ailesi çok sorunlu insanlar ve o gerçekten bir şeyler yapmaya çalışıyor ama başarıyor ama başaramıyor önemli değil uğraşıyor olması bile bana yetiyor.
bazen de eşime acıyorum gerçekten ailesi tarafından anlaşılamadığı için uğraşıp didinip başaramadığı için mutsuzluğumun sebebini kendisi olarak gördüğü ama bunu asla bana söyleyemediği için sana daha huzurlu bir yuva sağlayamadım diyemediği için önceden neden itiraf etmiyor diyordum şimdi ise üzülüyorum...
eşim tabi ki eğer hayallerime öncelik vermiş olsaydım şu an eşimle beraber olamazdık çünkü bir çok hayalimi kısıtladı...
---eşiniz mi ailenizmi
bu soruya yanıt veremiyeceğim.Çünkü ikisinin yerleri apayrı...
işte bu soru tam bana uygun şartlar asla evli kalmamı gerektirmiyor. Sevdiğim en önemlisi sevildiğim için evliyim.Benim için oğlum için çaba sarfettiği için hala gözlerine baktığım zaman ilk günkü ışıltıyı görebildiğim için
onu çok sevdiğim için evliyim...

selam kızlar açık açık ve dürüstce mertce konuşalım yorumlar yapalım bu sefer gercekden bir bütün olalım ve duygularımızı dışarı kusalım biraz olsun rahatlayalım:1closedeyes:

---eşiniz mi ailenizmi

arkadaşlar bir eşden ne zaman ayrılınır ona acımaya başladığınız zaman sevgi bitmişmidir bu evlilik yürürmü daha yani acırsan acınacak duruma gelirsin derler sizce ne nedir nasıl olmalı ve hangisi yanlış kendinizden örnekler verin her evlilikde sorun olduğunu hepimiz biliyoruz onun için rahat olun kasmayın paylaşın:teselli:

ben şuan eşimi sevdiğim için mi burdayım yoksa ona acıdığım içinmi blmiyorum bunu anlamak için yorumlarınıza açıklamalarınıza ihtiyac duyuyorum laf olsun diye acmadım bu konuyu lütfen ciddiye alın şimdiden teşekkürler :1hug:

arkadaşlar lütfen tartışmadan sevgi saygı çerçevesi içerisinde yazışalım yorumlaşalım paslaşalım düşüncelerimizi önerilerimizi fikirlerimizi lütfen hoşuna gitmeyen konuyla ilgilenmeyenler hiç yorum yapmasın zahmetde bulunmasın teşekkürler:nazar:

sevgiler saygılarkaydirigubbakcemile5

1.sorunun cevabı;kesinlikle acımıyorum.Eşim acınılacak bir zavallı değil çok şükür.Sevmesem evlenmezdim.seviyorum...
2.sorunun cevabı;Evet hayallerimdeki insan,Allahıma şükür.
3.sorunun cevabı;Bu soruya cevap vermem.Böyle bir tercih yapmam,kimseye de bunu isteme hakkını vermem.Bunu sormak kızın mı oğlun mu? ya da ilk çocuğunu mu ikinci si mi? diye sormaktan farksızdır.
4.sorunun cevabı;Eşimi affetmeyeceğim 3 konu var;1.tabi ki aldatmak(fiziksel ya da sanal ya da tel de hiç farketmez) 2.İçki ve kumar alışkanlığı olursa 3.Şiddet uygularsa AFFETMEM.ALLAH GÖSTERMESİN.
5.sorunun cevabı;Tabi ki sevdiğim için.Allah şartlardan dolayı evlenenlerin yardımcısı olsun.

Vereceğin karar ne olursa olsun hakkında hayırlısı olsun arkadaşım.

açıkca, dürüstçe, mertçe yazayım...

eşinize acıyormusunuz seviyormusunuz?
ben zor bir kadınım...kimseye acımadım acımamda... kendini aciz gösteren bir adam benim eşim olamaz...eşimin beni sevecek ve taşıyacak cesareti olmalı...
açıklayıcı bilgilerden sonra çok seviyorum...kendim kadar çok seviyorum... beni sevmesini seviyorum... bana yansımasını seviyorum... bakışını, gülüşünü, ifadesini, hayata karşı keskin ve kararlı duruşunu, burnundan kıl aldırmayışını seviyorum... mertliğini seviyorum... içindeki insan sevgisini seviyorum...bunu buraya yazarken bile heyecanlanıyorum...

eşiniz mi hayalleriniz mi?
önce hayallerim... herşeyden önce mutlaka ben... eşim benimle aynı hayali kuran... düşlerimi paylaşan kişi... benim hayallerimi benimle paylaşamayacak olsaydı eşim olamazdı...arkadaşım olarak kalırdı...ama bu hikaye yarım kalırdı... hiç başlamazdı...

eşiniz mi aileniz mi?
iyi de ikisi de ailem... ailem ayrı eşim ayrı değil... elma ile armutu kıyaslamak olur bu ... tadı farklı, kokusu farklı ikisinin de sonuçta ikisi de meyve.. seçim yapmamakla beraber kimse ailemin karşısında durabilecek kadar güçlü değil diye de dip not geçmek isterim...

eşinizi ne yaparsa asla affetmezsiniz?
her hangi bir sözüyle beni aşağı çekmeye çalışırsa, kasden yaralamaya, canımı yakmaya çabalarsa, beni bitirip kendini var etmeye kalkışırsa, zaaflarımı kullanıp beni sevgimde boğmak isterse affetmem...

sevdiğin içinmi evlisin hala yoksa şartlarmı onu gerekdiriyor ?
şartlar dediğiniz maddi imkanlar, çocuk ya da imza mı? hep derim ben kendi kurduğum kurulu düzenin kölesi olmaktansa efendi gibi ölmeyi tercih ederim.... şartlar öyle gerektirdiği için yaşayabilecek biri değilim... şartları ben koyarım ve ilk şartımda şartsız yaşamaktır... bir adamın sevgisinden başka hiç bir şey beni onun yanında tutamaz.. 10 yıl 20 yıl ya da ömür boyu bilmiyorum....ne kadar zamanımız varsa beraber yaşayacağımız aşkla geçsin... aşk yoksa bende yokum....kendime sözüm var...kendime saygım var...

--eşinize acıyormusunuz seviyormusunuz

Acıyarak 27 sene geçmez.Demek ki sevmişim

eşim.Çünkü ben onun için hayallerimden vazgeçmiştim.

---eşiniz mi ailenizmi

Bu soru çok zor.Böyle bir seçim yapmak zorunda kalmadım çok şükür.Ama eğer ki çocuklarım olmasa bu soruya ailem derdim.

aldatırsa.

her ikisi de...

Sorularınıza dürüstce ve içtenlikle cevap veriyorum.
-Eşimle yaklaşık 15 senedir tanışıyoruz ve 6 senelik evliyiz. Onu ilk günkü kadar çok seviyorum, ama bana yaptıklarından ve yaşattıklarından dolayı kırgınım.Ona asla acımadım ve acımamda.
- Tabii ki de eşim, hayallerim yerine.Ben onun için tüm hayallerimden vazgeçtim.
-Eşim mi ailem mi derken, tercih yapmamayı tercih ederim. Çünkü her iki tarafında kalbimde yeri ayrıdır.
- Her türlü zorluğa, sıkıntıya ve acıya katlanırım, affederim. Ama çoğu kadının dediği gibi ihaneti asla affedemem.
-Onu hala sevdiğim için onunla evliyim.Eğer onu sevmesem, şartlar ne kadar ağır olursa olsun, sırf başımda bir koca olsun, ortada kalmayayım diye evliliğimi devam ettirmem...

1. 1 çok dürüstüm evet acıyorum çünki ayrılırsam onu benim
    kadar kim düşünecek kim uzun yılların verdiği tecrübeyle ağzını açarken ne demek istediğini anlayacak
    kim bakışlarının ne ifade ettiğini bilecek kim onu benden daha iyi tanıyacak bunları kazanmam 20 senemi aldı kimse bundan sonra onun için bu kadar mesai yapmaz
    belki sevgi belki koruma içgüdüsü ne derseniz
    2 hayallerim yerine getirilecek gibi olduktan sonra eninde sonunda yaparım
    3 eşmi ailemi niye tercih edelimki bunca seneden sonra ben eşim çocuklarım aile biziz
    4 sadece aldatmak deyil arkamdan konuşursa, yada bana şiddet uygularsa veya hakaret
    ederse yine affetmem
    5 ikisi bir müddet sonra birbirini tamamlıyor

---eşinize acıyormusunuz seviyormusunuz =eşimin açınaçak bir durumu yok,bana yaşattıklarına ragmen hala sewiyorum

---eşiniz mi hayalleriniz mi=hayallerim yok artık,hayal kurmayı bırakalı çok oldu!telk hayalim oğlumun büyüyüp başarılı olduğunu görmek,kendim için başka bişey istemiyorum hayattan,bu nedenle oğlum için eşim.

---eşiniz mi ailenizmi=terih yapmamayı terih ederim,

---eşinizi ne yaparsa asla affetmezsiniz=beni bir kere şeytana uydu aldattı,bir daha o şeytana uyarsa affetmeye niyetim yok

---sevdiğin içinmi evlisin hala yoksa şartlarmı onu gerektiriyor =her ikiside,ama düşündümde şartlar gerektirmese bile bunu onunla ewli kalmaya dewam ederdim beni tekrar aldatmadığı süreçe.genel olarak bana karşı çok iyi bir eştir ama ilk defa şeytana uydu işte,yaptığındanda pişmalığı görebiliyorum artık her konu açıldığında bunu yaptığı için hatalı olduğunu dile getiriyor artık.ama eskisi kadar güwendiğimde söylenemes,karışığım biras bu konuda...

Son düzenleme:
eşinize acıyormusunuz seviyormusunuz=> her nekadar bazen kendınden bıktırcak duruma getırsede onu cok sewıyorum.iyiki var ıyıkı benım kocam
eşiniz mi hayalleriniz mi =>eşim benım zaten hayalımdı.dolayısı ıle ikiside
eşiniz mi ailenizmi => her ikisininde yerı bambaska.ailem benım herseyım ama esımde aynı sekılde ıkının ayrımını asla yapamam.
eşinizi ne yaparsa asla affetmezsiniz=>bana ihanet ederse asla affetmem onu.ihanet afffedılebılır bısey degıldır cunku
sevdiğin içinmi evlisin hala yoksa şartlarmı onu gerekdiriyor => sewıyorum asıgım yoksa kımse benı sewmedıgım bı ınsanla aynı evde tutamazz

1. 1 çok dürüstüm evet acıyorum çünki ayrılırsam onu benim
    kadar kim düşünecek kim uzun yılların verdiği tecrübeyle ağzını açarken ne demek istediğini anlayacak
    kim bakışlarının ne ifade ettiğini bilecek kim onu benden daha iyi tanıyacak bunları kazanmam 20 senemi aldı kimse bundan sonra onun için bu kadar mesai yapmaz
    belki sevgi belki koruma içgüdüsü ne derseniz
    2 hayallerim yerine getirilecek gibi olduktan sonra eninde sonunda yaparım
    3 eşmi ailemi niye tercih edelimki bunca seneden sonra ben eşim çocuklarım aile biziz
    4 sadece aldatmak deyil arkamdan konuşursa, yada bana şiddet uygularsa veya hakaret
    ederse yine affetmem
    5 ikisi bir müddet sonra birbirini tamamlıyor

arkadasin sordugu acimanin tam anlamiyla cevabini siz vermissiniz ablacim :1hug:

ama merak ettigim birsey var tatlimseval sen almanyaya ailenin yanina donmemismiydin,ne oldu halledebildin mi sorunlarini

Elimi Vicdanıma koyup tüm dürüstlüğümle cevap veriyorum.
eşinize acıyormusunuz seviyormusunuz? Eşim acınacak bir durumda değil.Onu gerçekten seviyorum.4 yıllık beraberliğimizde birbirimize baglı sıkı dostlar olduk.anne olduk baba olduk.o sevilmeyi hakeden cok değerli bir insan
eşiniz mi hayalleriniz mi? Eşim.çünkü kurdugum hayallerim onunla gerçekleşti.Annemden sonra beni karsılıksız cıkarsız.beni her halimle gerçekten sevdiğine inandıgım bir insan cıkması için gecelerce aglayarak Allahıma dua ettim.yalvardım.ve hayalim gerçekleşti.o bir sevgiliden.bir kocadan öte benim diğer yarım.erkek yanım
eşiniz mi ailenizmi? Bu cok zor bir tercih.insan bi an vicdanını zorluyor.Ama biz bu yola cıkarken karsılıklı sözler verdik.ve yeni ailemizi.bizim ailemizi kurmaya karar verdik. evet ailem.ama eşimle kurdugum.benim ailem
eşinizi ne yaparsa asla affetmezsiniz?büyük lokma ye ama büyük konusma demişler..Allahım bizi korusun ama aldatılmayı asla hazmedemem.onsuz öleceğimi bilsem dahi baskasının teninde kirlenmiş tenine birdaha asla saygımı sevgimi ve sevkatimi vermem.
sevdiğin içinmi evlisin hala yoksa şartlarmı onu gerekdiriyor?? Hem deli gibi sevdiğim için evlenicem.Hemde her acıdan evlilik eleştirisi yaptıgımda bütün yollarım ona cıkıyor.kalbim ve aklım hep bu yuva kurulmalı diyor
bir eşden ne zaman ayrılınır?saygı ve sevgi bitmişse.tartışmalar tamamen çirkefleşmişse bitmelidir.
ona acımaya başladığınız zaman sevgi bitmişmidir? İnsan sevmediği birine acıma duygusu besleyemez bence.en azından ben sevmediğim biri önümde ölse dönüp bakmam.
bu evlilik yürürmü daha yani acırsan acınacak duruma gelirsin derler sizce ne nedir nasıl olmalı? Evlilik dediğin yürür bence her ortamda da önemli olan agız tadında yürümesi.yani sen acıyosun.seviyosun da bence bu kadar kafa yorduguna göre.peki ya o?? yani eger her kucak acmana,evliliğin temellerini olusturan her değere tekme atmaya devam ediyorsa eşin....kendini gerçekten acınacak duruma düşürürsun bence. ama arkadasım bu konu bencee cooookkkkk detaylı konusulması gereken bişey. yani hepimizin sevdiceği ayrı bi dünya.ben bu düşüncelere benimki gibi bi eşe sahip oldugum için sahibim. yani eşim seninkine benzese yada bi başkasına belkii amannn arkana bakma git derdim. anlatabildimmi?? eşinin tavırlarını bilmiyoruz ki.
her ailede kapaklı bi tencere kaynar.senin tencerende ne piştiğini bi sen bilirsin.bide yiyenler.bize sadece kokusu gelir.ve tahmin yürütürüz ne piştiğiyle ilgili

---eşinize acıyormusunuz seviyormusunuz;Çok seviyorum acımak neden onu anlamadım acımak lafı bana ters insanlara acımak bize kalmaz diye düşünüyorum çünkü.Üzülmek olarak düşünürsek eşimi o kadar çok seviyorum ki üzülmemi gerektirecek br durumu yaşamayız umarım.

---eşiniz mi hayalleriniz mi Eşim hayallerimle eş değer her zaman hayallerimi gerçek yapmayı başardı.

---eşiniz mi ailenizmi eşim zaten ailem değilmi? diye politik bir cevap vereyim.

---eşinizi ne yaparsa asla affetmezsiniz.Eşimi affetmem demem için benden geçtiğini anlamam yeterli ama öyle küçük şeylerde de silip atamayacak kadar saygı duyuyorum ona ve sevgime.

---sevdiğin içinmi evlisin hala yoksa şartlarmı onu gerekdiriyor .Sevdiğim için evliyim şartlar benim için düzelebilir her zaman kendime güveniyorum çünkü

Ben insanların mutsuzluklarından mutlu olan insanların çok olduğunu şunu yaparım bunu yaparım dediklerini ama hiçbirşey yapamadıklarını çok gördüm.
Ayrılıp gitmek her zaman korkak insanın işidir dayak vardır aldatma vardır bunlar gibi zaruri şeyler dışında ilişkinin vehameti her zaman düzelebilir.Kalıp savaşan yüreklere tebrikler.
Evlilik her evde zordur ve her daim kavga olur anlaşamazsın hatta çekip gitmek istersin eğer eşine baktığında için ürperiyorsa kalıp savaşmalısın bence sen ayrılacaksın vs diye anlamadım ilişkilere genel yorumum bu esenkal...

---eşinize acıyormusunuz seviyormusunuz: seiyorum hem de çok.. acıyabiliceğim birşeyi yok ki.. o güçlü dürüst süper birii...

---eşiniz mi hayalleriniz mi:o zaten hayalimdi.. evlilk konusunda ki hayalim sadece o idi.. ve onunla evlennice hayallerim gerçek oldu. ama evlenmeseydim yada o olmasaydı farklı bir yerde farklı bir hayatım olurdu...

---eşiniz mi ailenizmi: ailemin desteklediği biriyle evliyim. durumlar sorunlar nasıl olur ama belki eşim diyebilirim.

---eşinizi ne yaparsa asla affetmezsiniz: aldatırsa ve yalan söylerse beni rencide eder beni savunmazsa...

tabiki sevdiğim için beraberim. ben bu aşkı yaşamak için çok düşündüm zor karr verdim mutluyum iyi ki var
a.s.

-:nazar:

Back
X