Dusuk Amh ve D3 vitamini

Choupi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2014
98
18
28
43
Merhabalar,
Amh degerim 1.2 ciktigindan beri, yani dunden beri butun gece internette arastirma yaptim. Ingilizce, fransizca, turkce sitelerden, konusunda uzman doktorlarin yazilarindan edindiklerimi ozetle paylasmak istiyorum.

Amh hormonu uzerine calismalar tamamlanmamis. Bilgiler cok yeni.
Butun hormonlar normal degerlerdeyse ve amh hormonu dusukse gebe kalinamayacagi anlamina gelmiyor. Calismalar devam ediyor.
En onemli detaya geleyim; Vitamin D3 eksikligi amh hormonunu dusuruyor.
Yabanci forumlarda dusuk amh degeri olan kadinlara doktorlari Vitamin D3 takviyesi yapmis ve 3 ay sonra amh testi tekrarlanmis. Amh degerlerinde onemli olcude yukselme saptanmis.
Vitamin D3 bulunan yiyecekleri arastirdim. Fume somon, yumurta sarisi, ceddar peyniri, cereales( turkcesini bilmiyorum, kahvaltida sute katilip yenen gevrekler), sut.
En onemlisi de gunes isigi. Bol gunes isigi alin.
Doktorunuzla vitamin D3 konusunu konusun.

doktorlar önemsemiyor bunu. Ben kaç doktora sordum gülerek bana dedi ki her sene bi furya çıkıyo geçen sene b12 bu sene d3 dedi. Yoldan 10 kişi çevir 8 inde eksik çıkar bu vitamin hiç bir etkisi yok dedi.Amh zaten doğuştan gelen bişeymiş rezervin doğuştan gelir sene geçtikçe azalır dedi bunu arttırmanın hiç bir yolu yokmuş.Benim tedavim negatif olunca bu vitaminlere bakıldı şimdi takviye alıyorum ikinci tedavide bakalım nolcak.Aslında tekrar amh baktırsam merak ettim dediğini d3 le yükseliyormu

İlginç denemekten zarar gelmez ben de vitamin testi yaptırcam kimsenin yaptıracağı yok sağlık ocağında yaparlar heralde.
Bu infertilite sebepleri hakkında kesin hiç bir bilgi yok.inş zaman olur sebepleri anlaşılır tedavi uygulanır.sürekli neden ne oldu da ben erken menopoz oldum diye düşünmekten çıldırcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…