Düşük karbonhidratlı beslenme günlüğüm :)

jeffrey93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2012
71
19
98
İzmir

Merhaba :) Senelerdir üye olduğum halde genelde olayları dışardan izledim ve nadiren yorum yaptım. Aslında hayatımın özetide bu. Üşengeçlik, umursamazlık, çok çabuk sıkılmak, baskıya asla katlanamamak...

Malum üniversite hazırlık dönemindeki stresi hepimiz biliriz. Hele ki başınızda öğretmeniniz gibi, her dakikanızı sizin yerinize planlayan bir anneniz varsa. Öyle ki dersten değilde, onun programından kurtulabilmek için her dakika bir bahane aradım. Tabi ki bunların başında hep "karnım acıktı dikkatimi toplayamıyorum vb." geldi. Neredeyse günde 4 5 öğün aburcubur yedim. Sonuçta 1 sene içinde 10 kilodan fazla almak kaçınılmaz oldu.
Sonra ise üniversitede yalnız yaşamanın ve stresten kurtulmanın dayanılmaz rahatlığı başladı. Geceleri uyumaz oldum. Canlı bulduğum bütün programları seyrettim(Okan vb.) , online oyun oynadım( şu ömür törpüsü olanlardan silkroad vb.) , tabi gecenin o saatinde sırf pratik diye yediğim hazır pizza, makarna ve kızartmaları saymıyorum bile. Üşengeçlikten yemek yapmayı öğrenmeye hiç niyetlenmedim. Bu arada gelsin bir 10 kilo daha.

Zaten lisede de çok zayıf olmayan ben, annemin iddiasına göre (yanında tartıldığımı ve çok net gördüğünü söylüyor :) 90 kiloya kadar çıktım. Umursamazlıktan mı yoksa beynimin savunma mekanizması yüzünden mi bilmiyorum bunu cidden hala kabul etmiyorum, hatırlamıyorum hatta.:)

Bu arada hep güzel giyindiğim için kilolarımın kötü durmadığını düşündüm ve kendimi güzel görmekten vazgeçmedim. Ama sanırım dışardan öyle gözükmüyordu ki babam bile kilo vermem için dil dökmeye başladı. Bunun yanında sözde görüntüye önem vermeyen ben tatilde olduğum halde, denize gitmeye bile cesaret edemeyince, artık durumun normal olmadığını anladım.

Sonuç olarak başta söylediğim beni özetleyen maddelerinde etkisiyle, şuan 80 kiloyum ve boyum 1.65. Artık akıllandığımdan mı yoksa hep planladığım gibi okulu bitirip, evime dönmeme 1 sene kaldığı için mi bilmiyorum ama canlı, enerjik ve hafif olmaya karar verdim. Unutmadan kendimi tanıtayım. 21 yaşındayım ve mühendislik fakültesinde sen seneme geçtim.

Bu arada beslenme düzenimin ayrıntıları;
*Yumurta, balık, tavuk, et vb. proteinli besinler mutlaka her öğünde olacak. (İnsülin salgısına etkisinden dolayı şuan süt ürünlerine mesafeliyim.)
*Yemeklerde sağlıklı zeytinyağı ve terayağı kullanılabilecek, tuz mümkün olduğunca azaltılacak.
*Yeşil sebzeler tüketilecek, karbonhidrat oranı yüksek patates vb. sebzelerden uzak durulacak.
*Bol su tüketilecek ve mümkünse yürüyüş yapılacak.

Fikir vermek isteyen ya da benzer bir beslenme programı uygulayan arkadaşları beklerim. Günlüğü resimli olarak tutmayı düşünüyorum. Umarım başarılı oluruz.

Başlangıç 80.8 (Nasıl olsa yarın başlıycam diyip rahatça yediğim için 800 gr bonus :)

İlk öğünüm:

*2 yumurta akından, maydonozlu biberli omlet ve yeşil çay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…