Düşük notlarım ve giden hayallerim

Hopeless18

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2017
2
1
1
Herkese iyi geceler. Üniversiteye yeni başladım birinci sınıf ikinci dönemdeyim ama malesef çok büyük bir akılsızlık yapıp ilk dönem derslerime çok asılmadım alttan 4 dersim kaldı. 2. Dönem içinde şartlı var ve şimdi 2 tanesini alamıyorum yani alttan 6 dersim kaldı. Yaz okulu ile halledilir diye düşünüyodum ama halam yurtdışında yaşıyor ve yazları yanına gidersem bana yanında ve kendi alanımda iş ayarlayabileceğini söyledi. Yani her yaz oraya gidip çalışma imkanım var ama aynı zamanda en büyük hayalim olan erasmus için de ortalamamı yükseltmem gerek.

Notlarım için gerçekten pişmanım lütfen daha önce düşünecektin gibi zaten farkında olduğum ve üzüntüsünü yaşadığım şeyleri söylemeyin :(

Ne zamandır düşünüyorum ama bir türlü mantıklı bir karar verebilmiş değilim. Benim yerimde olsanız siz ne yapardınız? Lütfen dışarıdan bakan birisi olarak size mantıklı gelen görüşlerinizi yazar mısınız?

uni okumadim ama bu sene halani esgecmek mantikli duruyor
sonusta eraslus olunca daha resmiyet kazanacak yurt disi isi

Bu yaz için yurtdışı seçeneğinden feragat edin ve yaz okuluna asılın bana kalırsa. Sonra toparlamak zor oluyor. Korkutmak istemem de bölümün zorluğuna göre çığ gibi büyüyebilir ders yükü.
Zor bir bölüm değil aslında sadece ben dersleri boşladım ama riske atma şansım da yok haklısınız. Sadece 3 4 ay amerika'da yaşama fikri, geleceğime ve kişiliğime katkıları çok cezbedici geliyor düşününce. Ama mantıklı olan yaz okulu dediğiniz gibi. Teşekkür ederim:KK42:

Bende birinci sînıfım ve alttan 6 dersim kalmisti. Bütlerde iki tanesinden gectim suanda 2kosullu 2 basarisiz dersim var bu dönem çok calismayi düsünüyorum. Devamsizlik yaptigim için derslerden kaldigimi dusunuyorum ve bu dönem devamsizlik yapmayip cok not tutucam. Sende cok calisirsan gecersin diye dusunuyorum

6 dersi tek bir yaz okulunda halledemezsin büyük ihtimalle ama ne kadarını telafi etsen kârdır bu noktada. Üniversitenin ilk yılında zaten doğru düzgün bölüm dersi olmaz dolayısıla çalışsan da pek verimli olabileceğini sanmıyorum, o yüzden çalışamayacağım diye üzülme daha vaktin var okul bitene kadar. Sen verebildiğin kadar dersi verip okulu uzatmamaya odaklan şimdilik, bence.

Herkese iyi geceler. Üniversiteye yeni başladım birinci sınıf ikinci dönemdeyim ama malesef çok büyük bir akılsızlık yapıp ilk dönem derslerime çok asılmadım alttan 4 dersim kaldı. 2. Dönem içinde şartlı var ve şimdi 2 tanesini alamıyorum yani alttan 6 dersim kaldı. Yaz okulu ile halledilir diye düşünüyodum ama halam yurtdışında yaşıyor ve yazları yanına gidersem bana yanında ve kendi alanımda iş ayarlayabileceğini söyledi. Yani her yaz oraya gidip çalışma imkanım var ama aynı zamanda en büyük hayalim olan erasmus için de ortalamamı yükseltmem gerek.

Notlarım için gerçekten pişmanım lütfen daha önce düşünecektin gibi zaten farkında olduğum ve üzüntüsünü yaşadığım şeyleri söylemeyin :KK43:

Ne zamandır düşünüyorum ama bir türlü mantıklı bir karar verebilmiş değilim. Benim yerimde olsanız siz ne yapardınız? Lütfen dışarıdan bakan birisi olarak size mantıklı gelen görüşlerinizi yazar mısınız?
Bence hala ciddiyetini algilamamissin. Alttan kalan derslerini yaz okulunda verecegini dusunup ikinci donem de gevseklik ediyorsun ve derslerini yaz okuluna biraktigin halde yazin yurtdisina gitme fikri daha cazip geliyor. Yani hala derslerine gereken onemi vermiyorsun. Keske asilsan derslerine ama bence sen bu okulu birakirsin. Simdi kizabilirsin bu yorumuma ama ileride biraktiginda aklina gelirim. O potansiyeli gordum sen de maalesef

Notlarım için gerçekten pişmanım lütfen daha önce düşünecektin gibi zaten farkında olduğum ve üzüntüsünü yaşadığım şeyleri söylemeyin :KK43:

erasmus ıcın not ortalaması kac olmalı bılmıyorum ama o derslerı yaz okuluna kalmadan da fazla kredı alıp kurtarabılırsınız benım ılk sene ılk donem aldıgım toplam 10 dres vardı ıkısınden muaftım ıkısınden gectım 6 dersten kaldım cunku okula ugramıyordum ve sonrasında her yıl ekstra kaldıgım bır ıkı dersle bırlıkte tum kredı hakkımı sonuna kadar kullanıp dört yılda mezun oldum...
erasmusa da calısırken bır kez gıttım ama tabı o kısa surelı ıdı sadece bır hafta, hatta sımdı yenıden basvuru yaptım sonucları beklıyorum...
yanı devlette calısırsanız ılerde ozellıkle de unıversıtede erasmusa gıtme sansınız hala var, ben olsam vıze vs sorun yaratmıyorsa yazları halamın yanında kalırdım hem calısır hem gezerdım... belkı mezun olunca orada bıle yasayabılırsınız tabı oncelıkle dılı halletmenız sart ..

mantıklı olan ne yapıp edip alttan kalan derslerini vermek.
başka ne olabilir ki?
bir dönem için alttan 4 ders çok fazla.
çok sermişssin en başından.
yaz okuluna kal çok çalış:))

Aman üzüldüğün şeye bak. 1. sınıftasın diye bu kadar kafana takıyorsun sanırım. 2.3. sınıfa gelince bunlara alışırsın :) Benim sana tavsiyem 2. dönem üstten alabileceğin 4 ders al .Vardır mutlaka . Bu dönem biraz daha çalış hepsini ver. Seneye de kaldıklarını verirsin.

Bu yaz için yurtdışı seçeneğinden feragat edin ve yaz okuluna asılın bana kalırsa. Sonra toparlamak zor oluyor. Korkutmak istemem de bölümün zorluğuna göre çığ gibi büyüyebilir ders yükü.
+1 seneye gidersin hem 1 sene daha o alanda bilgin olur derslerle ilgli. 2. sene biterken dersin kalmazsa erasmus a da başvurursun

otururum deli gibi ders çalışırım, ne yapacağım başka. yaz okulu çoğu okulda kalkıyor ona da hiç güvenme, derim. kredin yetmez alamazsın bir üst sınıftaki derslerini dönemin hatta senen uzar. yurtdışı filan hiç düşünme önce alttan aldıklarını temizle.

Daha ilk sınıftan turt dışına gidip çalışmanız gerekmiyor öncelik dersleriniz çalışmak değil. Mecburen yaz okuluna kalmanız gerekiyor. Ben üniversitede çalışıyorum maalesef gençler gezip tozup dersleriyle ilgilenmeyip sonra kalınca ağlıyorlar daha ilk sınıftan böyle olması kötü ileriki yıllarda daha da zorlaşacak dersleriniz.

Back
X