dusuk sonrasi iliski problemi

gebito

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2008
7.106
En iyi cevaplar
2
16.311
773
merhaba,

5 şubatta dusuk yaptim.ve kanamam bitti. ama kucuk bir parca kalmis, onun icin kurtaj olacagim galiba doktoedan bilgi bekliyirum.
soyle ki ocak ayindan beri iliskiye karsi isteksizim. kocam asla zorlamiyor. 1 2 ken benim yonlendirmem ile basladik. kendimi zorlayip sorunu asmak istedim. sorun su ki iliski sirasinda kuru kaliyorum. vucudun sivi salgilamiyor. daha once boyle bir sorunum olmamisti. östrojen azligindan olurmus ama dusuk sonrasi östrojen duser mi? var mi daha once boyle bir sey yasayan?

merhaba,

5 şubatta dusuk yaptim.ve kanamam bitti. ama kucuk bir parca kalmis, onun icin kurtaj olacagim galiba doktoedan bilgi bekliyirum.
soyle ki ocak ayindan beri iliskiye karsi isteksizim. kocam asla zorlamiyor. 1 2 ken benim yonlendirmem ile basladik. kendimi zorlayip sorunu asmak istedim. sorun su ki iliski sirasinda kuru kaliyorum. vucudun sivi salgilamiyor. daha once boyle bir sorunum olmamisti. östrojen azligindan olurmus ama dusuk sonrasi östrojen duser mi? var mi daha once boyle bir sey yasayan?
Çok yeni değil miydi ilişki için ? Biraz bekleseniz rahim toparlansaydı bi 15 gün en azından.

Çok yeni değil miydi ilişki için ? Biraz bekleseniz rahim toparlansaydı bi 15 gün en azından.
23 gun oldu. isteksizligimin oncesi de var. esimi de dusunerek hareket etmek istiyorum. hem de yapmam geremen bir tedavi varsa geciktirmeden baslamak istiyorum. yani bu bir hormonal problemse ve tedavi gormeliysem sagligimi ertelemek istemiyorum.

23 gun oldu. isteksizligimin oncesi de var. esimi de dusunerek hareket etmek istiyorum. hem de yapmam geremen bir tedavi varsa geciktirmeden baslamak istiyorum. yani bu bir hormonal problemse ve tedavi gormeliysem sagligimi ertelemek istemiyorum.
1-2 kez deyimce ben bugünden bahsettiğinizi düşünmedim. Kürtajdan sonra ki süreç diye anladım.

Ocak ayı zaten gebeydiniz bir hormon değişikliği yaşanıyor. Kürtaj sonrası da rahim toparlanacak zaman lazım.

Yani şu aşamada yapılacak şey bence biraz beklemek. Kürtajın gebeliğin etkisi bir azarsın da sonra isteksizlik devam ediyorsa tedavi olursunuz.

Eşinizin de bu süreçte sabırlı olup destek olacağına eminim. Siz de düşünmeyin şuan bunu.

1-2 kez deyimce ben bugünden bahsettiğinizi düşünmedim. Kürtajdan sonra ki süreç diye anladım.

Ocak ayı zaten gebeydiniz bir hormon değişikliği yaşanıyor. Kürtaj sonrası da rahim toparlanacak zaman lazım.

Yani şu aşamada yapılacak şey bence biraz beklemek. Kürtajın gebeliğin etkisi bir azarsın da sonra isteksizlik devam ediyorsa tedavi olursunuz.

Eşinizin de bu süreçte sabırlı olup destek olacağına eminim. Siz de düşünmeyin şuan bunu.
kurtaj henuz belli degil. bu hafta doktora gidecegim, bilmiyorum ne soyleyecekler. son gittigimde minik bir parca kalmis diyip dusuk.icin ilac vermislerdi ama ilac kanama yapmadi bende.

kurtaj henuz belli degil. bu hafta doktora gidecegim, bilmiyorum ne soyleyecekler. son gittigimde minik bir parca kalmis diyip dusuk.icin ilac vermislerdi ama ilac kanama yapmadi bende.
İşte kürtaj olmasa dahi rahim şuan farklı bir durumda. Hormonlar aynı şekilde.

Ben bunu yaşamış biri olduğum için size geçtiğim yolu ve doktorun söylediğini anlatmaya çalışıyorum.

Siz dilerseniz gidin ama hala gebelik hormonları dahi sıfırlanmamışken sanmıyorum ki bir doktor kalkıp cinsel isteksizliğe baksın.

Muhtemelen oda bir süre bekleyin diyecektir.

Parça ksldigini beta testiylemi ultrasyon ilemi bildi Dr çok geçmiş olsun

merhaba,

Benimde ölu dogum kurtaj sonrasi bir iki iliskide olmustu ama sonrasinda gecti.
Hormonlar normale dönene kadar bu sekilde olabiliyor. Gececektir merak etmeyin

Kürtaj nasıl bı islem zormu
Kurtaj olmadim tatlim. Evde dusuk yaptim. Sonra kalan parca icin misoprostol diye bir ilac verdiler. Ilac kanama yapmadi bende ama sonraki ultrasonda parca yok dediler. Ama tam parcanin oldugu yerde polip olusmus, simdi onu takip edecekler, belki onun icin kurtaj olmam gerekir.

Kurtaj olmadim tatlim. Evde dusuk yaptim. Sonra kalan parca icin misoprostol diye bir ilac verdiler. Ilac kanama yapmadi bende ama sonraki ultrasonda parca yok dediler. Ama tam parcanin oldugu yerde polip olusmus, simdi onu takip edecekler, belki onun icin kurtaj olmam gerekir.
Anladım çok geçmiş olsun bende düşük yaptım geçen günlerde beyaz zar gibi parça düştü sizdedemi o sekildeydi

Anladım çok geçmiş olsun bende düşük yaptım geçen günlerde beyaz zar gibi parça düştü sizdedemi o sekildeydi
Benim yaklasik 11 haftalikken oldu dusugum o nedenle pek cok kan ve doku vardi.

cok gecmis olsun size de. Allah bir daha gostermesin

Benim yaklasik 11 haftalikken oldu dusugum o nedenle pek cok kan ve doku vardi.

cok gecmis olsun size de. Allah bir daha gostermesin
Sizinki buyukmus rabbim tez zamanda hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin hepimize

merhaba,

Bence hiç stres yapıp gerilmeyin daha rahim tam anlamı ile temizlenmemiş dediğinize göre bu durumda henüz hormonlarınız da tam dengeli değildir. Zaten bünye hamilelik ile değişiyor üzerine düşük yok efendim parça kaldı belki kürtaj derken şuan tüm odak noktanız ister istemez rahminiz olunca stres de olmuşsunuzdur. Çünkü insan pür dikkat kendini dinliyor adetim eskisi gibi olacak mı, yumurtlama eskisi gibi olacak mı, ağrı sızı varmı, ilişki eskisi gibi olacak mı aman enfeksiyon mu olurum derken hormonunuz sıkıntı olmasa da stresten kendinizi dinlemekten yine olur.

Benim kürtaj sonrası 1 ay ilişki olmadı istemedim sonra olunca 2 veya 3 kez kuruluk oldu hep ama resmen kuru tamam dedim ya kesin bir sıkıntı var. Ama sonra 2. Adet düzenli gelip sonra yumurtlama günleri düzenli ovulasyon da belli olup aklım ne zaman rahatladı o sorunda bitti 🤷‍♀️

ahh kızlar ahh.. biri yazmış ki kürtaj zor mu.... Doğurdum bebeğimi öylece kocamandı 6 aylık olacaktı neredeyse sonra vokumlama işlemine aldılar beni kürtaj gibi sanırım. evladımın acısı bir yandan içimi temizlerken çektiğim acı bir yandan.. O anlarm geldi aklıma :((

Back
X