düşük tansiyon

limonluseker

. . .
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
662
389
323
Ankara
Kızlar 33.haftadayım
Yaklaşık son iki haftadır hergün tansiyonum düşüyor
Çok halsizleşiyorum
Beslenmelerim düzenli
Doktor bol su iç dedi
Onu da yapıyorum ama hala aynı
9a 5 9a 3 falan çıkıyor
Bu durumu yaşayan var mı
Neden olabilir

ben gebeliğin başında aynı durumu yaşadım , 10.-11.haftaya kadar 6-4 tansiyonla dolaştım.Ne yersem ne yaparsam yükselmedi , bilinçsiz yatıyordum neredeyse.Çok şükür şimdi geçti , 15.haftamdayım.
Doktorumun ; gebelikte normalde tansiyon yükselme eğilimindedir , bu sebeple vücut kendini korumaya almak için tansiyonu düşürür.Normalde zaten tansiyonu düşük olanlar ve gebelik nedeniyle tansiyonu aslında yükselmeyenlerde bile vücudun savunma mekanizması devreye girip tansiyonu düşürünce bu durum ortaya çıkar demişti.
Yüksek tansiyon risktir , düşüğün bebeğe zararı yoktur ama seni halsizleştirir demişti.
Ve ben ne yaparsam yapayım yükseltememiştik.Zamanla düzeldi.İnşaah sizin de düzelir yakın zamanda.

Benimde tansiyonum genelde düşük, bazen bayılıyorum, tek başına hiçbiryere gitmiyorum, korkuyorum.

Bende aynı durumdayım malesef yukarıda arkadasın dediği gibi tek başıma bi yere gitmeye korkar oldum geçenlerde hastane de beklerken baygınlık geçirdim bugün doktoruma sordum aslında korkulacak bşey olmadığını söyledi ama kan testi yaptırcaz tekrar belki kan ilacını değiştirmemiz gerekebilir depoların boşalmış olabilir ona göre farklı bi ilaç veririm dedi bakalım :(

Back
X