Düşük Tehlikesi Olan Hamileler Yardım Lütfen!

epsilon komxsxuluxgxu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2008
55
5
98
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 2 hafta önce hamile olduğumu öğrendim :16: Doktora geçen çarşamba günü gittiğimizde beta hcg tekrarlandı 4bine yakın çıktı,kesenin de rahmin üst tarafına yerleştiğini her şeyin normal olduğunu, yaklaşık 4-5 haftalık olduğunu söyledi bebeği 2 hafta sonra görebileceğimizi söyledi. Hafif lekelenmelerim oldu fakat ultrasonda bakarken burada pıhtılar var onlar çamurlaşma şeklinde çıkar normaldir telaşlanma dedi ama düşük tehlikesi olabilir diye progestan verdi bir de ilişkiyi yasakladı. Şimdi herşey normal deyip niye düşük tehlikesi var dedi anlayamadım. Düşük tehlikesi olan arkadaşlara sorum hep bu şekilde şikayet yüzünden mi düşük tehlikesi var deniliyor yoksa daha ciddi şikayetleri mi oluyor? Sizin düşük tehlikesi nedenleriniz nedir? :18:

Merhaba cnm korkma doktorlar kanamanın her türlüsünü düşük tehtidi olarak değerlendirip önlem alıyorlar
Kırımızı kanaman olmadığı sürece durum çok tehlikeli değil.hamilelerin yüzde 30 unda oluyormuş bu kanamalar,yerleşmeden kaynaklıymış
Yapman gerekeni doktor söylemiştir ama mutlaka bol su iç kanın akışını hızlandırıp bebeğin beslenmesini sağlar.
işi gücü kenara bırak dinlen vakit buldukça.
lekelenmesi olup doğum yapan tanıdıklarım var
benim kanamalarım hiç kesilmedi kırmızı kırmızı adet gibi oldu ve düşük yapmıştım

Benimde cok kanamam oldu kırmızı kırmızı.hastanede yattım bebegi kaybediyoruz dediler.igne serum progestanla durdu cok sukur.sen bol bol dinlen canım.hem progestan gercekten kanamayı da kesiyor bebegin daha sıkı tutulmasını da saglıyor.moral de onemli.hem lekelenme diyorsun bak fazla degilmis.doktorun dediklerine uy bol bol dinlen bebis icerde buyur annesi saglıkla

bende 9 haftalık oldum bende çok az vardı afedersin sümük gibiydi sadece peçeteye geliyodu iç çamaşırını kirletmiyodu yani.doktora gittim bebek yerini temizliyo dedi ama her ihtimale karşı progeston verdi.progeston bebeğin rahime tutunmasını sağlıyo.korkma gerçekten hamilelik annede çok korku yaratıyo telaş endişelenme acaba bişey olacakmı diye.benim ilacım c.tesi bitti kontrole gittik herşey notmal dedi.sen ilacı kullandıkça akıntın beyaza dönecek zaten.ağrın olunca hemen uzan ayaklarını yukarı kaldır.korkma bebeğin inşallah seni bırakmıcak .:21:

çok teşekkür ederim arkadaşlar. normalde hastalık hastası bir insan değilimdir ama hamilelik başka birşeymiş. Belim, karnım çok ağrısa korkuyorum, ağrımasa ters giden birşey mi var niye ağrımıyor diyorum, sürekli bir kendimi dinleme durumundayım. biraz iş yapayım kafam dağılsın diyorum öyle ağır işler de değil yemek yapma, toz alma, çekmece düzenleme gibi işi yaptıktan sonra bir yerlerim ağrırsa pişman oluyorum. Vallahi ne zormuş ya ilk hamilelik ondan sanırım bu kadar panik olmam.

Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 2 hafta önce hamile olduğumu öğrendim :16: Doktora geçen çarşamba günü gittiğimizde beta hcg tekrarlandı 4bine yakın çıktı,kesenin de rahmin üst tarafına yerleştiğini her şeyin normal olduğunu, yaklaşık 4-5 haftalık olduğunu söyledi bebeği 2 hafta sonra görebileceğimizi söyledi. Hafif lekelenmelerim oldu fakat ultrasonda bakarken burada pıhtılar var onlar çamurlaşma şeklinde çıkar normaldir telaşlanma dedi ama düşük tehlikesi olabilir diye progestan verdi bir de ilişkiyi yasakladı. Şimdi herşey normal deyip niye düşük tehlikesi var dedi anlayamadım. Düşük tehlikesi olan arkadaşlara sorum hep bu şekilde şikayet yüzünden mi düşük tehlikesi var deniliyor yoksa daha ciddi şikayetleri mi oluyor? Sizin düşük tehlikesi nedenleriniz nedir? :18:

selamlar bende 18 haftalık gebeyim kan uyuşmazlğı vardı 6.hafta 14.hafta 15.hafta lekelenme ve kanama yaşadım.bu kanamalarda lekelerde doktorlar düşük tehlikesi olarak değerlendirip önlemlerini alıyoor.canını sıkma stres yapma desekte bilirim ki her an her dakika yaşıyorsun.kafanı dağıtmak iicin iş yerine kitap oku pc de okey oyna ama işleri bi kenara bırak 14.haftada iyi hissedince kendimi ev işi yapmıştım ütü oturarak.sonrasında kanama yaşadıydım.bu kanamanın renginde her defasında farklı renkte olduydu her defasında korkulcak bişe yok kahveyse kırmızı olursa kork kırmızı olunca parcalı olurs kork diyorlardı.hamilelik gercekten zor bi sürec baz ıbayanlar icin.allah yardımcımız olsun.

çok teşekkür ederim arkadaşlar. normalde hastalık hastası bir insan değilimdir ama hamilelik başka birşeymiş. Belim, karnım çok ağrısa korkuyorum, ağrımasa ters giden birşey mi var niye ağrımıyor diyorum, sürekli bir kendimi dinleme durumundayım. biraz iş yapayım kafam dağılsın diyorum öyle ağır işler de değil yemek yapma, toz alma, çekmece düzenleme gibi işi yaptıktan sonra bir yerlerim ağrırsa pişman oluyorum. Vallahi ne zormuş ya ilk hamilelik ondan sanırım bu kadar panik olmam.

düşüklerin belli bir nedeni yoktur ben bunu cok araştırdım.kesin bişey diyemiyor doktorlar.3 ay boyunca kendimi hamile değil hasta olarak hissediyordum.ağrılar konusunda şunu diyebiilirim ağrın sürekli cok can yakıcı olmadığı sürece korkma.ara ara ağrılar yaşaman normal bebişin büyüdükce icerde baskı oluşuyor

Back
X