• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşünce farklılığı

Bunun ırkla alakası yok bence
Ben anladım senin hangi grubu kastettiğini
Ben olsam teröristlere yandaş çıkan bir grupla arkadaş olamam.

Herkese iyi akşamlar... Bir konu hakkında fikir almak istiyorum. Konunun yasak olup olmadığını bilmiyorum o yüzden daha uygun bir dille anlatmaya çalışacağım. En iyi arkadaşım benim ırkımdan farklı. Bu başlarda gözüme batmamıştı niye batsın ki zaten bana davranışları derdime ortak olması beraber ağladığım beraber güldüğüm insan ama yaşımız büyüdükçe düşüncelerimiz sabitleşti ve farklı boyuta geçti. Arkadaşım partinin gençlik kollarına kayıt olmaya başladı eylemler protestolar demeye başladı ve bazı olayları bana iyi yönünden anlatmaya çalışmaya başladı. Bu konu beni düşündürüyor çünkü ben ondan çok farklı bir düşünceye sahibim. Sizin düşünceleriniz nelerdir fikir istiyorum lütfen ...
Mesafeli yaklaş ve sakın polemiğe girme, arkadaşlığın ırkı olmaz ama şunu net bir şekilde söyleyim eski samimiyetiniz sana zarar verebilir. Ailene de durumu bildir seni en doğru ailen yönlendirir. Belki kendi ailesinin bile haberi yoktur bu durumdan çünkü kimse çocuğunun illegal faaliyetlere karışmasını istemez (aklı başında bir aileyse tabi)

Net sekilde bu konulara girmek istemediginizi söyleyin, arkadasliginiza önem verdiginizi ama size bunlardan bahsetmemesini, etkilemeye otarafa cekmeye ugrasmamasini, sizinde kendi düsüncelerinizi dile getirmiyceginizi söyleyin...kabul ederse arkadasliginiza deger veriyordur mutlu mesut devam yasarsiniz ama yok illa inatsa arkadasliginiz eninde sonunda bitecektir zaten eger etkilenmeyip onun tarafina gecmezseniz...:KK14:

Net sekilde bu konulara girmek istemediginizi söyleyin, arkadasliginiza önem verdiginizi ama size bunlardan bahsetmemesini, etkilemeye otarafa cekmeye ugrasmamasini, sizinde kendi düsüncelerinizi dile getirmiyceginizi söyleyin...kabul ederse arkadasliginiza deger veriyordur mutlu mesut devam yasarsiniz ama yok illa inatsa arkadasliginiz eninde sonunda bitecektir zaten eger etkilenmeyip onun tarafina gecmezseniz...:KK14:
Asla öyle bi şey olamaz. benim ailemde asker vardır ve ailecek hatta sülalecek ne düşündüğümüz bellidir öyle bi yola girmek istesem ailem beni evlatlıktan bile rededer bunu göze alamam.

Maalesef evet ve onları bana sempatik gösterme çabasında bulundu bende kızdım sonra cevap vermedi yüz yüze konuşucaz sonra hangi safta olmak istersen dedi.. Üzülüyorum bu duruma. Ailemin içinde sayılır.

tahmin ettiğim gibiymiş halenen terör örgütü sempatizanı yani ,bu kaldırılabilecek bir durum değil bana göre.:KK62:

Tahmin ettigim gruptansa yol ver gitsin.
Siyasi goruse saygi ayridir, vandallik yapana tepki ayrıdır.
Açıkçası ben en ufak bir sempati duyana selam dahi vermeyecegim bu saatten sonra..
Kendi amcami, akrabalarimi def etmişim hayatimdan, arkadasa mi bakicam?
Gunlerdir memleketi ne hale getirdiler. Sokaga cikma yasagi bile var. Suan sehrin durumu icler acisi. Bazisi silahla, bazisi kafasi tasla ezilerek öldürüldü genclerin.
Ne saygisi ağa?
Ne siyasi fikir ayrılığı?

aynen bu hafife alınacak basit bir düşünce farklılığı değil başka birşeye benzemez çok ciddi bir durum:KK62:
adam bildiğin terorist yani saygı duyulacak en ufak birşey yok

Arkadaşlıkta anlaşma önemlidir farklı bakıyorsanız hayat ister istemez mesafe girer aranıza bunu kabullenin fazla üstelemeyin

Madem sen vatanını milletini seven birisin bu işin oluru yok anlamalısın bizim söylemimize bile gerek yok aslında.

Arkadasinizin dusunceleri artik onun hayatinin bir parcasi, yasadigi sorunlarin bir kismi zaten bu konuda olacaktir, dolayisiyla sizinle bu konuda sohbet etmesi bence son derece dogal,
rahatsiz oluyorsaniz bu konularda konusmak istemedignizi belirtin,
onun bu tip dusuncelere sahip olmasini kabullenemiyorsaniz da arkadasliginizi noktalayin,

ancak nedeni onun siyasi gorusu degil, sizin kendi gorusunuz olur bu durumda,
bulundugu eylemleri veya dusuncelerini desteklemiyor olmaniz, hatta uzaginda yer almaya calisiyor olmaniz da yine siyasal bir tavirdir, bunu bilin...

bu arada din veya siyasi dusuncelerim farkli olmasina ragmen reelde cok samimi arkadasliklarim var,
ve onlarla sohbet havasinda gecen seviyeli tartismalarimiz sıkca olur,
Dusuncelerimizi, iyi durust insan olmak ve temel insan haklari noktasinda ortaklastirabildigmiz surece hic hicbir sorun yasamiyoruz...
cunku kuru kuruya sirf desteklemis olmak icin dusuncelerimizi tabulastirmiyoruz,
birbirimizin sorunlarini anlamaya calisiyoruz,
Hatta farkli perspektife sahip insanlarla tartismak daha farkli acilardan bakmayi sagladigi gibi gelistirici de olabiliyor...

birbirinize sahis olarak saygi duydugunuz, ikili iliskilerinizde kucuk hesaplar yapmadigniz ve zor gunlerinizde birbirinize destek oldugnuz surece arkadasliginiza zarar vermemek sizin elinizde.

Fakat bu sekilde arkadasliklar kurabilsem de hayatimi paylasacagim kisiyi kendi dusuncelerime yakin birinden secerim,
cunku onunla paylasimda bulunacagim tum alanlarda dusunce farkliliklarindan oturu yasayacagim sorunlari minimuma indirmak istememin yanisira, benzer dusuncelere sahip olmak dert ettigmiz seyleri de ortaklastiracagindan bizi daha da yakinlastirir diye dusunurum.

Son düzenleme:
Benim her düşünceye saygım vardır farklı düşüncelere sahip arkadaşlarım da çoktur ama bir insan siyasi düşünce adı altında terör sempatizanlığı yapıyorsa onunla görüşmeyi midem kaldırmaz artık.

Back
X