Düşüncelerinize ihtiyacım var.. !

tamambakalm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
83
0
36
Kütahya
Merhabalar size çok büyük bir sorun olmasada şu sıralar kafamı kurcalayan bir konu hakkında danışmak istiyorum umarım çözüme ulaşabilirim :44:
Ben 17 yaşındayım belki duymuşsunuzdur devlet gençlik merkezleri aracılığıyla gençleri kamplara götürüyor.Geçen senede dahil olmak üzere bu senede başvuru yaptım . Geçen sene Antalya-Akseki yayla kampını çok istememe rağmen beni Mersin deniz kampına gönderdiler.Elbet tatil tatildir neyse bunu açıklama olsun diye yazıyorum..Bu senede Antalya-Akseki çıktı diceksiniz e sorunun ne istediğin olmuş Öyle değil işte kamp 4-11 ağustos yani ramazandaaa ailem zaten mırın kırın ediyolar gitmemem için.

Bana gelince ramazan 20 sinde başlıyo ve ben o sıralar regl olcam ve yaklaşık 8 gün filan sürüyo o zaman zaten oruçlarımı yicem bide Antalya ya gidersem ordada yicem ve ben bunu istemiyorum ama bir çözümde bulamadım..Ama Antalya ya da çok gitmek istiyorum. Yakın arkadaşım da benimle aynı durumda geçen sene onunla beraber gittik bu senede öyle olucak o regl olma dönemini geciktirici ile kamp tarihine kadar geciktirelim böylelikle kampta boşu boşuna oruç yememiş oluruz diyo.Ama geciktirici işi bana zararlı geliyo acıkcası tam olarakta ne gibi etkileri var bilmiyorum ayrıca Antalya nın sıcağında o halde gezmek hiç sevimli gelmiyor kulağa

Bilinçli bir şekilde tutulmayan oruçlar günü gününe mi ödeniyo yoksa her oruç için 60 gün mü tutuluyo bu konuda bilgim yok eğer günü gününe kazası yapılabiliyosa gönül rahatlığıyla gidip kışın arkadaşımla beraber tutmayı düşünüyoruz

Önerileriniz için ve sabırla okuduğuunuz için çok teşekkür ederimm :81:

canım orucuunu bozarsan 60 gün tutuyorsun oruç tutmassan ramazan ayında sonra tuta bilirsin her bir gün için bir gün ama böyle düşünmen bu yaşta olupta çok hoşuma gitti geciktirici ise banada pek cazip gelmedi açıkca ama yine bir doktora yada eczcıya sor istersen.

Sesimi birilerine duyurabildim şükürler olsun öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim dediğiniz gibi günü gününe tutulabiliyorsa hiç sorun değil kışın halledicez artık mutlu oldum şuanda

Benim bildiğim tutmadığın gün yerine sadece 1 gün tutuyorsun oruç
Niyetliyken bozunca 60 gün olması lazım
Geciktirici hap mı bu arada ?

Hap dışında başka şekilde geciktiricilerde mi oluyo inanın bu konuda bilgim yarım yamalak :26: ben hap diye düşünmüştüm.. Keyfi tatil için tutmucağım için bire bir oluyormu o konuda hala kafam karışık nebileyim neticede keyfi olucak

Benim bildiğim tutmadığın gün yerine sadece 1 gün tutuyorsun oruç
Niyetliyken bozunca 60 gün olması lazım
Geciktirici hap mı bu arada ?

Bilmiyorum ki canım hap mı,haptan başka yöntem var mı
İçin rahat değilse evinde kal en güzeli

canım öncelikle orucunu bilinçli olarak bozarsan 1 bozulan gün için 60+1 gün tutarsın.Ama tutmadığın her bir gün yerine yine bir gün tutacaksın.Fakat fazla ileri tarihe atma borçlarını,neticede yazın tutulması gereken 17-18 saatlik orucun borcunu kolayına kaçıp kışın 11-12 saatte tutman pek uygun olmaz ama yine de sen bilirsin tabi :)

bu arada geçen sene bende antalya'ya gittim. zaten topu topu 3 gece 4 gün olacaktı,bu yüzden çekinmeme rağmen geciktirici hap içtim.Bu hapta dikkat etmen gereken şey saati saatine mutlaka içmek.Onun dışında ayda yılda bir içtiğin bu hapın hiç bir zararı yok.Ama dediğim gibi yılda 1-2 sadece o da en fazla,neticede düzeni bozuyorsun arkadaşım bıraktığı günün ertesinde hastalanmışken ben bıraktıktan 3-4 gün sonra oldum.Ne ağrı ne sızı ne şişkinlik hiç birşey yaşamadım ne hap süresi boyunca ne de daha sonra adet dönemimde.Bu kişiden kişiye değişiyor ama ilk defa kullanacağın içinde benim gibi rahat geçireceğini düşünüyorum.

Hiç çekinme bu haplar böyle günler için var.Orucunun borcunu da daha sonra ödersin,tatilini de yaparsın,al sana 3 ü 1 arada

3 ü bir arada iyiymiş Benim derdim oruç bozmak değil ama siz açıklama olsun diye yazmışsınız yinede teşekkür ederim Ya tatil çok cazip geliyo birazda şeytana uyuyorum sanırım içinde rafting vs çeşitli aktiviteler ve gezmede olunca kaçırmak istemiyorum doğrusu
Hapa gerek yok o zaman diye düşünüyorum yada ramazan bitesiye kadar hap kullanmam çok mu sakıncalı olur acaba Benim derdim şu zaten ramazanla beraber adetim başlıyo o zamanda oruçlarım gidicek bide tatilde işin içine girince bir sürü oruç kaybı ibadetlerine çok bağlı olmayan kimse olarak en azından oruçlarımı kaçırmak istemiyorum sizce uzun süre kullanmak sakıncalı mı olur ?? kimilerinin aylarca gelmediği oluyo patlamıyolar neticede

Bu konuda hassas davranıp düşünmen bile cok hosuma gitti ama bilinçli bir şekilde tutulmayan oruçların kazası olmuyor ki cnm hiç tutmamaktan iyidir ama bilinçli bir şekilde bırakılan ibadetlerin kazası olmuyor

Gerçek cevap bu sanırım üzüldüm şimdi napcaz bilmiyorum :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…