Düşüncelerinizi almak isterim

ezow

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Mart 2007
185
57
623
34
İstanbul
Merhabalar arkadaşlar,
Eşimin psikolojik şiddeti, bağırmaları, hor görmeleri, iftiralarına karşı 10 aylık bir gelin olarak evi terketmek zorunda kaldım. Davamı 02 Martta açtık. Hala duruşma tarihi belirlenmedi ve 7 aydır ayrıyız. Kartal adliyesinde açıldı mahkemem. Ekonomik ve sosyal araştırmalar da yapılamadı hala. Polisler eve gitmişler kapıyı çalmışlar açan olmayınca gitmişler ve bu yüzden sosyal ekonomik araştırma yapılamadı diyorlar. Sizlere sorum muhtmeelen adli tatil süreci de girer araya ama , dava için ilk duruşma ne zamana verilir? Çok yorucu ve yıpratıcı bir süreç benim için...

Yasal sürec hakkinda bir bilgim yok. Sadece Allah yardimciniz olsun demek istedim. Insallah cabuk kurtulursunuz

Merhabalar arkadaşlar,
Eşimin psikolojik şiddeti, bağırmaları, hor görmeleri, iftiralarına karşı 10 aylık bir gelin olarak evi terketmek zorunda kaldım. Davamı 02 Martta açtık. Hala duruşma tarihi belirlenmedi ve 7 aydır ayrıyız. Kartal adliyesinde açıldı mahkemem. Ekonomik ve sosyal araştırmalar da yapılamadı hala. Polisler eve gitmişler kapıyı çalmışlar açan olmayınca gitmişler ve bu yüzden sosyal ekonomik araştırma yapılamadı diyorlar. Sizlere sorum muhtmeelen adli tatil süreci de girer araya ama , dava için ilk duruşma ne zamana verilir? Çok yorucu ve yıpratıcı bir süreç benim için...
Muhtemelen ekim kasım

Merhabalar arkadaşlar,
Kendinizi daha fazla ezdirmeyerek bu kararı verdiğiniz için sizi tebrik ederim. Umarım bir an önce özgürlüğünüze kavuşursunuz

Siz evi niye terk ettiniz ki siz evde oturup eşinizi evden uzaklastirip, sürece oyle devam etseydiniz keşke...Sed raporunun gerçekçi ve tarafsız olması dava sonucunda çok etkili. Yoksulluk ya da iştirak nafakası bağlanması acısından fakat tek kıstas kollugun eve bakması değil diye biliyorum,esin çalıştığı yer,maaşı,üstüne araç var mı vs hepsi bir bütün,muhtemelen 2.kez giderler ikametgah adresine tam süreçe vakıf degilim.Oyle ya da böyle atlatılacak kafaniza takmayın.

Siz evi niye terk ettiniz ki siz evde oturup eşinizi evden uzaklastirip, sürece oyle devam etseydiniz keşke...Sed raporunun gerçekçi ve tarafsız olması dava sonucunda çok etkili. Yoksulluk ya da iştirak nafakası bağlanması acısından fakat tek kıstas kollugun eve bakması değil diye biliyorum,esin çalıştığı yer,maaşı,üstüne araç var mı vs hepsi bir bütün,muhtemelen 2.kez giderler ikametgah adresine tam süreçe vakıf degilim.Oyle ya da böyle atlatılacak kafaniza takmayın.
Beni kovuyordu ve bağırmalarına hakaretlerine daha fazla dayanamadım. Yani bir kavga sonrası korktuğum için evden çıktım. Aileme gittim. Ertesi gün kapının kilidini değiştirmiş. Ablama mesaj atmış, gelsin eşyalarını alsın evi boşaltıyorum diye.... Eşimin durumu iyi. Kendi iş yerleri var, ev ve arabalar var. Aylık geliride çok yüksek. İş sahibi oldğunu mahkemeye verdiğimiz kanıtlarda tek tek şube ve bayisini sayarak söyledik. Nafaka için sosyal ekonomik durumu beklemeyelim diye... Adam tam bir narsist. Aileme hakaret etti , sonra bununla ilgili özür mesajları attı. Sonra da inkar etti ben öyle bir şey demedim diye... :( Yani zor durumdayım ailemin evindeyim ama konu komşudan o kadar yoruldum ki, taşınmak istiyorum . Bunun için de nafakanın bağlanması lazım. İş te bulamıyorum. Davayı açalı 5 ay oldu. Bir duruşma günü bile belli değil. :(

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah bir an evvel davanız görülür.

Merhabalar arkadaşlar,
Çekişmelimi davanız?şayet öyle ise 2 3 yıl sürer. 3 4 ay sonra yada gün verilir.

Çok teşekkür ederim maalesf hala seviyorsanız çok çok zor süreç. Allah hepimizin yanında olsun
Hala seviyorsanız mı? Şiddet, hor görme, bağırma, iftira atma karşısında hala sevgi besliyorsanız pes diyorum.

Beni kovuyordu ve bağırmalarına hakaretlerine daha fazla dayanamadım. Yani bir kavga sonrası korktuğum için evden çıktım. Aileme gittim. Ertesi gün kapının kilidini değiştirmiş. Ablama mesaj atmış, gelsin eşyalarını alsın evi boşaltıyorum diye.... Eşimin durumu iyi. Kendi iş yerleri var, ev ve arabalar var. Aylık geliride çok yüksek. İş sahibi oldğunu mahkemeye verdiğimiz kanıtlarda tek tek şube ve bayisini sayarak söyledik. Nafaka için sosyal ekonomik durumu beklemeyelim diye... Adam tam bir narsist. Aileme hakaret etti , sonra bununla ilgili özür mesajları attı. Sonra da inkar etti ben öyle bir şey demedim diye... :KK43: Yani zor durumdayım ailemin evindeyim ama konu komşudan o kadar yoruldum ki, taşınmak istiyorum . Bunun için de nafakanın bağlanması lazım. İş te bulamıyorum. Davayı açalı 5 ay oldu. Bir duruşma günü bile belli değil. :KK43:

Nafaka kararlarında ortak çocuk olup olmadığı ve evlilik süresi de dikkate alınıyor.

Eşinizin ekonomik durumu ve mal varlığına dair gerçek dışı beklentileriniz mevcut gibi duruyor.

Nafaka kararlarında ortak çocuk olup olmadığı ve evlilik süresi de dikkate alınıyor.

Eşinizin ekonomik durumu ve mal varlığına dair gerçek dışı beklentileriniz mevcut gibi duruyor.
Az söylemişimdir ki çok söylemedim asla. Durumu çkk iyi. İlk olarak hiç bir beklentim yoktu kendisine dair. Ama buna rağmen aileme hakaret edince tazminat ve nafaka talep ettim. Eşimin durumu söylediklerimden çok çok daha iyi.

Az söylemişimdir ki çok söylemedim asla. Durumu çkk iyi. İlk olarak hiç bir beklentim yoktu kendisine dair. Ama buna rağmen aileme hakaret edince tazminat ve nafaka talep ettim. Eşimin durumu söylediklerimden çok çok daha iyi.

Yani zor durumdayım ailemin evindeyim ama konu komşudan o kadar yoruldum ki, taşınmak istiyorum . Bunun için de nafakanın bağlanması lazım. İş te bulamıyorum.

Eşinizin maddi durumuna dayanarak , ondan alacağınızı düşündüğünüz paraya güvenerek planlar yapmanız gerçekçi değil.

Back
X