ilk baslarda sunu diyorum, kendini ezdirtme.
bazi kadinlar vardir hakli olduklari halde susarlar, ve bu erkeklerin git gide tepelerine cikmasina izin verirler.
ozaman ne olur.. adam hakli olmasa bile, suc aticakya kendini yuceltecek ya.. suclar durur.. haksiz konuma dusurur.
ilk basta birbirinizi dinlemeyi ogrenin.
madem tartisma icindesinz,, madem anlamamazlik lar, surtusme veya giciklik basladi.. illlaki kavga bagirma dovme olmasi gerekmiyor. sakin bir sekilde duusncelerinizi anlatarak ortak bir noktaya varabilirsiniz.
hem onun soylemek isteidkleri hem sizin aciklamalariniz daha net ve anlasilir oldugunda birbirinize anlayis gostermeniz ve anlamaniz kolaylasacaktir.
herzaman 'sen boylesin, soylesin' veya '' ama sen haksizdin cunki..'' ben hakliyim'' gibi suclayan cumleler yerine,
''evet su yerde haklisin, seninle hem fikirim ama....'' diye anlattiginizda.. ona hak verdginizi duyunca dinleyecektir ve siinzde diyeceklerinizi dinleyecektir. onu haksiz mis gibi suclayan konusmalar (zaten adaimn yapisinda varsa hakli gormek kendisini, hakli olmadigini bildigi halde) hem inat yaparak hemde gururruna yediremedigi icin inatla kavgaya devam edecektir hatta daha da buyutebilir.
kavga sirasinda tansiyon yukseldiyse, o ortami terk edin..ve sakin olundugunda gelip konusmayi deneyin..
hep alttan alin demiyorum ama hakkinizida arayin..
ve onunla sakin iken veya eglenceli aninda, onula sorunlarinizi sakin bir sekilde siznle bagirmadan kavga etmeden konusmasini isteyin..Ama sizde oyle yapin.