Düşüncesiz

Lave

NK
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2015
330
407
18
Kizlar hayirli Cumalar, hayirli Kandiller
Nisanlim askerde bayramdada gelemeyecek .. annesi arayip sormaz ben ararsam ararim, nisanlima bahsetmistim eskiden 50 yasinda kadinim buyuk kucugu aramaz demis nisanlima, diger arayip hatir soranlar enayi herhalde tovbe Rabbim.... kandilini kutlamak icin aradim havadan sudan konustuk hic bayram geliyor, goruselim mi, bak ilk bayraminiz nisanli olarak oglum yok ama beraber alisveris yapalim kahve icelim veyahut bayram gunu el opmeye beklerim demesi gerekmez mi yahu.... baska konularda adet oyle boyle pek biliyor ya herseyi ...
Gicik oluyorum, herkes bir olamaz ama insan az biraz dusunceli olmaz mi yahu, bi guzel hareket yapicam diye bu kizi sevindirip gonlunu yapicam diye odu kopuyor hanimefendinin ... mubarek kandil gunde gunahada giriyorum ama keske aramasaydim, saygi sadece buyuge olmaz kucugede saygi olur
Bayramda aramam gerek 100de 1500, hep gonul yap et ama karsiligi 0 daima ... nisanliyken bayramda kv sizi davet edermiydi? bu arada iftarada davet etmedi ne beni ne ailemi, bizde etmedk onlari ... kendileri uzak duruyor, herseyi hakkiyla yaptigimiz maddi olrak manevi olarak ogullarina onlarin tenezzul etmedigi destegi verdigimiz icin herhalde
anladigim birsey varsa o'da kotu olacaksin iyi olunca deger veren olmuyor

Eğer her konuda "adet" diye size biseyler dayatıyorsa ben olsam bizde nişanlı kıza bayramda elbise alınır ya da bi altın künye takılır der adet diye dayatirdim.

Adetlere çok çok önem veren biri değilim içimden geldiği gibi arar sorarım ama karşınızdaki insanlar adet diye tutturuyorsa nişanlıyken kıyafet,takı hediye alınıp verilenler var sizde adetler gereği yapmalısınız deyin bak bi daha adetmiş gelenekmiş laf söyler mi:)

Eğer her konuda "adet" diye size biseyler dayatıyorsa ben olsam bizde nişanlı kıza bayramda elbise alınır ya da bi altın künye takılır der adet diye dayatirdim.

bosver paragoz damgasi yemeye gerek yok canim ... onlar o bicim kendileri yapinca normal, ben yaparsam ayip olur, agzimin tadini kacirmak istemiyorum
tek anlam veremedigim mutlu guzel karsilikli saygi sevgi cercevesi icinde olmak varken, kimse milyarlar harca demiyor alti ustu bi telefon et lafinla yap, 50 liraya bi bayramlik al cok mu zor ya mesela tamam bayramlik olmasin normal gelin kaynana bi gun gezmeye cikalim bi kahve icelim yok yok diyecek sozum yok

Ben olsam ne kandilde ararim ne de yuz veririm
Gerek yok sonradan basin cok agrir
Bu arada bizim ailede de gelinler var hep biz arariz gelinleri ve ailelerini. Bizden guzel yuz gormezlerse neden saysinlar ki neden sevsinler ki? Onlar yabancilar ve ailemize sonradan geliyorlar bize dusen kendi ailelerinin yanindalarmis gibi hissettirmek bence

Bayram gunu el opmeye,beklerim denir mi ilk kez senden,duydum. Bayramda senin zaten ziyaret etmen gerekir bu davetle olmaz ki. Bayram alisverisine cikarmadi diye dert ediyorsun belli ki ama mutlu olmak istiyorsan kimseden bisey bekleme. Sifir beklenti %100 mutluluk unutma.

Ayrica suan daha dikkatli okudugumda maddi bi beklenti icinde olmadigini sadece daha yakin olmak istedigini anladim manevi bi sicaklik bekliyorsun ama goremiyorsun sebebi sunlar olabilir :
1.) Yapi itibariyle soguk biridir
2.) Ilk adimi senden bekliyor olabilir
3.) Seni istemiyor olabilir.

Bayram gunu el opmeye,beklerim denir mi ilk kez senden,duydum. Bayramda senin zaten ziyaret etmen gerekir bu davetle olmaz ki. Bayram alisverisine cikarmadi diye dert ediyorsun belli ki ama mutlu olmak istiyorsan kimseden bisey bekleme. Sifir beklenti %100 mutluluk unutma.

ben mutsuz degilim, sadece ayipliyorum onun bu yaptigini, ondan ben beklemiyorum bunu, zaten normal akli basinda 50 yasina gelmis gelin sahibi olacak bir Kadin dusunup yapmali, normali bu dogal olani bu, extra beklenti yok burda
en azindan geleceksin dimi nasil neyle geleceksiz diye sorabilir sonucta oglu burada degil yanimda degil, oglu getiremeyecek beni onun evine, kapi komsumda degil pat diye gideyim yoksa tabiki bende biliyorum el opmeye davet edilmedigini

Ayrica suan daha dikkatli okudugumda maddi bi beklenti icinde olmadigini sadece daha yakin olmak istedigini anladim manevi bi sicaklik bekliyorsun ama goremiyorsun sebebi sunlar olabilir :
1.) Yapi itibariyle soguk biridir
2.) Ilk adimi senden bekliyor olabilir
3.) Seni istemiyor olabilir.

aynen oyle
valla ilk 10-15 adimi ben atali cok oldu, istemiyor herhalde, soguk biri degil cunku

Kizlar hayirli Cumalar, hayirli Kandiller
Nisanlim askerde bayramdada gelemeyecek .. annesi arayip sormaz ben ararsam ararim, nisanlima bahsetmistim eskiden 50 yasinda kadinim buyuk kucugu aramaz demis nisanlima, diger arayip hatir soranlar enayi herhalde tovbe Rabbim.... kandilini kutlamak icin aradim havadan sudan konustuk hic bayram geliyor, goruselim mi, bak ilk bayraminiz nisanli olarak oglum yok ama beraber alisveris yapalim kahve icelim veyahut bayram gunu el opmeye beklerim demesi gerekmez mi yahu.... baska konularda adet oyle boyle pek biliyor ya herseyi ...
Gicik oluyorum, herkes bir olamaz ama insan az biraz dusunceli olmaz mi yahu, bi guzel hareket yapicam diye bu kizi sevindirip gonlunu yapicam diye odu kopuyor hanimefendinin ... mubarek kandil gunde gunahada giriyorum ama keske aramasaydim, saygi sadece buyuge olmaz kucugede saygi olur
Bayramda aramam gerek 100de 1500, hep gonul yap et ama karsiligi 0 daima ... nisanliyken bayramda kv sizi davet edermiydi? bu arada iftarada davet etmedi ne beni ne ailemi, bizde etmedk onlari ... kendileri uzak duruyor, herseyi hakkiyla yaptigimiz maddi olrak manevi olarak ogullarina onlarin tenezzul etmedigi destegi verdigimiz icin herhalde
anladigim birsey varsa o'da kotu olacaksin iyi olunca deger veren olmuyor
gerekmedikçe muhattap olma ileride çok faydasını göreceksin :KK14: çok aman aman umutlara kapılma ayrıca şunu yapmalıydı bunu yapmalıydı diye sonra hayal kırıklığı olur sadece..

Bana da oyle geldi. Istemiyor olabilir nisanlin bu konuda ne diyor peki hic konustun mu

ailesi ben cok seviyor cok istiyormus, bu tarz konusma gecmedi aramizda ama hep bahseder, cok akilli kulturlu saygili guzel vsvvsvs kiz dye bahsediyorlarmis, cok mutluymuslar falan filan

Hic kimse gonlune gore olmuyor malesef. Fazla bisey bekleme mesafe gercekten iyidir. Sen sana yakisani yap birak o da kendine yakisani yapsin. Nisanlinla asla bunun tartismasini yapma evlendiginde de yapma kendini yipratirsin baska hic bisey olmaz. Seni seven sevsin sevmeyen sevmesin kendini uzme

ailesi ben cok seviyor cok istiyormus, bu tarz konusma gecmedi aramizda ama hep bahseder, cok akilli kulturlu saygili guzel vsvvsvs kiz dye bahsediyorlarmis, cok mutluymuslar falan filan
O zaman kafana takicagin bisey yok.

Hic kimse gonlune gore olmuyor malesef. Fazla bisey bekleme mesafe gercekten iyidir. Sen sana yakisani yap birak o da kendine yakisani yapsin. Nisanlinla asla bunun tartismasini yapma evlendiginde de yapma kendini yipratirsin baska hic bisey olmaz. Seni seven sevsin sevmeyen sevmesin kendini uzme

Tesekkurler

her söylenene inanma bence

Back
X