ne yapayım bırakayımmı şimdi çok acı yapamam bunu![]()
ah canımm sana bırak diyeblirmiyim..bırakılsa ben bırakırdım zmanında

bence ne yap et..eşini getir yanına..babana bundan bahset..sana yardımcı olacaktır.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ne yapayım bırakayımmı şimdi çok acı yapamam bunu![]()
nasıl anlatıcam bilemiyorum içim o kadar dolu ki üniversitede tanıştım ve 3 yıldırda birlikte oldğum erkeke arkadaşım var evlilik planları yapıyoruz o kadar heyecanlıydımki ufak ufak çeyiz hazırlıklarına bile başlamıştım erkek arkadaşım samsunlu bense bursalıyım işte tek sorunumuzda bu 7 aydır grüşmememize rağmen ilişkimiz çok güzel yürüyo hiçbir zaman beni üzmedi benden daha iyilerine layık olan birisi herkez ona gıptayla bakar ne kadar efendi bi çocuk diye okuldaki hocalarımız hatta yaşıtlarımız bile çok severler benim üzerime çok titrer çok dürüsttür anlata anlata bitiremem onu onun insanlığına aşık oldum daha önceleri ilişkimi bitirip bitirmemle ilgili muallakta kalıyodum bunun sebebide ailem annemle babam geçen sene öğrendiler daha doğrusu abim anlattı onlara abim destekçim zaten aramızda 1 yaş var sadece arkadaş gbiyiz hiçbir zaman abim olarak grmedim onu annem bu güne kadar sorun çıkarmıyodu hatta esprisini bile yapıyoduk emrenin çocuğumuz nasıl olur gbisinden gel gelelim bugün babam annemle konuşmuş sabah 1 tane kızım var asla gndermem gelsin bursaya büyükşehir burası iş bulabilir burda demiş ama olamz öyle bi durum gelemz erkek arkadaşım buraya sigorta ecentası açtı oraya ve hiçbir tanıdığı yok burda evlendiğimizdede aile apartmanında oturucaz tam tanımıyorum ailesini ama bildiğin kadarıyla iyi insanlar sorun yaşanır illaki ama başka yere çıkıcak durum yok sonra çıkabiliriz diyo ama durumun ne getireceği belli olmuyo tabi hiç bir zaman başka eveede taşınamayabiliriz.annemde bağırdı çağırdı bana sen oraya okumaya değilde koca bulmaya gtmişin diyo bende byle olması istemiyodum kendi memleketimde olmak isterdim ama tasarladığımız gbi olmuyo kime aşık olucağımızı seçemiyoruz öyle ailemede düşkün bir iinsan değilim aslına bakarsanız napayım yapımdan galiba küçüklükten beri byleyim başka şehirde okuduğum zaman bile eve hiç gtmek istemiyodum bursayı zaten sevmiyorum her zaman küçük yerleri sevmişimdir bu konuda zorluk çekiceğimi düşünmüyorum ama illaki evlilik farklı olur samsuna gdersemde sıkıntı çekmicem hep güllük gülüstanlık olucak demiyorum ama o haytı ben seçmiş oluyorum vede katlanıcam eşimden yana hiçbir sıkıntım olucağını düşünmüyorum ama işin içine aileler grince ne olur bilemiyorum tanımıyorum çünkü onları düşünemiyorum çıkış yolu bulamıyorum...
Canım yaşadıklarımız birbirine çok benziyor.bende bursa da ünv. 2.yılı tanıstım eşimle.4yıl birlikte geçti,çalıştım falan.babam çok ısrar etti memlekete döndüm ve eşim dayanamıyorum ayrılığa seni istemeye gelecegiz dedi.Benim ailem ve özellkle babamda biraz tepkiliydi..
saolsunlar son kararı ben verdim..evlendim 12 saat uzaga yerleştim.
burası eşimin memleketi..benm 1 tek akrabam yok..(ki bende akraba düşkünü deildim..liseyi memleketten uzakta fen lisesinde okudum..ünv.te de de uzaktım)
dedm ben alışığım gurbete..gider geliriz falan..
ama evlenince hiç böle olmuyomuş,hayat bu kadar tozpembe degilmiş..
saolsun eşimle mutluyum,ilgili,anlayışlu bir erkek ama bazen yetmıyor..
bende evden cıkmak istiyorum,ben de akrabalarıma gideyim bir mutsuz oldugumda birine güvenerek aglayarak derdimi anlatmak istiyorum..eş ne kadar iyi de olsa olmuyor bazı şeyler onunla..
annesi yalnız yaşıyor sık sık gidiyoruz bazen zoruma gidiyor..kendi annemi 2-3ayda 1 görürken 3-5günde onun annesine gidiyoruz..gülmek zorundasın ii gelin olmak zorundasın..yoksa yalnızsınnnn...
aslında kendi kendime her zaman yeten biriydim ama görüyosun eltin felan annesiyle sana oturmaya geliyor,ya da insanlar teyzesyle çarsıya cıktıgından,annesiyle pazara gittiginden bahsediyor(yani küçücük normal seyler)
bunlar bile benim zoruma gidiyor..en normal seyler bile bana lüx çünkü..
eşim büyükşehir beld. çalısıyor işi iyi ama tayin verilmiyor..
hep diyor serbest bir meslek yapacak olsam ya da iş bulacagıma inansam seni burda böle boynu bükük koymam die..
çok anlattım kusuruma bakma..anlatacak cok sey de var ama...
sen beni ancak gurbette yaşamaya başlayınca anlarsın
sorun olursa seve seve cevaplarım..hakkını helal et bu kadar başını şişirdim..
Canım yaşadıklarımız birbirine çok benziyor.bende bursa da ünv. 2.yılı tanıstım eşimle.4yıl birlikte geçti,çalıştım falan.babam çok ısrar etti memlekete döndüm ve eşim dayanamıyorum ayrılığa seni istemeye gelecegiz dedi.Benim ailem ve özellkle babamda biraz tepkiliydi..
saolsunlar son kararı ben verdim..evlendim 12 saat uzaga yerleştim.
burası eşimin memleketi..benm 1 tek akrabam yok..(ki bende akraba düşkünü deildim..liseyi memleketten uzakta fen lisesinde okudum..ünv.te de de uzaktım)
dedm ben alışığım gurbete..gider geliriz falan..
ama evlenince hiç böle olmuyomuş,hayat bu kadar tozpembe degilmiş..
saolsun eşimle mutluyum,ilgili,anlayışlu bir erkek ama bazen yetmıyor..
bende evden cıkmak istiyorum,ben de akrabalarıma gideyim bir mutsuz oldugumda birine güvenerek aglayarak derdimi anlatmak istiyorum..eş ne kadar iyi de olsa olmuyor bazı şeyler onunla..
annesi yalnız yaşıyor sık sık gidiyoruz bazen zoruma gidiyor..kendi annemi 2-3ayda 1 görürken 3-5günde onun annesine gidiyoruz..gülmek zorundasın ii gelin olmak zorundasın..yoksa yalnızsınnnn...
aslında kendi kendime her zaman yeten biriydim ama görüyosun eltin felan annesiyle sana oturmaya geliyor,ya da insanlar teyzesyle çarsıya cıktıgından,annesiyle pazara gittiginden bahsediyor(yani küçücük normal seyler)
bunlar bile benim zoruma gidiyor..en normal seyler bile bana lüx çünkü..
eşim büyükşehir beld. çalısıyor işi iyi ama tayin verilmiyor..
hep diyor serbest bir meslek yapacak olsam ya da iş bulacagıma inansam seni burda böle boynu bükük koymam die..
çok anlattım kusuruma bakma..anlatacak cok sey de var ama...
sen beni ancak gurbette yaşamaya başlayınca anlarsın
sorun olursa seve seve cevaplarım..hakkını helal et bu kadar başını şişirdim..
Yaşadıklarımız,hissettiklerimiz çok benziyor birbirine..Dönüp bi daha okudum yazdıklarınızı,o kadar içime işledi kiBen senelerdir uzaktayım ailemden sevdiklerimden..İlk yıllar da da zordu ama çocuğum olduktan sonra gurbet neymiş ne demekmiş işte o zaman anladım
Allah eşinizle mutluluğunuzu huzurunuzu bozmasın inşallah
anne baba olmak evladını ömrü boyunca dizinin dibinden ayırmama hakkını vermez ben bunu hiçbir zaman kabul edemiyorum...anne baba ve evlet birbirine en yakın ama FARKLI hayatları olması gereken FARKLI insanlardır. bunu anlasak gelin kaynana damat anne baba didişmeleri de bitecek amaaaaa....biz evlatlarımızı malımız zannediyoruz....ve o yüzden bizim toplumumuzda özellikle erkekler ömür boyu ergenlikten çıkamıyor...yine söylüyorum gidin arkadaşım gidin ve hayatınızı kurun amaaa beni düşündüren, sorun olabilecek şey aile apartmanı...yapabiliyorsanız o konuda direnin...
üstelik samsun küçük şehir değildir....
anne baba olmak evladını ömrü boyunca dizinin dibinden ayırmama hakkını vermez ben bunu hiçbir zaman kabul edemiyorum...anne baba ve evlet birbirine en yakın ama FARKLI hayatları olması gereken FARKLI insanlardır. bunu anlasak gelin kaynana damat anne baba didişmeleri de bitecek amaaaaa....biz evlatlarımızı malımız zannediyoruz....ve o yüzden bizim toplumumuzda özellikle erkekler ömür boyu ergenlikten çıkamıyor...yine söylüyorum gidin arkadaşım gidin ve hayatınızı kurun amaaa beni düşündüren, sorun olabilecek şey aile apartmanı...yapabiliyorsanız o konuda direnin...
üstelik samsun küçük şehir değildir....
ahh canm zaten tüm gurbettekilerin yaşadıkları,hissettikleri öyle aynı ki..
daha yazdıklarım ne ki...hiç kıskanç olmayan ben anne-kız gezenleri görünce bile ağlıyorum..
sen çocuk olunca daha da zor oldu diyorsun ama bana da hep cocugun olunca alısırsın diyorlardı
işin kötü tarafı 2 yıldır istiyorum ama cocugumuzda olmuyor.hiç korunmadıgım halde..
anlayacağın her yönden eksik bıraktı Allah ım beni![]()
canım bence erkek arkadaşını bırakma.Ben zamanında ailem istedi diye bıraktım üzerinden 2 yıl geçti, şimdi başka biriyle görüşüyorum ailem onuda istemiyor.Hep bir bahaneleri var anlayacağın.Ya meslek,ya uzak şehirler,ya ailesi ama aslında hiçbiride onların gördüğü gibi değil.Acaba Bursa'da biriyle evlensen kesin mutlu olacakmısın?Bunu garanti ediyorlar mı?Ayrılsan unutman çok zor, ben hala zor zamanlar geçiriyorum.Karşındaki insana vereceğin zararı söylemiyorum bile.Benden sana söylemesi sırf ailen istemiyor diye ayrılma.Ben yaptım hiçbir şey değişmiyor.
Ailemden 7 yıldır ayrıyım hemde çok uzak mesafe,yalnız yaşıyorum.Gurbet zor belki ama sende benim gibi çok düşkün değilmişsin üstesinden gelebilirsin, hiç merak etme.Bu sefer bende kendi istediğimi yapacağım artık birazda seçimlerimizi kendimiz yapmalıyız 25 yaşına geldik.Erkek arkadaşına güveniyorsan kaybetme onu.
Eve gelince ilk zamanlarda oturursunuz sende çalışıyorsundur belki çok kolay başka bir yere taşınmanız,yeterki müstakbel eşin ve sen isteyin.
bende byle düşünüyorum hep olumsuz düşünüyoruz birlikte o kadar güzel günler geçirdikki onunla hayatımın en güzel yıllarını onunla yaşadım ben eskiyi onunla anıp onunla ülmek istiyorum kimseye ezdirmez beni biliyorum bırakmıcam onu![]()
evet canım olumsuz düşünüp sürekli ailelerimize olan sorumluluğumuzdan onları kırmak,üzmek istemiyoruz.Elbette aile çok önemlidir, kutsaldır.Ama aileler bazen tek taraflı bakıyor olaya, çocuğunun sevgisini hiçe sayıyor.Bu hiçe sayılacak birşey değilki.Bende evlenmek istiyorum erkek arkadaşımla ama ailem vermiyor.Erkek arka ve ailesi çok istiyor ama bizimkiler nuh diyor peygamber demiyor.Ailemle aram çok kötü hafta 2 kez konusuyorum tlfla.Elbette onlardan izinsiz evlenemem ama benimde tavrım böyle![]()
evet benimde annem bana buna benzer bir cümle kurmuştu,hakkaten çok ağır geliyor.Hüngür,hüngür ağlamıştım...
Ama ayrılıp üzüldüğünde mutsuz olduğunda, sana verecekleri cevap şu olacak.Bu kadar sevdiğini bilseydik ayrıl demezdik.Ve o zaman gelmiş geçmiş olacak.Hemen karar verme bence ama düşün herşey ayrıntılı.Ve karar ver .Karar verirken sadece kendini düşün.Bir tarafı aileni veya erkek arkadaşını düşünmeye başlarsan yanlış karar verirsin O yüzden iyi düşün bence canım ..
Peki erkek arkadaşın ne diyor?Birde sen çalışcakmısın canım evlenince?
Anladım canım.Bilemiyorum akıl verebilecek en son insan benim belkide.Durumumuz pek farklı değil çünkü.Ama ben ayrılmayı kesinlikle düşünmüyorum farkımız o belkide.Zaten onu düşünmeye başladınmı hayat çok zor geçiyor.Umarım yanılmayız ve mutlu oluruz..