Düşünmekten kafamı patlatmadan yorumlarınızı merak ediyorum

Bilmiyomki42

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2014
19
11
88
10 aydır devam eden bir ilişkim vardı ikimiz de 25 yaşındayız ve geleceğinde beni nerede görüyorsun sorusunu duyduktan sonra son 1 ay üzerinde baskı hissettiğini, evlenmek konusunda geleceğinin belirsiz olduğunu söyledi. Gayet iyi anlaşırdık ve nerdeyse hiç kavga etmedik. Arkadaşlığımız boyunca evlilikle ilgili çekincelerini söylemişti ama ilişki ilerledikçe yaş geçtikçe aşılır diye ses etmemiştim. Şimdi ne doğru ne yanlış bilmiyorum kibarca o bitsin istiyorum dedikten sonra ayrıldım. Ama içimde hep bi acaba var. Sizce yazmalı konuşmalı miyim? Yoksa dümdüz önüme mi bakmalıyım. Her daim güç aldim yasanmışlıklardan her yazdığınız önemli benim için, ne yapmalıyım?

Önüne bakmalısın, bitsin demiş daha ne... Giden gitmiştir, gittiği gün bitmiştir.. Bitmelii

Evlilik veya baska bi deyisle sorumluluktan korkuyor muhtemelen bu maddi de olabilir manevide ama bunu ancak kendisi asabilir senin yapabilecegin birsey yok agzinla kusta tutsan degismeyecektir bana kalirsa onune bak geriye donme

10 aydır devam eden bir ilişkim vardı ikimiz de 25 yaşındayız ve geleceğinde beni nerede görüyorsun sorusunu duyduktan sonra son 1 ay üzerinde baskı hissettiğini, evlenmek konusunda geleceğinin belirsiz olduğunu söyledi. Gayet iyi anlaşırdık ve nerdeyse hiç kavga etmedik. Arkadaşlığımız boyunca evlilikle ilgili çekincelerini söylemişti ama ilişki ilerledikçe yaş geçtikçe aşılır diye ses etmemiştim. Şimdi ne doğru ne yanlış bilmiyorum kibarca o bitsin istiyorum dedikten sonra ayrıldım. Ama içimde hep bi acaba var. Sizce yazmalı konuşmalı miyim? Yoksa dümdüz önüme mi bakmalıyım. Her daim güç aldim yasanmışlıklardan her yazdığınız önemli benim için, ne yapmalıyım?
Bitmesini istemiş ve ayrılmışsınız. Yazmanız mantıklı olmaz bence.

25 evlenme yaşı değildir. Önce orda bi anlaşalım.

Sonra evlenmek istemeyen bir adamı da zorla nikah masasına oturtamayız.
Zorla güzellik olmaz.

Yolunuza bakın.

Sizi gerçekten seven bir adam çıkmazsa da evlenmek için evlenmeyin.

Çok pişman olursunuz

Of nedir bu evlilik sevdası bu kadar genç yaşlarda. Her konuda nerdeyse herkes evlenmek istiyor.

Yazma bacım, sen evlenmek istiyorsun. Adamın evlenme isteği yok.
Yok bende de evlenme sevdası yok, yani elbet istiyorum ama yanıp tutuşmuyorum tek bir kez ona ona da etmedim evlenmeyi buna rağmen böyle konuşması zaten kabullenmemi güçlendiriyor. Sevmediğini kabullenemiyorum belki de bilmiyorum

Önünüze bakın çok net. Allah iyilerle karşılaştırsın 🙏🏻

Zorla güzellik olmaz.

Yolunuza bakın.

Çok pişman olursunuz
Teşekkür ederim, evlenme yaşının da olduğunu düşünmüyorum zaten ama ağzımdan evlilikle ilgili tek kelime cikmamisken böyle düşünmesi garip. Belki de deg

Zorla güzellik olmaz.

Yolunuza bakın.

Çok pişman olursunuz
Evlenme yaşının olduğunu düşünmüyorum zaten ama ağzımdan evlilikle ilgili tek kelime cikmamisken böyle düşünmesi garip. Belki de değil:) teşekkür ediyorum çokça

Ayrilmak isteyen biriyle ne konusmayi dusunuyorsunuz ki.
Yolunuza bakin.

Adam sizin ciddi oldugunuzu fark edince tirsmis bitirmis. Daha neye yaziyorsunuzki belliki evlenmeye niyeti yok bu adamin gonul eglendirme pesinde. Kendinize sayginiz varsa size kafanizda bitirin bu isi onunuze bakin.

Yok bende de evlenme sevdası yok, yani elbet istiyorum ama yanıp tutuşmuyorum tek bir kez ona ona da etmedim evlenmeyi buna rağmen böyle konuşması zaten kabullenmemi güçlendiriyor. Sevmediğini kabullenemiyorum belki de bilmiyorum

Evlenmek istemiyorsanız o zaman söyleyin ona da, kabul ederse devam edersiniz. Ama ben sizin öyle düşüneceğinizi sanmıyorum. 1-2 sene sonra evlenmeyecek miyiz diye yine düşüneceksiniz ve yine ayrılacaksınız. Benim için sorun yok evlenmeden yaşarım sonuna kadar diyorsanız ok. Diyemiyorsanız önünüze bakın derim.

Gecenlerde eskiden tanıdığım birisi bana dedi ki: "zamanında seninle birşey başlasaydık bu işin nikah masasında biteceğini biliyordum. Onun icin senden kaçtım.ben o zamanlarda buna hazır değildim".
Mesele de tam bu aslında. Insanlar bir ilişkinin ciddiyetini veya karsisindaki insana olan duygularını anladıktan sonra böyle kaçabilir. Cünkü evliliğe hazır değilse veya evlenmek istemiyorsa bu karşı tarafa da haksızlık. Bence siz yolunuza bakın. Öyle veya böyle sizinde hayat planlarınıza göre birini bulursunuz insallah

Gecenlerde eskiden tanıdığım birisi bana dedi ki: "zamanında seninle birşey başlasaydık bu işin nikah masasında biteceğini biliyordum. Onun icin senden kaçtım.ben o zamanlarda buna hazır değildim".
Mesele de tam bu aslında. Insanlar bir ilişkinin ciddiyetini veya karsisindaki insana olan duygularını anladıktan sonra böyle kaçabilir. Cünkü evliliğe hazır değilse veya evlenmek istemiyorsa bu karşı tarafa da haksızlık. Bence siz yolunuza bakın. Öyle veya böyle sizinde hayat planlarınıza göre birini bulursunuz insallah
Çok teşekkür ederim, bu söz durumu açıklıyor sanırım

Niye evlenmek isteyenlere tepki veriliyor anlamış değilim, herkes için ideal evlenme yaşı farklıdır. 25 yaşta çok erken bir yaş değil bana göre.

Ama bu ilişkiden artık birşey olmaz, evlenmek istemek gibi istememek de bir tercih ve buna saygı duyup önünüze bakmalısınız.

Back
X