Duyduğum suçluluk ve vicdan azabı

Tubilim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2020
336
305
53
Benim için sıradan bir güne uyandım bugün sabah 7ydi, hava çok soğuktu yataktan çıktım biraz oyalandım üşüdüm, azıcık daha yatayım dedim ve uyudum. Uyandım, kahvaltımı ettim bir iki telefon görüşmesi yaptım ev işlerinide biraz ağırdan aldım canım istemiyordu.. bir saat önce falan işe başladım etrafı toparladım, battaniyeyi 5 dakika balkona koyayımda havalansın dedim. Balkon kapısına yaklaştım ve yerde bir güvercin yatıyor. Yavaşça kilidi açtım ama kıpırdamadı , kapıyı açtım kıpırdamadı.. ölmüştü çünkü, açlıktan mı, soğuktan mı anlayamadım.. ölmüştü.. çok üzüldüm.. en üst katta oturuyorum ben, yaz boyu balkonun kapısını açmadım. Camlarım güvercin pisliği oldu, balkona çamaşır asamadım. Kızardım onlara. Bir de yemek versem mahvederler zaten mahvediyorlar derdim. Hayvanları gerçekten çok severim, asla zarar vermek istemem ama yemek vermedim bu eve geldiğimden beri. burada çok fazlalar diye, ortalığı kirletiyorlar diye.. ama o kuşu öyle donmuş vaziyette görünce kurtulamıyorum şuan içimdeki azaptan.. balkona 3 bölmeli kartondan bir yuva yapmak istiyorum şimdi bir de bundan sonra mahvetselerde ne yaparlarsa yapsınlar yem ve su vereceğim. Benim yaşadığım vicdan azabını yaşamamak için sevgili dostlar lütfen siz de bir kap su ve mama verin, kış günlerinde yardımcı olalalım biz üşüyünce koşarak eve geliyoruz, bişeyler içiyoruz, yiyoruz.. şuan yaşadığım vicdan azabını anlatamam çok pişmanım vermediğim için çok. Allah affetsin inşallah.. buraya yazmak istedim pişmanlığımı, belki birinin görmesine de vesile olurum oda verir diye. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Herkese hayırlı, iyi günler dilerim..

Vereceğim tavsiyeyi yazmışsınız; bu kuş bir öğretici olmuş sizin için diye düşünün ve onun vesilesi ile diğer kuşlar için suntadan olsun, kartondan olsun, minik kuş evi gibi 2-3 tane yer yapın balkona, ekmek kırığı, buğday filan atın, öyle huzur gelir içinize diyecektim. Yapın böyle, daha iyi hissedersiniz, olmuş bir kere; fark edememişsiniz, fark etmeniz için böyle olması gerekiyormuş demek, diğer kuşlara balkonunuzu açmanıza vesile olacağı varmış, insanlara öğüt olacağı varmış. Kendinize çok yüklenmeyin.

Sokakta yaşayan canlılar üşümez diye düşünmeyin, tüm canlılar insanlar gibi acıkır, susar, soğukta üşür sıcakta kavrulur.
Yaz-Kış demeyin belli bölgelere yiyecek ve su koyun, kendiniz barınaklar yapamıyorsanız dahi belediyeyi arayın barınak ve mamamatik koymalarını söyleyin.

Şu sıra o kadar soğuk ki evsiz insanlar bile donarak ölüyor hepimiz ama az ama çok demeden birkaç sokak hayvanını, kurdu kuşu böceği korusak soğuktan ya da açlıktan ölmezler.

Maalesef tanık olmadığımız görmediğimiz birçoğu açlıktan ve donarak ölüyor. Havalar gerçekten çok soğuk. Ben de her gün 3 kez tüm pencerelerimin önüne ekmekleri parçalayıp bırakıyorum artık alıştılar ağaçlardan camıma bakıyorlar bırakır bırakmaz geliyorlar. Büyük mutluluk insanın içi huzur doluyor

Evet benim evin camlari mahvolmus vaziyette.iki camsil sikiyorum bir bulasik sungeriyle asla ayrintiya dalmadan gunluk yalandan bez gezdiriyorum.her artan yemegimi mermere uzunca dokuuorum yarim saate bisey kalmiuor o karli havada hayvanlar nasil yemis. Onlarin asagi dusurdugunude karincasi faresi kedisi yiyor. Hepsi doyuyor yani. Nasil mutlu oluyoru. Siz verinki allahta size versin.evin bereketi hep var.o yuzden bu ders olmus cok kendinizi hirpalamayin

Bizim balkona ve bahceye kuş evleri koyduk yemekleri ile birlikte. Evet Balkon kirleniyor biraz ama fayans oldugu icin süpürüp ondan sonra siliyorum birsey kalmiyor. Bahar veya yazin zaten balkona gelmiyorlar. Bence imkani olan yerlestirebilir. Biz Türkiyede tatildeyken bir kere bir araba bir kediye carpti. Gaz verip kacti s**. Oturdugumuz restoranin calisani kostu kediye yardim etmek icin ama birsey yapamadilar. O kedi ara sira hala aklima gelir. Yani imkan varsa yardim etmek lazim diye düsünüyorum

Bizim de penceremizin önü kuş yemleriyle dolu Dışkıları da var ama artık umursamıyoruz. Kuşların dışkısından ne olacak, sonuçta otçul hayvan, kedi köpek dışkısı gibi değil ki. Kuşlar tertemiz hayvanlardır, sevin onları ❤

Bende çok dertliyim bu konuda...Daha birkaç gün önce bu konu yüzünden apartman görevlisiyle papaz oldum...Geçen gün çok kar yağdığında akşam olurken pencerenin kenarına bi kumru tünemişti,bekledim bekledim gitmedi evine (evleride bahçedeki ağaçlar) baktım kabartmış kendini üşümüş,hemen saç kurutma makinesini tuttum üstüne,önüne yemle ılık vitaminli su koydum hayvan kendine geldi gitti yerine tünedi.Su kabını pencerenin kenarında unutmuşum kuşlarda sabah bahçeye düşürmüşler kabı...Aynı gün kapıcı abimi çevirip şikayet etmiş o da “koyma bir daha bir şey kuşlara” dedi hırsımdan ağladım...Ne yazık ki bu hayvancıkları apartmanda beslemek çok zor..Alt komşu şikayet eder,kapıcı şikayet eder (elbette onlarda kendilerine göre haklılar ama şu soğuktada eli boş gönderilmez ki bu hayvanlar ya)...Şimdi güvercini kumrusu kargası serçesi sığırcığı bir sürü hayvan geliyor anca bizimkiler görmeden gizli gizli veriyorum bir şeyler...

Bu yüzden eski evimde tüm apartmanla kavgaliydim ben.. balkona sabah öğlen akşam yem ve su koyuyordum. Neymiş benim yüzümden onların balkonlarınada gidip pisletiyorlarmiş. 4 yıl boyunca asla dinlemedim yem ve su koymaya devam ettim.
Sen, "nasılsa kuş o yiyecek veren biri olur" dersen, ben, "nasilsa veren biri olur" dersem bu hayvanlar nereden yem mama bulacaklar? Lütfen hayvanlar konusunda daha duyarlı olalım
Sokakta mahallede uygun olan yerlere mama ve su koymayı unutmayalım

Çok yeniler de evimde muhabbet kuşu beslemeye başladım.
Böyle huysuz biraz, çok yaklaşmıyor da bize.
Eşim arada şakasına diyor salalım bunu gitsin ben sana daha sevimlisini alırım.
Düşündüm ben onsuz şuan çok mutsuz olurum, dışarda soğukta ne yapar benim oğlum
Ondan sonra hayvanlara daha da dikkatli olmaya başladım.
Balkona biraz ekmek kırıntısı, bir kap su hiç bir şey kaybettirmez bize.

Ah şu can dostlar...ben kapıda 10 dan fazla kedi besliyorum inanın onların verdiği mutluluk ve huzuru kimse vermiyor...camın önüne kırık Prinç ve su koyarım...evde de kedim var o yüzden benim cama pek gelmeler kortuyır kuşları zilli...
Kapımın önünde su kabı ve mama kabı her zaman doludur...kediler köpekler hatta kargalar bile faydalanıyor...maddi imkanım ayda 2 çuval mamaya anca yetiyor....
Kapımdaki kaplardan ötürü aşağısı her daim sidik kokuyor erkek kedilerin marifeti....yazın kaç kez pirelendi apartman bodrum vs...çalışıyorum yıkıyorum elimden ne gelirse...komşular şikayetçiydi hep baktılar dinlemiyorum kestiler seslerini ama az kavga etmedik...
Kısacası balkonunzu pisletmeleri önemli olmasın yıkarsınız der...
Öbür tarafa ne ile gideceğiz yaptığımız iyiliklerle........öldüğünüzde pismi temiz mi olduğunuz sorgulanmayacak ..yaptığınız iyilikler sorgulanacak...sevgiyle kalın

Bizimde balkonumuzun önünde elektrik direği var, o direğe sürekli kumrular gelir konar. Geceleri direkteki ışığın altında elektrik kablosuna konup ısınıyorlar. Her gün onlara bulgur mercimek ne varsa yiyebilecekleri onları veriyorum. Beni görünce hemen geliyorlar artık tanıyorlar beni.

Bu konuyu evin etrafına kuş yemi bıraktıktan sonra görmek

cook üzüldüm..Neyse ki bundan sonrasi icin biseyler yapmaniza vesile olmus bu olay..Bizler balkonlarimizi kirletmesinler diye onlari kovaliyoruz ama sunu unutuyoruz; o apartmanin yerinde eskiden bir agac vardi ve o agac o kuslarin yuvası idi.Sonra biz geldik yuvalarini kestik ve apartmanlar yaptik..Kuslari biz yuvalarindan ettik sonra da onlari ölüme terkettik..Bu cok aci aslinda..Ust kattaymissiniz en azindan bundan sonra yapin bir yuva ve sunu unutmayin.Hayvanlar karinlari tok ise agir soguklara bile dayanirlar..Ama karinlari ac ise sizin kus gibi ölürler maalesef..Terasa atacağınız bikac kuru ekmek onlarin yasamasini saglayacak..Lutfen duyarli olalim..Üzüntünüzü de paylaşıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…