1. kişi, ben de bana sert ol diyen, güvenimi kırmış insanın hiç bir istediğini yerine getirmem, acı çektirmek öyle değil böyle olur çünkü, en güzeli kayıtsızlık.
2. kişi, sanırım sevmiyorsun, olsa da olmasa olur modundaysan, bu durumun ilk haline dönme imkanı yok.
3. kişi, arkadaşımsa barışırdım, bu konuda gurura gerek yok.
Bunları yaparken aynı sorgulamaları yaşardım ama yazdıklarım son halleri olurdu. Kendime bir de üstüne sıfatlar verip bir de onları kafaya takmak yerine ben böyleyim demek daha kolay :) Acıdan kaçınmak, korkmak insani duygular ayrıca, onlarsız hayat zaten olmaz. Karakterin böyle, seni sen yapan şartlar böyle gelişti o kadar, yakından bakınca bir sürü detay var ama arada bir başkalarının senin hakkında söyledikleriyle de dengelersen sorun kalmıyor geriye. Acaba olumsuz sıfatlar var mı diye kendine bakmayı sürdürdükçe takılı kalırsın orası kesin. Azalt bence onu, ben cesurum diye övünmene gerek yok ama mesela korkaklığı sadece yerine göre yakıştırmıyorsan kendine, "sevdiğim insanı kırmaktan korkarım." gibi, kişisel muhasebelerini yaparken karakterinin bir parçası olmasına hiç gerek yok.