Duygularım,travmalarım

Mutlu2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2019
2.323
1.583
133
34
Merhabalar,
Terapistimle seanslarımda iletişim kuramıyorum.Ne söyleyeceğimi bilemiyorum.Benim konudan konuya atladığımı,bana odaklanamadığını,benimle sağlıklı iletişim kuramadığını söylüyor.Anlattığım konuların birbirinden bağımsız olduğunu söylüyor.
Oysa ben anlatmak istiyorum..Tabi danışanın hep konuşması da doğru değil ama kendimi kusurlu hissediyorum .O durdurunca ve ben konuşamayınca kendimi susturulmuş hissediyorum.
Bir konu üzerinde çalışınca da o konuyla değil o konunun altında yatan çocukluk travmasıyla ilgileniyor,evet doğrusu bu.Ama ben o travmaya ulaşamıyorum.
Travmaya dokunamadan iyileşme mümkün mü?Aklıma gelmiyor hiç bir şey..Adeta hissizleşiyorum..
Peki bu travmalarım hatırlamamamın mümkün olmadığı kadar derinlerdeyse...
Çok zor geliyor terapi bana ama bir ümit devam ediyorum.

Bence değiştirin konudan konuya atlamanizin altında bile bir şey olabilir bunu dinlenli ve neden böyle yaptığını anlaması lazım terapistin

Sizi konuşturmamasi garip
Bu konuda bir önceki anlattıklarıma sahip çıkmadığımı söyledi.Orda beni rahatsız eden duyguların olduğunu söyledi..Zaten neyin rahatsız ettiğini bilsem orda kalırım.

O durdurunca....... kendimi susturulmuş hissediyorum.

Terapistinizi değiştirmenizi tavsiye ederim.
Terapistin sizi durdurmaması gerekir.
Aksine konuşamadığınız zamanlarda bile sizin konuşmanızı beklemesi gerekir diye biliyorum.
Önemli olan sizin kendi içinize bakabilmeniz, terapistinizin bu süreçte size ayna tutabilmesi önemli.
Ama bunu sizi susturmadan ve yönlendirmeden yapmalı.
Şema terapi deneyebilirsiniz. Ama her durumda terapistinizi değiştirmeyi ciddi olarak düşünmenizi tavsiye ederim.

Terapistinizi değiştirmenizi tavsiye ederim.
Terapistin sizi durdurmaması gerekir.
Aksine konuşamadığınız zamanlarda bile sizin konuşmanızı beklemesi gerekir diye biliyorum.
Önemli olan sizin kendi içinize bakabilmeniz, terapistinizin bu süreçte size ayna tutabilmesi önemli.
Ama bunu sizi susturmadan ve yönlendirmeden yapmalı.
Şema terapi deneyebilirsiniz. Ama her durumda terapistinizi değiştirmeyi ciddi olarak düşünmenizi tavsiye ederim.
Öneriniz var mıdır?Özelde yazabilirsiniz?

Öneriniz var mıdır?Özelde yazabilirsiniz?

Terapist olarak bir önerim yok ne yazık ki...
Belki başka biri bu konuda yardımcı olabilir.
Ancak şema terapi ile ilgili olarak Jeffrey E. Young - Hayatı Yeniden Keşfedin kitabını tavsiye ederim.
Kendinizi daha iyi anlamanıza yardımcı olacağını düşünüyorum.
Kolaylıklar dilerim.

Back
X