Duygularım ve mantığım

moonlight_mj4ewr

Evlâd-ı Osmanlı
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
849
14
46
Diğer
Merhaba sevgili site sakinleri.. :72:
Aklıma çok takılan bir konuyu hiç olmazsa yazarak rahatlamak istiyorum.. Çünkü gerçekten bu sitede çok iyi destek oluyor bayanlar birbirlerine.. :16:
Benimle aynı durumda kalan veya bunları yaşamış olan birisi görür umuduyla yazıyorum :)
Ben koç burcuyum, burcumun özelliklerini pek bilmem ama kendimden bildiğim, daha çok mantığımla hareket etmeye çalıştığım..
Eğer duygularıma kapılmazsam, mantığımı kesinlikle elden bırakmayan biriyim..
Ama duygularıma kapıldığımda öyle beni aşan şeyler yapıyorum ki! Kendime çok şaşırıyorum ve bazen bu yaptıklarım sonradan çok pişman olacağım şeyler oluyor..
Örneğin, mantığımla hareket ettiğimde asla ama asla ilişki yaşamayacağım biriyle, nasıl olduysa aşık olduğumu sanıp çıktım 6-7 ay.. :53:
Ama o kadar dengesizdik ki.. ben, benden hiç beklenmeyecek şeyler yaptım.. o kişiyle hiç uyumumuz yoktu, anlaşmamız imkansızdı zaten, ki öyle de oldu ben bıktım ve ayrıldım...
Neyse, bu sadece bir örnekti.. Ama benim en büyük problemim duygularıma kapılınca herşeyi kırıp dökebiliyorum. Çok kontrolsüz oluyorum. Ailemi bile karşıma alabiliyorum ki bu çok büyük bi saçmalık ve mantıklı düşününce asla yapamayacağım birşey.
Sizden öğrenmek istediğim şey ise, benim durumumda olan var mı? Yani sürekli mantığıyla hareket edip, duygularına hakim olamayan? Nasıl kontrol ediyorsunuz kendinizi bu tür durumlarda? Ne gibi telkinler veriyorsunuz, eğer telkin veriyorsanız kendinize?? Kendinizi nasıl frenliyorsunuz? Benim durumum anormal mi yoksa normal mi? Hiç anlayamıyorum kendimi artık :120: Rica ediyorum eğer tersleyecekseniz yorum yapmayın :) Kimsenin kalbi kırılmasın şu üç günlük dünyada değmez yani.. :74::78::77:

seni neden tersleyelim canım burda ancak abuk subuk konu açanlar terslenir ki bazıları hak ediyor
insan her daim çok dengeli davranamayebilir hepimizin ipleri elinden kaçırdığımız zamanlar oluyor
bu kadar üzme kendini hp deriz ya
İNSANLIK HALİ

hayat sadece mantıkla veya sadece duygularla alınan yanlış karar örnekleriyle dolu .Hayatımızın her alanında hem duygularımızı hem de mantığımızı kullanmalıyız..biraz ondan biraz bundan ne çok mantığınla yaklaşmaya çalış ne de çok duygusal..

yaşınız kaçki,bununda rolü önemli.Belkide çok tecrübeniz birikmedi.yada çok canınız yanmadı bu hayattan.öyle olunca insanın elinde biraz daha dizginler oluyo.Ama insana en büyük kötülüğü kendi ediyor.Duygular olmasıda kötü değilki.Başka türlü ot gibi bu hayat.Ama günümüzde sevgili durmlarında hepten mantığı devre dışı bırakmayın.çünkü insanlar bir yerde vazgeçiyor,yalan oluyor.Ama aşk haricinde mantık kullanmanız zorsa o zaman işiniz zor.çok yıpranırsınız.
karasızlığa düştüğünüzde kalbinizin sesini dinleyin denir.Ama hayatta duygusal tatmini olan insanlar daha az hataya düşüyor.doktorum bir ilşkide cinsel uyum,hayata bakış ortaklığı ara demişti.çılgın bir aşktan çok.zıt kutuplar birbirini çeker.buda var.bende böyle olmuştu.sıkıntılı oldu ama.tükenmedi.bu sıkıntılar aklımı başıma getirdi.yani sil baştan olsa cımbızla çekerim beklentim olanı.

bana hıc tuhaf gelmedı gayet normal..
ınsan sevınce gozu bırşeyı gormez kımseyı dınlemez mantık aramaz..
eger sevmıyorsanda mantıgını kullanırsın bence sen normalsın rahat ol:)
dıger secenekse : bende kacırıyorum galıba:)

seni neden tersleyelim canım burda ancak abuk subuk konu açanlar terslenir ki bazıları hak ediyor
insan her daim çok dengeli davranamayebilir hepimizin ipleri elinden kaçırdığımız zamanlar oluyor
bu kadar üzme kendini hp deriz ya
İNSANLIK HALİ

ne bileyim konu saçma gibi geldi ama teşekkür ederim haklısınız :)

hayat sadece mantıkla veya sadece duygularla alınan yanlış karar örnekleriyle dolu .Hayatımızın her alanında hem duygularımızı hem de mantığımızı kullanmalıyız..biraz ondan biraz bundan ne çok mantığınla yaklaşmaya çalış ne de çok duygusal..

ortasını pek bulamıyorum aslında.. ama artık akıllanmaya başladım :)

yaşınız kaçki,bununda rolü önemli.Belkide çok tecrübeniz birikmedi.yada çok canınız yanmadı bu hayattan.öyle olunca insanın elinde biraz daha dizginler oluyo.Ama insana en büyük kötülüğü kendi ediyor.Duygular olmasıda kötü değilki.Başka türlü ot gibi bu hayat.Ama günümüzde sevgili durmlarında hepten mantığı devre dışı bırakmayın.çünkü insanlar bir yerde vazgeçiyor,yalan oluyor.Ama aşk haricinde mantık kullanmanız zorsa o zaman işiniz zor.çok yıpranırsınız.
karasızlığa düştüğünüzde kalbinizin sesini dinleyin denir.Ama hayatta duygusal tatmini olan insanlar daha az hataya düşüyor.doktorum bir ilşkide cinsel uyum,hayata bakış ortaklığı ara demişti.çılgın bir aşktan çok.zıt kutuplar birbirini çeker.buda var.bende böyle olmuştu.sıkıntılı oldu ama.tükenmedi.bu sıkıntılar aklımı başıma getirdi.yani sil baştan olsa cımbızla çekerim beklentim olanı.

17 yaşındayım desem? :78: evet hiç tecrübem yok ama yavaş yavaş edinmeye başladım acı olsa da.. her insan hata yapabilir ama ben geleceğimi etkileyebilecek hata yapmaktan korkuyorum :50: bu konulara yeni başladığım için hiç tecrübem yok ve bazen duygularıma söz geçiremiyorum.. ve dediğiniz gibi şu anda vazgeçtim ama acı tecrübelerle.. adım çıktı mesela, ve o kişi bana rahat vermiyor bazen.. neden? kendi duygularımı kontrol edemeyip ona ümit verdim ve sonra da vazgeçtim.. ama zorla güzellik olmuyorki.. çok pişmanım o yaşananlardan (en ağırı elini tutmaktı tabi yanlış anlaşılmasın cinsellik falan değil), ama yine de vicdan azabı çekiyorum.. ailem bana güveniyor ama ben onlardan utanıyorum.. hepsi de mantığımı bir kenara bırakıp duygularımı kontrol edememiş olmamdan :59:

bana hıc tuhaf gelmedı gayet normal..
ınsan sevınce gozu bırşeyı gormez kımseyı dınlemez mantık aramaz..
eger sevmıyorsanda mantıgını kullanırsın bence sen normalsın rahat ol:)
dıger secenekse : bende kacırıyorum galıba:)

bana da normal gibi geliyor ama ne biliyim bu bana zarar verecekmiş gibi de geliyor :) aslında ben flörte karşıyım, nasıl anlatsam yani biraz dinî düşünüyorum.. harama bulaşmamak için işte.. o yüzden yapmış olduklarım bana vicdan azabı olarak geri dönüyor :5:

Kaç yaşındasın bilemiyorum ama zamanla hayatın sillesini yemeye başladıktan sonra duygularından çok mantığın ön planda olmaya başlayacaktır...Bende öyle oldu en azından ortaokul,lise dönemimdeki duygusallığımdan eser yok şu an :34::34::34:

bana da normal gibi geliyor ama ne biliyim bu bana zarar verecekmiş gibi de geliyor :) aslında ben flörte karşıyım, nasıl anlatsam yani biraz dinî düşünüyorum.. harama bulaşmamak için işte.. o yüzden yapmış olduklarım bana vicdan azabı olarak geri dönüyor :5:[/QUOTE]

işte orası dogru dınen evet olmamalı..
bu konudada haklısın:)

Back
X