Duygularımda Dengesizlik Yaşıyorum

Feza35

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2016
30
10
3
Karmaşık duygular içerisindeyim. Psikolojim allak bullak. bundan 6 ay önce çok stresli günler geçirdim. moralim hep bozuktu, fazlasıyla kilo kaybı yaşadım. Hep tedirgin gezdim. ileri dönük çok büyük planlarım var. hayallerimin peşinden koşmayı çok istiyorum. ama artık bende ne azim, ne irade, ne de sabır bıraktılar. bütün kişiliğimi yitirdim. önceden tuttuğunu koparan, her şeye göğüs geren, hayatı dolu dolu yaşayan biriydim. Şimdi ise çok yorgunum evden dışarı adım atmıyorum. hep uyku. sınavlarım yaklaştı. bende tık yok. kitap çok okuyan biriydim kitapta okumuyorum artık. sadece uyumak istiyorum. ama bir taraftanda tekrardan bir şeyler başarmak, özel biri haline dönmek istiyorum. mesela biriyle bir konuşma gerçekleştireceğim. hayallerden, ideallerden bahsediliyor. halbuki benim çok var. O kişiye de sohbette bahsetsem bile moralim bozuluyor sonra. hiç bir şey yapmıyorum diye. bir şeye hiç odaklanamıyorum. kafamda kırk tane tilki dönüyor hiçbirinin kuyruğu birbirine değmiyor. Yaşadığım yerden hiç memnun değilim. dostlarıma, akrabalarıma karşı çok kırgınım. Hepsinden soğudum. Artık gücümü, irademi, geri kazanmak istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum. her şeyi sil baştan bambaşka biri olmak, ve kimsenin canımı acıtmasına izin vermek istemiyorum. Kadınlar Kulübü üyeleri olarak sizlerden tavsiyelerinizi bekliyorum. sizleri çok çok öpüyorum :)

Ağlama krizlerine giriyor musunuz? Yeme ve uyku alışkanlıklarınız değişti mi?

Bir terapiyle kolayca asilabilir bu sikintilariniz diye dusunuyorum. Ilk adim olarak deneyebilirsiniz, arkasi da siz iyilestikce gelir zaten.

Dağ gibi biriken hayalleri bir anda elde etmek zor. Öncelik sırası yapın ve kademe kademe kaybettiğiniz umudu geri kazanmaya bakın. Bu süreçte psikolojik destek alabilirsiniz.

Bir terapiyle kolayca asilabilir bu sikintilariniz diye dusunuyorum. Ilk adim olarak deneyebilirsiniz, arkasi da siz iyilestikce gelir zaten.[/QUOTsorun şu artık kendimi sözlü ifade edemiyorum. iki lafı bir araya getirirken sıkıntı yaşıyorum. önceden hiç bunu yaşamazdım çatır çatır konuşurdum yazmak en iyiysi benim için.

hemde çok her gece ağlıyorum. göz yaşalrıma hakim olamıyorum. iştahım kesildi. gece uyumak sabah kalkmak bilmem.
Bu durumlar kişinin günlük hayatını etkileyecek şekilde en az iki hafta sürerse klinik depresyon tanısı konur.

Ne kadar süredir böylesiniz?

Zaten terapistiniz anlatmakta sikinti cektiginizi gorurse sizden defter tutmanizi isteyebilir duygularinizi anlatmaniz icin.
Hatta simdiden tutabilirsiniz duygularinizi, ofkelerinizi, kirkinliklarinizi, yasadiklarinizi anlattiginiz bir defter. Sadece defter tutmak bile icinizin bir miktar bosalmasina ve rahatlamaniza yardimci olabilir.
Bir de okuma terapisi diye bilinen bir yontem var oldukca etkili hatta ilac tedavisinden bile etkili oldugunu gosteren arastirmalar var. Bu konudaki en basarili kitaplardan biri "iyi hissetmek". Bu kitabi okumanizi tavsiye ederim, ne kadar yardimci oldugunu goreceksiniz.

Bu durumlar kişinin günlük hayatını etkileyecek şekilde en az iki hafta sürerse klinik depresyon tanısı konur.

Ne kadar süredir böylesiniz?
6 ay oldu. aslında bian çok iyi oluyorum kendi kendimi motive ediyorum. aynanın karşıısnda konuştuğum bile oldu. saçmalama feza sen güçlüü birisin bunlar seni yıkamaz diyorum. sonra başak bi olay çıkıyo hepten yıkılıyorum. bela eksik olmuyo. aslında bunların sebeebi derinlerde yatan şeyler. beni bunlıma depresyona yaşadıklarım soktu.

Zaten terapistiniz anlatmakta sikinti cektiginizi gorurse sizden defter tutmanizi isteyebilir duygularinizi anlatmaniz icin.
Hatta simdiden tutabilirsiniz duygularinizi, ofkelerinizi, kirkinliklarinizi, yasadiklarinizi anlattiginiz bir defter. Sadece defter tutmak bile icinizin bir miktar bosalmasina ve rahatlamaniza yardimci olabilir.
Bir de okuma terapisi diye bilinen bir yontem var oldukca etkili hatta ilac tedavisinden bile etkili oldugunu gosteren arastirmalar var. Bu konudaki en basarili kitaplardan biri "iyi hissetmek". Bu kitabi okumanizi tavsiye ederim, ne kadar yardimci oldugunu goreceksiniz.
okumak zaten çok iyi geliyo bana. bu kitabı kitapçılarda bulabilirmiyim

6 ay oldu. aslında bian çok iyi oluyorum kendi kendimi motive ediyorum. aynanın karşıısnda konuştuğum bile oldu. saçmalama feza sen güçlüü birisin bunlar seni yıkamaz diyorum. sonra başak bi olay çıkıyo hepten yıkılıyorum. bela eksik olmuyo. aslında bunların sebeebi derinlerde yatan şeyler. beni bunlıma depresyona yaşadıklarım soktu.
Depresyon halk arasında günlük mutsuzlukların adı olmuş ama normalde çok ciddi bir hastalıktır. Ve düzelir diye akışına bırakırsanız allah korusun ilerleme ihtimali yüksek bir illet. İlaç kullanmaya ön yargılı iseniz muhakkak psikoloğa gidin ve terapi yöntemi ile iyileşmeye çalışın.

Psikiyatra giderseniz ilaç verir, terapi ile iyileşmek istiyorsanız psikoloğa gidin.

Ama ihmal etmeyin, klinik depresyon şakaya gelmez.

Hepimizde oluyo zaman zaman nedense bizi bu hale getirenler iyi biz kötü durumdayız
hay canını yeyim senin ya. çok doğru dedin vallaha. şuan onlara bakıyorumda, güllük gülüstanlıklar. o kadar mutlular ki. ve şu da bi gerçek dünyada o kadar çok kötü insanlar var ki ben onlara şeytanın vücut bulmuş hali diyorum. Rabbim öylelerinden bizleri korusun.

Depresyon halk arasında günlük mutsuzlukların adı olmuş ama normalde çok ciddi bir hastalıktır. Ve düzelir diye akışına bırakırsanız allah korusun ilerleme ihtimali yüksek bir illet. İlaç kullanmaya ön yargılı iseniz muhakkak psikoloğa gidin ve terapi yöntemi ile iyileşmeye çalışın.

Psikiyatra giderseniz ilaç verir, terapi ile iyileşmek istiyorsanız psikoloğa gidin.

Ama ihmal etmeyin, klinik depresyon şakaya gelmez.
doğru söylüyosunuz dediklerinizi dikkate alcam. ilginiz için çok teşekkürler.

Back
X