Duygularımı kontrol edemiyorum

Meyracc

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2018
823
1.490
63
41
İstanbul
Çogunuza çocukça gelicek bir şey yaşıyorum. Özetle İstanbul da oturuyorum esım 2 günlüğüne Erzurum a gidiyor. İlk kez bukadar uzak yere gidicek ve ayrı kalıcaz. 20 yıldır gitmemiş Erzuruma eskı okul mevzuları için gidicek neyse. Ben 5.5 aylık hamileyim ve 8 yasında kızım var. Derdime gelince içim durmuyor sürekli ağlıyorum sanki kötü bişey olacak gibi hormonlar iş başında . Kış kar vardır diye. Abartma diyebilirsiniz tutamıyorum kendimi hıçkıra hıçkıra aglıyorum neredeyse hasta olucam. Hamılelıkte duygu kontrolü bukadar zormu herseye bukadar buyuk tepkı vermek evham normalmı.

Olur öyle duygular
Ben ne evliyim ne hamileyim sevdiklerimden biri şehirden uzaklaşacak olsa kötü şeyler aklıma gelir ağlamaklı olurum yoran bi duygu bu
Dua et uzan güzel şeyler düşün müzik dinleme keyif veren diziler programlar izle resim yap kızınla eşini saatte bi ara haberleş tatlı ye uyu
Hayırlı yolculuklar dilerim Allah sağ salim kavuştursun inşallah

Çok normal. Ben eşimin bir sözüne yolculuk boyunca ağladığını bilirim hamileyken. :)

Çok teşekkür ederim normaldede fazlaca duygusal biriyim ama hamılelık ıyıce costurdu. En son adama sarılıp aglayınca onuda üzdüm. Simdi gizliden takılıyorum. Korkuyorum çünkü yalnız kalmaktan. Ailelerımız var ama 10 yıldır bize bizden baska derman olan olmadı. Beynımdekı seslerı sustursam rahatlıyacam ama yok illa kemırcek evham.

En ıyısı abdest alıp dua etmek Belkı açılırım..normal olduğunu bilmek bile az da olsa rahatlattı çok teşekkür ederim.

Çogunuza çocukça gelicek bir şey yaşıyorum. Özetle İstanbul da oturuyorum esım 2 günlüğüne Erzurum a gidiyor. İlk kez bukadar uzak yere gidicek ve ayrı kalıcaz. 20 yıldır gitmemiş Erzuruma eskı okul mevzuları için gidicek neyse. Ben 5.5 aylık hamileyim ve 8 yasında kızım var. Derdime gelince içim durmuyor sürekli ağlıyorum sanki kötü bişey olacak gibi hormonlar iş başında . Kış kar vardır diye. Abartma diyebilirsiniz tutamıyorum kendimi hıçkıra hıçkıra aglıyorum neredeyse hasta olucam. Hamılelıkte duygu kontrolü bukadar zormu herseye bukadar buyuk tepkı vermek evham normalmı.
Hamilelik...

İyi düşünün,iyi olsun inşaAllah.Güzel,değişik bir deneyim de olabilir sizin için.

Tesekkur ederim hepinize düşünceleriniz için. Dünkü duygu patlaması simdi sakinleşti çok sükür.

Yazık karnındaki çocuğa! Bence yardım almalısın..
İlginiz için teşekkürler. İlk defa olunca yardımı hemcinslerim den almak,destek için buraya yazdım. Tekrarlayan bısey söz konusu olduğunda elbette psikolojik yardım düşünürüm. Bebeğime zarar verdiğimi düşünmüyorum. Umarım siz gebelik geçirdiğiniz de daha kontrollü ve daha iyi olursunuz iyi günler.

Biraz rahat ol
Korktuğun başına gelir derler ya ben buna çok inanırım
Hayatta güçlü durmak çok önemli
Bence sal biraz zaten hamilesin
Bu kadar evham normal değil
Bunun hamilelikle ilgisi yok

Hamile de olsanız bu kadar evham normal değil.
Adam savaşa gitmiyor.
Hava soğuksa soğuk, kutuplara gitmiyor sonuçta.
Allah ölüm ayrılığı vermesin,iki gün ayrı kalınca bir şey olmaz.
Sağlıkla gidip sağlıkla dönsün eşiniz.
Duygularınızı kontrol etmeye çalışın.

Hiç gebe olmadım fakat gebelerde hormonal durumdan dolayı normalde hissedilmeyen duygular hissedilir. gayet normaldir. Hatta gebelikte psikiyatrik durumlar dahi ortaya çıkabiliyor. sıkıntılı bir süreç. normalsiniz hiç canınızı sıkmayın. sadece kendinizi rahatlatacak hobiler edinmelisiniz. dindarsanız dua edebilirsiniz. içiniz rahatlar.

İlginiz için teşekkürler. İlk defa olunca yardımı hemcinslerim den almak,destek için buraya yazdım. Tekrarlayan bısey söz konusu olduğunda elbette psikolojik yardım düşünürüm. Bebeğime zarar verdiğimi düşünmüyorum. Umarım siz gebelik geçirdiğiniz de daha kontrollü ve daha iyi olursunuz iyi günler.
Ne güldüm ama :))) üç gebelik geçirdim . Birinde babam kanser hastasıydı ..karnımda taşıdığım can ,ben ne yaşarsam benimle birlikte yaşıyordu fakat ben bu kadar küçük şeyleri dert edip şımarıklık edemiyordum .çünkü biz bebeğimle ameliyathane kapısı önünde dedesine sağlıklı bir şekilde kavuşmanın hayalini kurup ,haklı üzüntüsünü yaşıyorduk genelde ..

Ayrıca ben sana kötü birşey demedim ki ..herşeyden etkilenir o çocuk, belli ki kendine engel olamıyorsun, engel olacak birinden yardım al da yavruyu üzme yok yere dedim yani ,nedir ?

Ne güldüm ama :))) üç gebelik geçirdim . Birinde babam kanser hastasıydı ..karnımda taşıdığım can ,ben ne yaşarsam benimle birlikte yaşıyordu fakat ben bu kadar küçük şeyleri dert edip şımarıklık edemiyordum .çünkü biz bebeğimle ameliyathane kapısı önünde dedesine sağlıklı bir şekilde kavuşmanın hayalini kurup ,haklı üzüntüsünü yaşıyorduk genelde ..

Ayrıca ben sana kötü birşey demedim ki ..herşeyden etkilenir o çocuk, belli ki kendine engel olamıyorsun, engel olacak birinden al da yavruyu üzme yok yere dedim yani ,nedir ?
her insanın bedeni birbirinden farkldıır. başka bir insanı elinde olmadan hissettikleri yüzünden şımarık olmakla suçlamanız tuhaf.

Bence böyle bir sebepten bu kadar ağlamak normal değil. Savaşa gitmiyor adam sonuçta.

Back
X