Duyu bütünleme

  • Konu Sahibi Konu Sahibi ozed_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ozed_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2013
478
58
118
Duyu bütünleme terapisi hakkında bilginiz var mı çocuklarda davranış bozuklukları tedavisinde çok başarılı bir yöntem olduğu söyleniyor bilgileriniz tecrübeleriniz varsa lütfen paylaşın
 
Duyu bütünleme terapisi hakkında bilginiz var mı çocuklarda davranış bozuklukları tedavisinde çok başarılı bir yöntem olduğu söyleniyor bilgileriniz tecrübeleriniz varsa lütfen paylaşın

Duyu bütünleme terapisi 1960 lı yıllarda Amerikalı doktor J.Ayres tarafından, University of Southern California 'da yapılan araştırma ve çalışmaların ardından uygulamaya konulmuş, devam eden süreçte tün dünyada, çocuklar için, özellikle otizm başta olmak üzere birçok problemin çözümünde oldukça önemli bir terapi yöntemi olarak uygulanmaya başlanmıştır.


Duyu bütünleme terapisinde çocukların yaşadıkları duyusal tecrübelerin nörofizyolojik adaptasyonu ve çocuğun duruma uygun adaptif cevap açığa çıkarması sağlanır. Bu sayede çocuğun çevresiyle olan sosyal, duygusal ve fiziksel etkileşimine pozitif yansır.


Kişinin vücudu ve çevresinden aldığı duyu bilgileri beyinde bilginin kavranması, yorumlanması ve bütünleştirilmesi işlemlerinden geçerek, ortaya çıkan duysal bilginin kullanılarak organize bir cevap açığa çıkarılması sağlanır. Böylece çocuk dış dünyadan gelen duyu bilgilerine adapte olur.

Kaynak
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Back