Duzenli adet olunuyorsa yumurtanin catladigina mi isarettir?

handanh1

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2022
135
26
13
Duzenli adet olunmasi demek yumurtlamanin duzenli olmasi ve hamileliğin dollenememe sonucu olusmamasindan kaynakli olmadığınami isarettir?

Düzenli adet olunması sadece her ay adet olduğunuza işarettir. Düzenli adet olup da kist, miyom, rahimde yapısal bozukluklar, hormonal bozukluklar, yumurta kalitesizliği vb. ve daha birsürü sebepten ötürü (sadece kadın üremesi açısından söylüyorum; yoksa erkek üremesinden de kaynaklı bir sürü problem olabilir); döllenme olmayabilir, dolayısıyla hamilelik oluşamayabilir. Sadece düzenli adet olmak; hamileliğin oluşması için gerek ve yeter şart değil malesef. Ve evet; eğer o ay adet olunmuşsa, gebelik oluşmamış demektir (yerleşme kanaması hariç). Ama hangi nedenle gebeliğin oluşmadığı yukarıda bahsettiğim birçok faktöre bağlı. Üreme açısından hiçbir problemi olmayan çiftler de bile gebeliğin oluşması zaman alabiliyor; bu kişiye bağlı bir durum.

Düzenli adet görmeniz her ay rahim iç tabakasının gebelik için kalınlaştığı ve gebelik oluşmadığında ise döküldüğü ve kanamayla atıldığı anlamına gelir. Rahim iç tabakası adet ile incelir ve bir sonraki ay gebelik oluşma ihtimaline karşı yeniden kendini uygun bir kalınlığa getirir. Düzenli adet görüyorsanız bu döngü sizde problemsiz demektir. Bu yumurtlama ile ilgili bize net bilgiler vermez. Düzenli adet görüp gebelik için ovülasyon testiyle takip eden bazı kadınlarda geçen ay 13. Bu ay 16. Gün gördüm gibi yorumlar okudum.

Back
X