- 23 Ağustos 2011
- 5.411
- 9.343
- 148
- Konu Sahibi iyotsuztuz
-
Kısaca eşin ihracat yapacak al sat tekniğiyle.Kizlar merhaba.
Esim bir ise ortak giriyor. Daha dogrusu su an yaptigi ise ortak oluyor. Artik maas almayacak yani.
Kisaca anlatayim, yurtdışında müşterileri var ve tekstil urunu uretimi, turkiyede yapip yolluyorlar. Oyle buyuk capta degil. Parayi pesin aliyorlar, sikinti yok. Niye esini ortak ediyor derseniz de, esimin cevresi arkadasindan genis. Onun 5e indirebildigini esim 3e yaptırabiliyor. Zaten ikisinin de ortaya koydugu bir para yok.
Gecmis 6 aya bakinca, ortalama bir hesap yapinca aylik 15 bin gibi bir yukleme ve parca basina 3 tl gibi bir kar var. Ciddi bir miktar. O sebeple destekliyorum.
Fakat, mesela bu ay 20 bin adet yuklemesi var. Ama onumuzdeki ay olup olmayacagi belli degil. Ya da 100 adet de olabilir o yukleme. Salliyorum mayista 100 bin olup da araliga kadar bos da gecebilir. Siparis geliyor ve 2 3 hafta icinde yukluyorlar, uzun vade yok.
Paranin gelecegi zaman falan belli degil. Konu azligi degil, zamanin belli olmamasi. Yani artik bu adam her ayin 10unda bankamatikten maas cekmeyecek.
Bu sekilde kazanilan para nasil idame ettirilmeli? Yani ne bileyim atiyorum borca mi girilmeli, bankada mi tutmali? Neye gore harcanmali? Para ihtiyaci olduğunda siķismak istemiyorum.
Hem rahat hem parasizlik ihtimalini dusunerek nasil davranmak gerekiyor? Cocuk da dusunuyoruz, kesinlikle sikismamamiz gerek. Her an "aman biterse" stresi de yasamak istemiyorum.
Enistemlerde boyle bi isteydi. Kesinlikle borca girmeyin bankaya atin. Risk var bu işte
Yine aylık ne kadar harcama yapıyorsanız o kadar yapın ve açılmayın fazla para kalırsa bir müddet köşeye atın mutlaka hazırda paranız olsun ki dar zamanda güvenceniz olsun.hayırlı olsun bol kazançlar
Evet canım az sıkıcan dişini .atıyorum bşr müddet eşinle dışarda değilde evinde yemek yersin işler iyi gitti parada var köşede hem yemeğini dışarda ye hemde kahveni iç abartmadan tabii.ama garantin köşede paran olsunIster istemez var risk.
Birnsey koymuyorlar kaybetme ihtimalleri yok ama siparis gecikmesi ihtimali var yani.
Ben biraz daha rahat yasamak istiyordum. (Allah bugünleri aratmasin) ama sanirim o hemen mumkun degil...
Kısaca eşin ihracat yapacak al sat tekniğiyle.
Ortam bu iş için çok elverişli değil bence. USA'nın durumu ortada, Çin desen zaten krizde, Orta Doğu biraz hallice iyi gibi. Yani bir risk var bana göre ama belli kurulu bir düzen varsa denenebilir.
Bu durumda sen gelen parayı en azından belli bir süre çar çur etmeden muhafaza edeceksin. Zorunlu olan şeyler dışında harcama yapma bence. Düzeniniz otursun ondan sonra bir şeyler yaparsın.
TL olarak tutmak biraz kötü olabilir ama dolar falan çok yüksek. Daha çok yükselir mi belirsiz ama düşmesi de sallantıda.
Bir ay kadar TL olarak tutardım parayı sonra toplu olarak icabına bakardım.
Slim bu tip islerde elinize hemen yüklü miktarda para geçip onu cogaltamazsiniz.
Sen daha iyi bir gelir istiyorsun sanırım.
Daha iyi yasamak.
Ama bunlar riskli isler.
Çok gelen parayı tekrar mal için harcayabilirsiniz ya da bir sıkıntı olur satış düşer tekrar talep için para kullanmanız gerekir.
Ticaretteki arz talep meselesi çok önemli.
Şuan durumlar nedir bilmem amaBenIpek az çok tahmini yazmış.
Sağlam kazık bulmadan kolları sıvamayın derim.
Para konusuna gelirsek eski maaşı kadar miktarı ayırın geri kalani döviz yapın.
Kolay gelsin şimdiden :)
Yani aslında risk de almak lazım. Belli bir maaşla zengin olan insan yoktur. Bu işi tutturup da çok daha büyütebilirler.Musteri alman.
Zaten cok ciddi miktarlar degil. Ceketler falan var, adet dusuk ama fiyat yuksek.
Buradan maliyet veriyorlar, sipariş geliyor. Maliyetin altinda uretim yapıyorlar. O kisim cepte. Zaten verdikleri maliyette kendi karlari da oluyor. Kirpa kirpa is yapıyorlar yani.
Yani aslında risk de almak lazım. Belli bir maaşla zengin olan insan yoktur. Bu işi tutturup da çok daha büyütebilirler.
Başarı hikayelerine bakılırsa mesela ITO kilitlerinin sahibi önce trenlerde asma kilit satıyormuş. Şimdi sektöre söz sahibi. Bunun gibi çok örnek var babadan kalma dışında zengin olan.
Eğer eski işine geri dönme şansı varsa olabilir ama nedense düzen dışı şeyler insanı geriyor.
el yatkınlığı var yani bu işlere. O zaman henüz çocuk yokken deneyebilirsin.Zaten hep tekstil isindeydi.
Tanistigimizda makinaciydi, ordan fasoncu oldu, ordan imalat muduru oldu. Sonra burda arkadasinin yaninda basladi vs.
Uzak kalmiyor istedigi gibi maasli bir ise donebilir. Zaten esim issiz kalmaz ona suphem yok. Zira bu alman musteriye ne alakaysa 5 ton dut satmis. Hani caliskandir ac acikta kalmayiz.
Gerçekten duzen disi geriyor insani.
Mesela sgk muhabbeti nolucak bilmiyorum yeni aklima geldi.
Ozelden bir arkadas limited sirketi falan demis, bunun da detayini bilmiyorum.
el yatkınlığı var yani bu işlere. O zaman henüz çocuk yokken deneyebilirsin.
Bir şey anlatayım sana.
Bundan 35-40 yıl önce babam ve bir arkadaşı askeri okula girmişler.Kayıt falan olmuşlar. Babamın arkadaşının saçları uzunmuş kesmemek için kayıt yaptırmamış. Babamın saçları zaten kısaymış ve sorun yok asker olmuş. Babamın arkadaşı şimdi fabrikatör. Kendi sektöründe sözü geçen biri. Ve askeri okul dışında hayalleri babamla iş kurmakmış.
Ama babam bir memur maaşıyla idare etti, adam saçını kestirmemek uğruna okula kayıt olmadı ama şimdi nerelerde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?