düzensizlik

dilzar

iki çiçeğim, bir böceğim👧👧👶
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2011
5.159
11.531
448
Çorum
Merhabalar, 29 yasinda, biri bes yasinda biri bir yasinda iki cocuk annesi bir kadinim... Yarim gunlu calisiyorum, saat bir ya da en gec iki gibi evdeyim, hafta sonu birgun ya misafir gelir ya da biz gideriz....

Derdim cok buyuk degil elhamdulillah vakit ayirip okuyanlara tesekkur ederim....sorun, evde duzeni tutturamam....evime gelenler, ne guzel duzenli derler, ama ici beni yakar, cunku misafir gelmeden evde seferberlik ilan edilir, esimle gülüsürüz misafirin gücü diye... E bir de gelenler gardrop, banyo dolabi, kizlarin dolabina bakmazlar tabi, baksalar fikirleri degisirdi...

Surekli kosturma halinde is yapiyorum, onu oraya onu buraya tikistiriyorum ve sonra onlari duzene sokmak ömrümü yiyor, simdi onbes tatil, dolaplari duzeltiyorum ne nerde basim karmakarisik, kizimi bile ihmal ettim, yeni uyutuyorum...

Hayir bir ay sonra yine ayni, hava guzel tatilin tadini cikarmak istiyorum ama yok, evde ev duzenliyorum isin kötü yani sevmiyorum, kimi evi toplar, sonra kahve icermis, yok anacigim, yorgunluktan canim cikmis bir kosede sizarim en cok, ona da kizim izin verirse....

Bu duzeni tutturanlar nasil yapiyorsunuz, var mi bir sirri soyleyin nolur, benim bicirik simdi uyudu... Hemen cevap veremeyebilirim, affola.....

Calisma sartlariniz guzelmis,hafta sonu tatil,ve hafta ici yarim gun.tum evli cocuklu bayanlarin istegidir eminim.
Düzen konusuna gelince,en önemlisi alinan herseyi yerine koymak bence,idareten ortadan kalksin diye biryere tıkistirmek degil.ondan sonra hem koydugumuzu bulamiyoruz hemde duzen saglanmamis oluyor.. esinizin ve cocugunuzunda bu daginiklikda payi büyüktür muhakkak,onlarada yoruldugunuzu en azindan aldiklarini yerine koymalarini soyleyebilirsiniz.esiniz icin belki gec olmus olabilir ama bes yasindaki cocugunuz tam bunlari alacak yasta.nasil ogrenirse oyle gider.

Biri bana da söylesin
Şimdi eve gidicem ve ev savaş alanı gibi yine
Misafiri sayesinde ortalık toplanıyor diye davet ediyorum
Kaç defa misafiri nerdeyse kapıdan çevirdim ev dağınık ve kirli diye

Eğer dagıtmazsanız oplamayada gerek kalmaz. felsefeneiz bu olsun bana göre. mesela her gündeğişik kıyafet giymeyin. evde herkesi toplayın uyarın '' bakın gençler,bakın arkadaşlar,bakın canlarım lütfen herkes çorabını,kıyafetini sabah çıkarırken dolabına koysun etrafa atmasın,düzenli olalım. çatalla ya da tabakla bişiy yerseniz çok su harcamadan yıkayıpta koyalım.'' diyin.

her gün bulasık yıkamayın.bulaşık makinası alın 3 günde 1 yani haftada 2 kere yıkayın. çamaşırları haftada 1 kez yıkayın. eğer sizde çalısan bayansanız herkes kendi ütüsünü kendi yapsın, ev temizliğni ayda 1 kez yapın. (yere düşen kırıntılar,pislikler hariç tabi onları hergün alın.)

çocuklarına mama sandalyesi alın,kendi yemeklerini yemesi öğrensinler. dökselerde kızmayın 3,5 sefer sonra kendi kendilerine yemeği öğrenirler sizde rahat edersiniz.

eğer dağılmazsa toplamayada gerek kalmaz,felsefe bu. :D

Son düzenleme:
Eğer dagıtmazsanız oplamayada gerek kalmaz. felsefeneiz bu olsun bana göre. mesela her gündeğişik kıyafet giymeyin. evde herkesi toplayın uyarın '' bakın gençler,bakın arkadaşlar,bakın canlarım lütfen herkes çorabını,kıyafetini sabah çıkarırken dolabına koysun etrafa atmasın,düzenli olalım. çatalla ya da tabakla bişiy yerseniz çok su harcamadan yıkayıpta koyalım.'' diyin.

her gün bulasık yıkamayın.bulaşık makinası alın 3 günde 1 yani haftada 2 kere yıkayın. çamaşırları haftada 1 kez yıkayın. eğer sizde çalısan bayansanız herkes kendi ütüsünü kendi yapsın, ev temizliğni ayda 1 kez yapın. (yere düşen kırıntılar,pislikler hariç tabi onları hergün alın.)

çocuklarına mama sandalyesi alın,kendi yemeklerini yemesi öğrensinler. dökselerde kızmayın 3,5 sefer sonra kendi kendilerine yemeği öğrenirler sizde rahat edersiniz.

Cok tesekkur ederim ama bu soylediklerinizin bazisi bizim ev icin imkansiz, bulasik makinesi bir gunde dolar,uç gun imkansiz.... buyuk kizimi babasi hazirlar, kucugu ben ve camasirlari biz kaldirmiyoruz, kaldiramiyoruz, zamanla ve sabah mizmizlayan bebelerle yarisiyoruz.... Ayda bir temizlik, de imkansiz, her an yerde dolanan bir bebek var.... Yine de cok tesekkur ederim....

Biri bana da söylesin
Şimdi eve gidicem ve ev savaş alanı gibi yine
Misafiri sayesinde ortalık toplanıyor diye davet ediyorum
Kaç defa misafiri nerdeyse kapıdan çevirdim ev dağınık ve kirli diye
Ayniyiz demek ki, evin misafir gelmeden onceki halini, kesip kopyalayip, yapistirasim var....:KK55:

Cok tesekkur ederim ama bu soylediklerinizin bazisi bizim ev icin imkansiz, bulasik makinesi bir gunde dolar,uç gun imkansiz.... buyuk kizimi babasi hazirlar, kucugu ben ve camasirlari biz kaldirmiyoruz, kaldiramiyoruz, zamanla ve sabah mizmizlayan bebelerle yarisiyoruz.... Ayda bir temizlik, de imkansiz, her an yerde dolanan bir bebek var.... Yine de cok tesekkur ederim....

1 günde nasıl doluyor? kaç çeşit yemek yiyorsunuz? bebek çok mu pisletiyor heryeri ? ayda 1 ideal bana göre.

Valla biri bana da öğretse ne güzel olur o_O temizlik neyse de duzenim yok ya sinir oluyorum:110:

BENİM EVDE DE DÜZEN YOK VALLA. HERGÜN TEMİZLER SİLER SÜPÜRÜRÜM ERTESİ GÜN YİNE AYNI. 3 ÇOCUK VAR TABİ BENDE AMA YİNEDE EVİM HER AN TERTİPLİ DÜZENLİ OLSUN İSTİYORUM AMA OLMUYOR.

Çok özenince en ufak bi dağınıklık dağ görünüyor insanın gözüne:KK53:
Ben tüm evin temizliğini bi güne sıkıştırmıyorum, sırf yorulmayayım diye, ama banyo tuvalet mutfak temizleniyor, ertesi gün diğer silme süpürme çarşaf değiştime makine açma işlerini yapıyorum, bakıyorum banyo mutfak tuvalet gene pislenmiş. E aynı gün yapsam çok yorucu oluyor. Diğer türlü de hiç bi düzen olmuyor. Artık takmıyorum o kadar. Neresinin temizliğe ihtiyacı varsa önceliğim orası oluyor :KK55:
Senin evin mecbur dağılcak çocuklu ev sonuçta. Pis olmadığı sürece dağınıklığı görmezden gel.:KK19:

Çok özenince en ufak bi dağınıklık dağ görünüyor insanın gözüne:KK53:
Ben tüm evin temizliğini bi güne sıkıştırmıyorum, sırf yorulmayayım diye, ama banyo tuvalet mutfak temizleniyor, ertesi gün diğer silme süpürme çarşaf değiştime makine açma işlerini yapıyorum, bakıyorum banyo mutfak tuvalet gene pislenmiş. E aynı gün yapsam çok yorucu oluyor. Diğer türlü de hiç bi düzen olmuyor. Artık takmıyorum o kadar. Neresinin temizliğe ihtiyacı varsa önceliğim orası oluyor :KK55:
Senin evin mecbur dağılcak çocuklu ev sonuçta. Pis olmadığı sürece dağınıklığı görmezden gel.:KK19:
En azindan oyle bir duzen tuttursam, liste yapacagim artik, nevresimleri degistirme gunu, mutfak temizleme gunu, baska turlu olmuyor, isten gelince yemek yapiyorum, makine bosaltiyorum, minikle ilgileniyorum, evde daha cok yoruluyorum, iste dinleniyorum.... Cok tesekkurler..

3 günde bulaşık makinası çalıştırmak çamaşır makinasını sık çalıştırmamak. ..valla ben eşim 9 5 aylık oğlumuz 3 kişiyiz bulasik makinası her gün çalışıyo keza çamaşır makinası öyle çünkü çamaşır makinasına her şeyi her şeyle atamıyosun e çalışan kadın haliyle is yerinde terlicek kıyafet illaki değişecek

Ben evli degilim ama duzene cok dikkat ederim.
Etrafimdakiler der sen evleninceki evini merakla bekliyoz diye.
Cunku kimseye biyeri elletmem. Kizarim bozdunuz diye.
Planli duzenli yasamayi severim.

Ben senin yerinizde olsam cocuklarn giyceklerini geceden ayarlarim kirlileri seleye firlatirim.
Utumu aksamdan yaparim mutfagimi temizlemeden yatmam.
Sabahta yarim saat erkenden uyanirim sadece bi yataklari toparlama derdi kalir bide uc bes kahvaltidan kalma tabaklar.
sen ne kadr is yerinde yorulmuyorum desende eve gelince bi yorgunluk cokuyo ve kalkip is yapasin gelmiyor.

Ben elbisemi utumu ve cantami aksamdan hazirlarim her gun.
Eskiden yatagimida direk duzenlerdim uyaninca ama annem kiziyo artik birak hava alsin yatagin os.ruk kokun gitsin diye:110:

Dusunsene sabah evi tertemiz birakip cikmayi, nasil muhtesem bi duygu( bana gore, ben temizlik hastasiyim):KK68:
Tabi bi arkadasinda dedigi gibi teori sudur: eger dagitmazsan duzenlemeyede gerek kalmaz.
Eninde sonunda duzenlemesi gereken yine sensin. Kendine iyi davran.
Ve bence cocuklarinida egit bu konuda, az dagitsinlar.

Nasil ya bulasik makinasini mi haftada iki kere acacak evi de ayda bir toparlayacak.
saka gibi. Iki kisiyim esim ve ben. Bulasik makinem hergun acilir. Ev 2 gune bir supurulur. Haftada bir de yarim gun yardimci gelir. Simdi de ikizlerimi bekliyorum. Nasipse 3.5 ay sonra 4 kisilik bir aile olacagiz. Soylediklerinizi iki kisiyken bile yapamiyorum. Cocuklu halimi ve aileleri dusunemiyorum

Haftada bir günü ütüye ayırın. O gün yemek ve temizlik işiniz olmasın. Yemekleri bir gün önceden yapın. Çamaşır makinesi çocuklar olduğuna göre haftada bir kaç kez çalışır. Ütüyü biriktirip yapmış olursunuz. Aldığınız herşeyi yerine koyarsanız ne nerede diye düşünmezsiniz. Ütülediğiniz çamaşırları yerleştiriken bile dolapları düzenleyenleyebilirsiniz.
Çalışıyorsanız ayda bir yarım gün yardımcı tutup cam kapı sildirebilirsiniz. Ben evde olduğum halde cam falan silmiyorum ancak günlük işlere yetişiyorum çünkü iki küçük çocuğum var.

Back
X