• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

E Ticaret Şal Satışı

sendemibrutus

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
2.129
1.919
333
İstanbul
Hanımlar Merhaba,
Şuan Aktif bir işte çalışıyorum ancak çocuk, ev, iş beni yoruyor. Kendi işimi kurmak istiyorum. E ticaret ile şal satmak istiyoruz. Kaliteli güzel ürünler. Bir toptancı ile görüştüm. Deneyimi olan var mı ? Hangi siteler de çok satış olur ve benim için karlı olur ? Nasıl bir yol izlemeliyim ?

İlk başta satış adedi en iyi siteden başlasanız bile çerez parası olur belki o bile olmaz. Aktif işinizi e-ticarette yapacağınız kazancı yükseltmeden bırakmayın. Yeni işin oturması 5-6 ayı buluyor. Uygun fiyat kaliteli ürün satıp güzelce reklamını yapıyor olmanız lazım, 1 toptancıyla görüşüp başlanacak iş değil. Ayrıca evde durayım hem ev ile ilgilenip hem çocuk hem bunu idare edeyim para gelsin mantığı ile başlarsanız baştan batarsınız aktif çalışma istiyor. Ben 1 ay önce doğum yapacağım diye aktif pazardan çekildim ilgilenecek kimseyi bulamayınca 4-5 yıllık emekti siz düşünün.

Eşim muhasebeci.Şirket kuracağım.
Şirket kurmak basit iş, faturalar en basit işlem. Şu bizim alışveriş yaptığımız turuncu siteden en basiti anlatayım. Satışını yaptığınız ürüne %14 ile %22 arası komisyon + 45tl kargo "iade bedava kargoda fiyat değişir" + devlet vergisi %20 desek eşiniz muhasebeciyse o bilir şirketin kendi giderleri yani işiniz çok zor bunu göze alın. Aaaa e-ticarette kolay para var dur ben bunu yapayım diye sakın girmeyin iyi planlayın ki sonra üzülmeyin.

Hanımlar Merhaba,
Şuan Aktif bir işte çalışıyorum ancak çocuk, ev, iş beni yoruyor. Kendi işimi kurmak istiyorum. E ticaret ile şal satmak istiyoruz. Kaliteli güzel ürünler. Bir toptancı ile görüştüm. Deneyimi olan var mı ? Hangi siteler de çok satış olur ve benim için karlı olur ? Nasıl bir yol izlemeliyim ?
Çok iyi şekilde reklamını yaptırman lazım bu işte ilerlemek için. Bence.
Fenomenlere falan özellikle reklam verdirebilirsin.

Kaça alıyorsunuz kaça satacaksınız? Siteye ne kadar vereceksiniz biliyor musunuz? Üreticilerden çok büyük olmayanlar zaten en çok satan modelleri aracısız kendileri de parekende satabiliyorlar. Ben ikinci el uygulamada çanta satmayı denedim birkaç sene önce. O zaman şu düz baget modellerin en çok gittiği seneydi mesela. Ben 40a alıyodum 50ye satıyodum. 5 lira uygulamaya veriyodum 5 lira kalıyodu bana şaka gibi. Tamam dedim olsun. Tüm kargolar bana çok yakındı. Çocuğu parka götürürken bi tane de oraya ürün bırakırım ne olacak. Ilk sene gelişinden vermiş olayım yıldız toplayayım sonra üst kaliteye çıkarım, yükseltirim kâr payını. Ama üreticiler kendi satıyodu 45e 40a bana verdiği fiyata. Tr.ndyolda aynı ürün 200e kapış kapış gidiyodu mesela. Ben ucuza sattığım için benim ürüne eh işe idare eder yorumu geliyodu. Ama orda ayılıp bayılıyolardı. Bir de sürekli her renkten stok bulundurmanız gerekiyor. Arada bitenler olunca bu parti bitsin yeni mal alırım pek olmuyo. Arada tek tük bitince yok satmamak için gidip üreticiden alabilecek misiniz daha az miktarda? Ben kargoyla alıyodum. Öyle zırt pırt ara ürün alamıyodum mesela. Bi tane toptancımın minimum alış kotası vardı. Birinin yoktu. Siz isteyin tek de yollarım diyodu.

Ortaya karışık aklıma gelenleri yazdım. Düşündüğünüz modellerin iyice araştırmasını, ön hesaplamasını, kıyaslamasını yapın şimdi. Etnik desenlerle başlayacaksınız mesela her yere iyice bakın. En ucuz kim satıyor önce bulun. Ikinci el uygulamalar dahil. Muhtemelen benim gibi toptancıdan aldığınız fiyata ikinci el uygulamada kapış kapış satıldığını göreceksiniz. Benim elimdeki adet kadar en az günlük satışı oluyodu büyük sayfaların.

Bir de stok yapmadan komisyonlu satış yapılan olaylar var. Çanta olayında vardı mesela. Ürün size gelmiyo bile ama satış yapıyosunuz. Toptan almış biri bol stoklamış. Diyorsunuz ki şundan şundan şuna sattım. O kargoluyor.

İyi bir fotoğrafçılık, iyi bir marka tasarımı, sürekli mekan ve kombin değiştirip şalların videolarının çekimi ve psikolojik pazarlama tekniklerini kullanarak etkili reklam stratejileri oluşturma konusunda gerçekten profesyonel bir yaklaşım gösteremezseniz satış yapamazsınız.
Pazaryerlerinde birkaç satış yapsanız da getirisi verdiğiniz emeğe değmez.
Ancak bunları başarırsanız e-ticarette kalem de satarsınız.
Yani işe satacak ürünü bulmakla değil, nasıl satabileceğinizi doğru kavramakla başlamanız gerek.
Herkes önce ürünü bulayım biraz da para koyayım gerisi gelir diye düşünüyor ama hiç ilgisi yok. Mesela güvenilir bir yerden e-ticarette uzmanlaşmanıza yarayacak bir eğitimle başlayabilirsiniz.

Gecen bir konuyada yazdım e ticaret işi çok zor Sirket kuracaksınız vergi levhası, bağkur vs alışveriş sitelerine üye olayım ayda 1-2 satış yapsamda yeter diye düşünmeyin yada kargo için haftada 1-2 gün belirlerim bana yeter diye düşünmeyin alıcı aldığı ürünün hemen kargoya verilmesini ister iş sadece bunlarla bitmiyor e ticarette.

Bol bol reklam vereceksiniz,tasarım ,SEO çalışması yaptırmanız gerek arama motorlarında üst sıralarda cıkmanız gerek bunlarıda siz değil bu işlerle anlaşmalı ajanslar var onlar yapar .

bence gayet makul. hayırlı olsun şimdiden. açıkçası gördüğüm kadarıyla e-ticaret sitelerinde satışa başlayan herkes iyi gidiyor. ne koysan satılıyor. bence olumlu düşünüp eyleme geçin. yapamazsın başarısız olursun diyenleri dinlemeyin.

Daha önce benzer bir konuda uzun uzun yazıldı e-ticaret mevzu. Gerçi o üye yanıtları beğenmeyip herkese cahiller diye çığırıp saydırdı ama konu hakkında bilgisi olan üyelerin yorumları işinize yarabilir diye öbür konuyu gönderiyorum:

Back
X