- Konu Sahibi baharinkizi
2. tüp bebek denemem iğnelerin 8. günündeyim. bu sabah e2 ve progesteron bakıldı. e2 değeri yükselmesi gerekirken iki gün önceye göre düşüş göstermiş. progesteron değeri de 1 in altında çıkması gerekirken 1,7 çıkmış. doktorum e2 nin yumurta kalitesinin düşüklüğüne işaret ettiğini ve düşük e2 ve yüksek p4 değerleri ile bu ay hamile kalma ihtimalimin çok düşük olduğunu ve tedaviyi iptal etmek istediğini söyledi. önceki tedavimde e2 hep hızla yükselmişti. bu ay neden böyle oldu anlamadım. doktorum devam etmek isterseniz ederim ama bu şekilde gebelik oluşma ihtimali çok düşük benim içime sinmeyecek dedi. yalnız progesteron yüksek çıksa yumurtaları toplayıp, embriyoları dondurur sonraki ay transfer ederdim ama bu şekilde yumurta kalitesi bu kadar düşükken toplama yapmak istemiyorum dedi. ilk denememi farklı bir hastanede yaptırmama rağmen oluşan tablo da pek parlak değildi. iptal edip sonraki ay devam etsek yine yumurta kalitesinde sorun olacakmış gibi geliyor. yarın doktorla görüşmem var. kararımı bildirmek zorundayım. buna benzer tablo ile (düşen e2 değeri ya da yüksek progesteron değeri) tedaviye devam eder var mı? fikirlerinizi bekliyorum.