E2 değeti

Perimasali

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2013
837
437
73
mrb hocam hipo hipo teşhisim var sormak istediğim soru iki kez yumurta takibi yaptırdım merional 150 doz ile 10 günlük kullanım sonucu 1100 civarı e2 değeri ile çatlatma yapıyorduk sonuçlar negatif oldu biraz ara verdikten sonra farklı bir hastanede 8 gün merional 150 kullandım bir gün ara ile 75 doz kullandım bir günü tekrar boş geçip ovitrelle uyguladık ovitrelle uyguladığımız gün estradiol 36 Fsh 5.75 lh 0 çıktı iki gün sonra ise pregnly muadili bir iğne ile 10.000 lik bir çatlatma iğnesi daha yapıldı hocam dr um ultrasonda foliküller çok güzel dedi ama benim aklım karıştı bu e2 değerine göre benim hiç yumurta olmamış demek midir aynı zmanda 4 mg prednol ve 400 mg Progesteron alıyorum bu benim için yeterli mi tşkrlr

mrb hocam hipo hipo teşhisim var sormak istediğim soru iki kez yumurta takibi yaptırdım merional 150 doz ile 10 günlük kullanım sonucu 1100 civarı e2 değeri ile çatlatma yapıyorduk sonuçlar negatif oldu biraz ara verdikten sonra farklı bir hastanede 8 gün merional 150 kullandım bir gün ara ile 75 doz kullandım bir günü tekrar boş geçip ovitrelle uyguladık ovitrelle uyguladığımız gün estradiol 36 Fsh 5.75 lh 0 çıktı iki gün sonra ise pregnly muadili bir iğne ile 10.000 lik bir çatlatma iğnesi daha yapıldı hocam dr um ultrasonda foliküller çok güzel dedi ama benim aklım karıştı bu e2 değerine göre benim hiç yumurta olmamış demek midir aynı zmanda 4 mg prednol ve 400 mg Progesteron alıyorum bu benim için yeterli mi tşkrlr
merhabalar :Hıpogonadotropık hıpogonadızmde ;beyınden cıkan sınyal yoklugu ve
yumurtlıkların hormon uretmeme durumu vardır. Bu durumda adet gormeme-
yumurtlama olmaması kendılıgınden gebelık olusmaması ve hıpoestrojenemıye
baglı osteoporoz(kemık erımesı) gorulmektedır. Bu durumun yönetımı ve
tedavısının üreme-endokrınolojı(hormon bılımı) ıle ilgilenen özellesmıs
deneyımlı hekımlerce yapılması faydalı olur. Gebelık ıcın yumurtlamanın
yerıne konularak yardımcı ureme yontemlerı kullanılarak tedavısı mumkun
olmaktadır.Eşinizin sperm durumu ve sızın tüplerınızın durumuna gore yumurtlatma- aşılama tedavısı veya bu sayılan faktörlerde bır bozukluk var ıse tüp bebek tedavısı planlanmalıdır. tüm bu bılgıler ısıgında sızın durumunuzda yumurtlatma tedavılerı yapılmıs olması nedenı ıle tup bebek tedavısıne gecmek dogru olucaktır. Ayrıca estradıol duzeyı ıle ıfade edılen folıkul sayısı uyumlu degıl. ( yumurta buyutme safhası deneyım gerektıren bır iştır. Doz - ilac - protokol ayarlamaları elde edılecek yumurta kalıtesını etkılemektedır. ) ıfade edılen prednol ; yaralılıgı kanıtlar ıle dogrulanmamıs oldugu ıcın biz bu yaklasımı uygulamamaktayız.Bol şans dılerım.

Back