Ebegümeci buharına oturarak tüpleri açılan var mı?

adatutku

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2013
107
2
16
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, hem pkos'um hem de tüplerim tıkalı. Bu zaman kadar hormon testlerim hep sorunluydu. En son yaptırdığım hormon testlerim de her şey normaldi. Prolaktinim bile normaldi. İlk defa yüksek çıkmadı. Hala adet olamıyorum, olsam da 2-3 damla damla oluyor. Annemin bir arkadaşı ebegümeci kaynatıp bir hafta boyunca buharına oturmamı, tüplerimin açılacağını söyledi buyöntemi deneyen var mı?

Sanırım yöntemi deneyen ya da duyan olmamış daha önce.. Ben denedim.. İşe yaradı mı bilmiyorum..Aslında pek de inanmıyorum. Şu tüpler tıkalı olmasaydı soğan kür bilmem ne kürü pek çok şey deneyebilirdim. Şimdi elim kolum bağlı. Ve bir tuhaflık var. Bir türlü şu tüp bebek olayına başlayamıyorum. Ne zaman niyetlensem garip bir şekilde sürekli erteliyorum. Araştırıyorum soruşturuyorum hatta tüp bebek merkezleriyle görüşüyorum, hatta hangisinde yaptıracağıma bile karar verdim. ama nedense bir türlü gitmiyorum, gidemiyorum. Kendi kendimi bir şekilde engelleyip erteliyorum... Sanırım korkuyorum ben... Ya giderim ya yaparım ya tutmazsa..:18:

Sanırım yöntemi deneyen ya da duyan olmamış daha önce.. Ben denedim.. İşe yaradı mı bilmiyorum..Aslında pek de inanmıyorum. Şu tüpler tıkalı olmasaydı soğan kür bilmem ne kürü pek çok şey deneyebilirdim. Şimdi elim kolum bağlı. Ve bir tuhaflık var. Bir türlü şu tüp bebek olayına başlayamıyorum. Ne zaman niyetlensem garip bir şekilde sürekli erteliyorum. Araştırıyorum soruşturuyorum hatta tüp bebek merkezleriyle görüşüyorum, hatta hangisinde yaptıracağıma bile karar verdim. ama nedense bir türlü gitmiyorum, gidemiyorum. Kendi kendimi bir şekilde engelleyip erteliyorum... Sanırım korkuyorum ben... Ya giderim ya yaparım ya tutmazsa..:18:

merhaba ebegümeci felan bilmiyorumda sorun tüplerde galiba bizim gelinimizde bu sorunu yaşadı herşey normal tüplerde sorun çıktı bi operasyonla tıkanığı açtılar yanlış değilsen en fazla 2-3 ay içinde haamile kaldı kızı 1 yasına girdi şimdi şimdi ikinciye hamile tüp bebekten önce bunu bir araştır derim:30:

merhaba ebegümeci felan bilmiyorumda sorun tüplerde galiba bizim gelinimizde bu sorunu yaşadı herşey normal tüplerde sorun çıktı bi operasyonla tıkanığı açtılar yanlış değilsen en fazla 2-3 ay içinde haamile kaldı kızı 1 yasına girdi şimdi şimdi ikinciye hamile tüp bebekten önce bunu bir araştır derim:30:

Canım ne mutlu sizin geline. Benim doktorum hiç açılabileceğinden bahsetmedi. Hatta ameliyat yapanlar var ama başarı oranı tüp bebekden daha düşük dedi. Zaten benim sorunum sadece tüplerin tıkalı olması değil. Pkoyum ve regli de olmuyorum...

Benim de tüplerim kapalı. Ameliyat oldum açılmadı. Tüp bebek yaptırdım tutmadı... Ne yapacağımı bilmiyorum. Şifa Allah'tan deyip duyduğum kürler vs. uyguluyorum. Bu ay adaçayıyağını denedim. Verecek olan Allah neticede...Allah cümlemizin yardımcısı olsun...

bende bu kürü uyguladım
10 gün boyunca hem çiğ çiğ tükettim
hemde buharında oturdum ben faydasını gördüm
çok şükür ondan bir ay sonra hsg sonrası gebe kaldığımı öğrendim
tedbir bizden şifa Allahtan..

Benim de tüplerim kapalı. Ameliyat oldum açılmadı. Tüp bebek yaptırdım tutmadı... Ne yapacağımı bilmiyorum. Şifa Allah'tan deyip duyduğum kürler vs. uyguluyorum. Bu ay adaçayıyağını denedim. Verecek olan Allah neticede...Allah cümlemizin yardımcısı olsun...

Amin canım, inşallah Allah bizlere de anne olmayı nasip edecek. Hiçbir zaman umudumuzu kaybetm:25:eyeceğiz..

bende bu kürü uyguladım
10 gün boyunca hem çiğ çiğ tükettim
hemde buharında oturdum ben faydasını gördüm
çok şükür ondan bir ay sonra hsg sonrası gebe kaldığımı öğrendim
tedbir bizden şifa Allahtan..

Harika bir haber bu, tüplerin tıkalı mıydı seninde?
Bir de ben hamile kalmak isteyenlerin ebegümeci yememesi ya da suyunu içmemesi gerekiyor diye duymuştum. Demek ki veren Allah veriyor.

Harika bir haber bu, tüplerin tıkalı mıydı seninde?
Bir de ben hamile kalmak isteyenlerin ebegümeci yememesi ya da suyunu içmemesi gerekiyor diye duymuştum. Demek ki veren Allah veriyor.

canım ben hsg çektirmeden bu kürü uyguladım
bu kürden hemen sonra doktorumun ısrarıyla hsg çektirdim
doktorum sıkıntı olduğunu laparoskopi ve histesoskopi önerdi
ameliyat olucağım gün gebe olduğumu öğrendim
ben ebegümecini yedim buharında da oturdum ve fark ettiğim şey
çok fazla iltihap akıntısı oldu
Rabbim sizlerede nasip etsin
bunlar birer sebep şifa veren Rabbim...

canım ben hsg çektirmeden bu kürü uyguladım
bu kürden hemen sonra doktorumun ısrarıyla hsg çektirdim
doktorum sıkıntı olduğunu laparoskopi ve histesoskopi önerdi
ameliyat olucağım gün gebe olduğumu öğrendim
ben ebegümecini yedim buharında da oturdum ve fark ettiğim şey
çok fazla iltihap akıntısı oldu
Rabbim sizlerede nasip etsin
bunlar birer sebep şifa veren Rabbim...

Bana da ebegümeci buharında akıntı olacağı ve tüplerin açılacağı söylenmişti ama ben hiç akıntı yaşamadım. Seni tebrik ederim. Darısı benim ve tüm isteyenlerin başına..:21:

Bana da ebegümeci buharında akıntı olacağı ve tüplerin açılacağı söylenmişti ama ben hiç akıntı yaşamadım. Seni tebrik ederim. Darısı benim ve tüm isteyenlerin başına..:21:

birde çiğ olarak tüketmeyi dene inşallah sizde en yakın zamanda gebe kalırsınız
amin..

dünden beri araştırma halindeyim ilk defa ebe gümecini görüyorum. denemekte fayda görüyorum. ebe gümeci sarımsak artık sırayla denicem hepsini. :21:

Nasıl uygulanıyormuş canım bu ebegümeci?

valla ben daha çok sütün içine maydanoz koyup kaynatma kürünü okuyup bilgi edindim ama sanırım aynı mantık..
bir kilo sütün içine bir demet maydanoz diyorlar ve bende öle yapıyorum ama yine aynı bir kilo sütün içine ebe gübeci koyup bir demet maydonoz kadar. kaynatıp buharına çömelecek. daha sonra ayaklar falan çok üşüyor önlemini baştan al. üşütmemek gerekiyormuş. yün patik ve sıcak su torban falan. benim su torbam yoktu pet şişeye sıcak su koydum mesela ama o bile kesmedi baya üşüyo insan sebebini anlamadım ama öle. ben şuan sütle maydanozu yapıyorum. bidahaki ay ebe ebegümecini denicem

kızlar ebegümeci otunu yaşlı bir ebemiz var o anlatmıştı aktarıyım size;otları taze toplayın havanda dövüyorsunuz ara ara içine sıcak su konulacak bu karışım macun kıvamına gelince sıcak olması lazım kadın yumurtalıklarına saracak sonra yatarkende yine ılık olması kaydı ile bir tülbete koyacak ve iç çamaşırına yerleştirerek yatacak bu karışım adetten hemen sonra uygulanacak ve bi kaç gün tekrar edilecek demişti sanırım rahmi ve iltihapı temizliyormuş ebemiz baya yaşlı ben yapmadım sadece ebe teyzeden dinlemiştim.....

İlk defa duyuyorum bu kürü..Tüplerin tıkalı oldugu yada normal oldugu kan testiyle mi?Hsg ile mi?Vajinal ultrasonla mı belirleniyor?Normal muayene olunca bunu nasıl anladı dr.?

valla ben daha çok sütün içine maydanoz koyup kaynatma kürünü okuyup bilgi edindim ama sanırım aynı mantık..
bir kilo sütün içine bir demet maydanoz diyorlar ve bende öle yapıyorum ama yine aynı bir kilo sütün içine ebe gübeci koyup bir demet maydonoz kadar. kaynatıp buharına çömelecek. daha sonra ayaklar falan çok üşüyor önlemini baştan al. üşütmemek gerekiyormuş. yün patik ve sıcak su torban falan. benim su torbam yoktu pet şişeye sıcak su koydum mesela ama o bile kesmedi baya üşüyo insan sebebini anlamadım ama öle. ben şuan sütle maydanozu yapıyorum. bidahaki ay ebe ebegümecini denicem

Çok sağol canım. İnşallah istediğin gibi sonuçlanır. :))

Arkadaşlar benimde tüplerim kapalı ve pkos var hatta kanımda pıhtılaşma eğilimi de var. Ben hsg çektirdim kapalı çıktı ardından laparoskopi oldum tüplerimin kesin kapalı olduğunu açılmadığını öğrendim. 2 kez tüp bebek denedik ancak sonuç negatif genetik tahlil yapıldı kan pıhtılaşması çıktı bu da rahime tutunmayı önlüyormuş her şey problem anlayacağınız. Ebegümeci süt maydanoz hepsini duydum ama denemedim. Allah hepimizin yardımcısı olsun gönlümüze göre versin. Bizlere de anne olmayı nasip etsin yarabbim.

İlk defa duyuyorum bu kürü..Tüplerin tıkalı oldugu yada normal oldugu kan testiyle mi?Hsg ile mi?Vajinal ultrasonla mı belirleniyor?Normal muayene olunca bunu nasıl anladı dr.?

hsg ile belirleniyor başka türlü anlaşılmıyor...

evet ben varım.. ebegumecini kaynayan sutun içine atıp buharında oturarak tuplerım acıldı , şu an kızım 3 yasında arkadaşlar , bence denemeye değer

Back
X