Eczacılar :@

joli_joli

Nirvana
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2009
790
550
648
Ankara
Kızlar ben bu eczacılara ne kızıyorum ama. Doğru düzgün hiçbir eczacı görevini yapmıyor. Eczanelerde hep eğitimsiz çoluk cocuk duruyor. Birde zamanında
hükümet bir yasa çıkaracaktı. marketlerde ilaç satılacak diye . onu da protesto etmişlerdi. olur mu diye. sanki eczanelerin başında duruyolar. daha lise
mezunu olmayan çıraklar iş yapıyor.

Mesela ben geçen sene az daha kör oluyodum. Gözüm rahatsızlanmıştı diye merhem alıcaktım bu salak eczacı çırağı göz için değilde aynı ilacın deri için olanını vermiş.üstelik prospektüsünde göze temas halinde hemen doktora başvurun diyor. o derece yani. bugünde kulak iltihabı için doktora gitmiştim. hemen hastanenin karşısındaki eczaneye girdim. doktor ne ilaç yazdıysa başkasını vermiş üstelik eczanede aynı ilaç olduğu halde. sordum çırağa niye ilacın kendisini vermiyosun diye. bunlar eşdeğer ilaçlar diyor. sonra kızdığım için ilacın orjinalini verdi. hani eczanede olmasa ilaç anlıcam da. bu yaptığı nedir? tam eczaneden çıktım bi baktım yolun yarında yine başka antibiyotik vermiş. gittim ağzıma geleni söyledim. özellikle yapıyorlar bence. reçetedeki ilacı kayda geçip onun yerine daha ucuz ilacı bize verip kar sağlıyorlar. ben bu eczaneyi şikayet edicem. çok vicdansızlar. sağlıkla oynuyolar. nereye başvurabilirim acaba?

Dediğiniz olaylar hiç hoş olmamış.Ayrıca sonuna kadar da haklısınız.Ancak bir kaç yaşadığınız olayla her eczacıyı zan altında bırakamazsınız.Bizim sürekli gittiğimiz bir eczane var Allah'a şükür tek bir şikayetimiz de yok.Sinirinizi anlıyorum ama yine de daha uygun kelimeler seçmekte fayda var.​

Haklısın bende sinir oluyorum.. Bazen soruyorlar elimizde o ilaç yok eş değer bu bu ilaç var istermisiniz diye, o durumda insiyatif bizde olduğu için iyi oluyor ama sormadan ilacı farklı verenlere uyuz oluyorum :47:

Son düzenleme:
ne çektiğini çooooook iyi anlıyorum canım hem de bir keresinde benim de başıma geldi eşdeğer ilaç diye değiştirmiş grip ilacı gibi bir şeydi hastanelik oluyordum fenalaşmıştım gece gece :47: insanı deli ediyorlar ya ama bundan sonra nereye gidersen git eşdeğer ilaç istemiyorum de, ben artık tedbirli davranıp öyle diyorum hep :71:

ben ölümlerden döndüm böyle bir hata yüzünden.. ilkokuldaydım 10 12 yaslarında doktor bana surubunu vermiş aynı ilacın fakat ellerinde olmadıgı için hapını vermişler bana.. her içtigimde tansiyonum cıkıyormus anlamıyorumda bir bas dönmesi kusma geliyor ama şikayetlerimle alakası yok bu durumun sonra annemler çözmüştü birde ne yapalım yoktu diyorlarmıs. bu bir meslege has bir durum değil malesef her meslekte işini yarım yapan insanlarımız yüzünden birsürü sorun yaşıyoruz. bunu bir meslege mal etmek olmaz ama ülke olarak büyük problemlerimiz olduguda acık..

canım başına gelenler gercekten cok sınır bozucu aslında dogru doyluyosun eczanede çırak felan olmamalı sadece bu konuda egıtım almıs eczacılar olmalı sadece bu da yetmıyo eger 2. anlattıgın olay kar amaçlıysa boyle ınsanlarda calısmamalı yanı sağlık bu sonuçta

Kızlar ben bu eczacılara ne kızıyorum ama. Doğru düzgün hiçbir eczacı görevini yapmıyor. Eczanelerde hep eğitimsiz çoluk cocuk duruyor. Birde zamanında
hükümet bir yasa çıkaracaktı. marketlerde ilaç satılacak diye . onu da protesto etmişlerdi. olur mu diye. sanki eczanelerin başında duruyolar. daha lise
mezunu olmayan çıraklar iş yapıyor.

Mesela ben geçen sene az daha kör oluyodum. Gözüm rahatsızlanmıştı diye merhem alıcaktım bu salak eczacı çırağı göz için değilde aynı ilacın deri için olanını vermiş.üstelik prospektüsünde göze temas halinde hemen doktora başvurun diyor. o derece yani. bugünde kulak iltihabı için doktora gitmiştim. hemen hastanenin karşısındaki eczaneye girdim. doktor ne ilaç yazdıysa başkasını vermiş üstelik eczanede aynı ilaç olduğu halde. sordum çırağa niye ilacın kendisini vermiyosun diye. bunlar eşdeğer ilaçlar diyor. sonra kızdığım için ilacın orjinalini verdi. hani eczanede olmasa ilaç anlıcam da. bu yaptığı nedir? tam eczaneden çıktım bi baktım yolun yarında yine başka antibiyotik vermiş. gittim ağzıma geleni söyledim. özellikle yapıyorlar bence. reçetedeki ilacı kayda geçip onun yerine daha ucuz ilacı bize verip kar sağlıyorlar. ben bu eczaneyi şikayet edicem. çok vicdansızlar. sağlıkla oynuyolar. nereye başvurabilirim acaba?

canım bu dediğin şey mümkün değil,ablam eczacı bende iyi biliyorum o yüzden,gerçek ilacı kayda geçip eşdeğerini vermezler,çünkü senin aldığın ilacın barkodunu okutuyorlar artık...eskiden senin dediğin gibiydi.
o ilacı aldığın eczaneyi şikayet etsen de eline bişey geçmez o çocukcağız işinden olur.sadece şey diye şikayet edebilirsin sağlık bakanlığı şikayet hattına "kaç defa gittim eczacı yerinde yok" bunu söylersen eczacıyı denetime alırlar.ya da "saat 19:30 dan sonra ilaç satarken gördüm" dersen...ya da "nöbet gecesi yerinde yoktu" vs vs... o çocuk, eczacının ayda 600 tl vererek oraya buraya koşturduğu biridir.eczacının sorumluluklarını bilmesi lazım.ablam en fazla 1 saatliğine ayrılır eczaneden mesela,her hastayla ayrı ayrı konuşur. eczacı böyle olmalı.

iyiki erken farketmişsin ama keşke çocuğu değil de eczacıyı şikayet etsen. alo sağlık bakanlığının numarası vardı 172 falan bişeylerdi.geçmiş olsun.

eczaneden ilaç alırken doktorun yazdığı reçetedekini alın, muadili ya da bu daha ucuzu deyip başkasını vermesine müsade etmeyin, çünkü genelde ilaç mümessilerinin fazladan eşantiyon verdiği ilaçlar ya da anlaşmalı olduğu ilaçları veriyolar..

ilaç sektöründe bir dönem çalıştım eczacıdan çok doktor kar kar peşinde ve gittiğim çoğu doktor ilacın etkisiymiş iyisiymiş pek sormuyor ama eczacılar bu konuda daha bilinçli tabi hepsi için demiyorum ama sırf doktor yazmış diye illa o ilaca odaklanmayın eczacılar yüzlerce ilaç bilgisine sahipken doktorlar sadece uzmanlık alanına giren ilaçlar hakkında bilgili...

kızlar cevap verdiğiniz için hepinize teşekkür ederim. haklısınız böyle şeylerde dikkat etmek ve de gerekli yere şikayet etmek lazım. hakkını veren eczacı

tabi ki var ama bana nedense böyleleri denk geliyor.

Haklısınız.

Etrafta çok var market gibi eczane işletenler..

Bizim mesela yıllardır mahallemizde olan eczacı bi amcamız var... Doktor gibi aynı, hastalandığımda ilk ona giderim. O derece yani.. Çok güzel bilgilendiriyor insanı..

Yani güvenilir, bildik yerlere gitmek lazım, sağlık bu, riske atılmaz..

benimde kuzenim uzun bir süre eczanede çalıştı kız meslek dikiş nakış bölümü lise mezunuydu
eczacılık mezunu olanlara daha yüksek maaş vermek zorunda oldukları için diğer elemanları asgari ücretle çalıştırıolar

evet bunada katılıyorum benim eşimin çalıştığı şirket eczanelerde sözleşmeli eczanelerden ilaç alıp vip üyelere ilaç dağıtımı yapıyorlar
ve çoğu eczane bu muadili olayını öne sürüyor bazı ilaç firmalarının ilaçları daha fazla kar bırakıyormuş fazla satılırsa ek komisyon veriyormuşlar falan

eczaneden ilaç alırken doktorun yazdığı reçetedekini alın, muadili ya da bu daha ucuzu deyip başkasını vermesine müsade etmeyin, çünkü genelde ilaç mümessilerinin fazladan eşantiyon verdiği ilaçlar ya da anlaşmalı olduğu ilaçları veriyolar..

eczaneler odası yaz netten oradan zaten yönlenirsin.şikayet butonu var sanırım.şimdi uğraşmadımda ben bir keresinde şikayet etmek için açmıştım.eczaneler odası sayfası yölendiriyor

Back
X