Eden bulur hikayeleri...

FashionbyHatis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2008
1.926
9
0
İstanbul
Elbette kimse gitmeyecek bu dünyadan
ettiğine ettik biçtiğine biçtik diyen birileri olmadan

ben çektirenlerin çektiklerine dair hikayeleri paylaşmanızı istiyorum sizlerden ara ara bende yazacağım.
ama lutfen aralara başka konular yazılar yazmayalım sadece hikayeler olsun.
evliliğe aşka insanlığa dair..

Bugun Allah korkusu olmayanın, ahiretteki cehennem ateşi korkusu olmayacağına inanırım...
Ama bir sorun daha varki cehennem dünyadada vardır.. orayı okadarda uzun süre beklemeye gerek yok
ninem dere gider kumu kalır herkez ettiğini bulur derdi...

şimdi o duaları okadar çok ediyorumki.......

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Ne kazandım dediğin de kazanırsın ne de kaybettim dediğin de kaybedersin.ne giden pişman olur döner bekler allah beklersin gelen giden olmaz ne de bitti dediğin ask ummadığın anda filizlenır yeniden.hayat böyle bir şey çünkü.bazen kaderin de yoktur olur dıye uğraşırsın bazen uğraştığın kişi kaderin olur farketmezsin.zamanında tanıdığım bir arkadaşım vardı.erkek arkadaşı yakışıklı zeki tatlı bir çocuktu.kızın ailesi istemedi.zira çocuk üniversite okuyacaktı iş bulacaktı vs yolu uzundu.erkek tarafının maddi gücü kız tarafının anca yarısı ederdi.çocuk vazgeçmedi.kızın ailesinin yapmadığı çirkinlik kalmamışken çocuk kızın parmağına yüzüğü taktı.sonra ne mi oldu.kız o yüzüğü çıkardı attı.hem de severek ayrılıyorum gibisinden.hiçte anlamadım severek ayrılmayı.kız baba parasıyla gezdi tozdu iyi okullarda okutuldu ailesinin yakın dostları olan o zengin yakışıklı çocukla evlendi.herşey güzeldi ama zaman geçti ve anladı ki hayat allah verirse koca bir ömür.ne güzelliğin kalır ne de zenginliğin.olmadı.kızın yakışıklı zengin dıye evlendiği çocukla heves geçince işler değişti.boşanmak istedi ailesi izin vermedi.ne derlerdi.eskiden sevdiği çocuğa açık açık hakaret eden bitmesi için elinden geleni yapan kızım ben senin iyiliğini düşünüyorum diyen anne iş boşanmaya gelince böylesini nerde bulacaksın dıye kıza cephe aldı.eski erkek arkadaşına aldatır seni dedi ama eşi aldatınca erkek yapar kocana sahip çıka döndü olay.peki o çocuk ne oldu.üniversite bitti mühendis olarak atandı.çok zor günleri oldu.şimdi evi arabası olan halen daha yakışıklı saçlarına beyazlar düştüğü için karizmatik görünüşe sahip bekar ve özgür bir erkek.peki bunlar olmadan ayrılık yaşanmasaydı birileri sabretseydi de şimdi bu iki kişi mutlu olsa olmazmıydı.ışte kader bu dur.bazen karşı tarafı senden uzak tutmak için bazen de seni ondan uzak tutmak için.sorsan kızın ailesi halen daha şimdi ki çocuğu yere göğe sığdıramaz ama eskisi halen daha kötülenir.ışte bunlarda aile ve ne yazıkki bazen aileler kendi idealleri için evlatlarının mutluluklarını ellerinden alır.bir sorun varsa ortada mutlaka farklı farklı yaşam olanakları olan kişilerden akıl alın.sizin çevreniz sizin standartlarınıza göre akıl verir.herkesin mutlu olması dileklerimle

karısını cocugunu bıraktı gitti kadın boşanmadı maaşını istedi boşanma karşılığı, adam bian once kurtulmak istiyordu kadından kabul etti.
sonra birisiyle evlendi o kadınında başka cocukları vardı. adamın hal ve hareketlerine dayanamadı ya düzel yada biter dedi ...
şimdi o adam cennet ve cehennem dünyada diyor ve yapayanlız yaşıyor.. akrabaları destek oluyor

komşumuz anlatmıştı.

Back
X