Eden bulur mu

her koyun kendi bacağından asılır

şeklinde bir atasözü ile cevap vereyim

kızlarından bulmak ne demek ki

kızları belki ailesine benzemiyor belki aklı başında biri

böyle şeyler ile kendinizi dolduracağınıza ya da avutacağınıza yaşadıklarınızdan şikayetçi iseniz anında müdahale edin geçen günler maalesef ki geri gelmiyor

üzüntünüz değişmiyor

Annemin bir sözü vardır; köyde dede erik yer, şehirde torununun dişi kamaşır diye... Hiçkimsenin yaşadığı üzüntüye ah ile karşılık beklemesini ruhsal olarak sağlıklı bulmam ama şu bir gerçek ki; maddi miras gibi, gen aktarımı gibi, manevi miraslar da nesillere aktarılıyor. Fakat unutmamak gerekir; o nesil sizin Can'ınız da olabilir. Bu vesile Allah'a sığınıp, kendinizi uzak tutarak yaşamınıza devam etmeniz gerekir. O vakit zaten değirmenin neyi, nasıl öğüttüğü aşikar olur.

Annem açısından cevaplıyorum, bulmadı babaannem.

Malına mal, parasına para, altınına altın katarak da gitti bu dünyadan ayrıca. Bir kızı kendine baktı, diğer kızı mis gibi evlilik yaptı çocuğu oldu kocasını yönetti, oğlu parasını akıttı.
Kraliçe gibi yaşadı.
Olan sadece anneme oldu.

Görümcen de kötüyse, sana haksızlık ediyorsa bulsun evet.

Benim bir konuda direk derdim kendisiyle, çok isterim o yüzden çeksin.
Tam da o atıp tuttuğu konuda.
Fazlasını değil, birebir aynısını yaşasın.
Ve neden yaşadığını bilsin.

Hiç üzülmem. Ohh olsun derim.
O kadar iyi kalpli biri değilim, olamam.

Bulanıda var bulmayanıda....
Allah herkese layığını versin demek en doğrusu :)

Konuyla çok alakasız da sayılmayacak bir düşüncemi paylaşcam : Biz kötülük görünce neden hep aynısının daha fazlaSINI onların da bulmasını istiyoruz ki?

Yani belki farkında olmadan bizim de kırdığımız kalp vardır ve biz başka şekilde farklı kişiler tarafından üzülüp imtihan oluyoruzdur..

onlar sana ne yaptı bilmem. haklı/haksız olayını hiç bilemem.. ama İnsan insanın imtihanıdır, kurdudur.Fi bir zamanda belki istemeden de olsa belki isteyerek yaptıklarının karşılığıdır bunlar..

Bilmem ankatabildim mi, yazık yani o kızdan ne istiyorsun hıncını körelt

Konuyla çok alakasız da sayılmayacak bir düşüncemi paylaşcam : Biz kötülük görünce neden hep aynısının daha fazlaSINI onların da bulmasını istiyoruz ki?

Yani belki farkında olmadan bizim de kırdığımız kalp vardır ve biz başka şekilde farklı kişiler tarafından üzülüp imtihan oluyoruzdur..

onlar sana ne yaptı bilmem. haklı/haksız olayını hiç bilemem.. ama İnsan insanın imtihanıdır, kurdudur.Fi bir zamanda belki istemeden de olsa belki isteyerek yaptıklarının karşılığıdır bunlar..

Bilmem ankatabildim mi, yazık yani o kızdan ne istiyorsun hıncını körelt
Katılıyorum

"Eden bulur guzelim kalir sanma yaninaa" demek isterdim ama maalesef bu dunyada kotulukler karsiliksiz kaliyor. Kotu kalpler masallah iyi yasiyor. Bu arada evrensel bir ilkeyi hatirlatayim size; ceza kisiseldir. Mesela sizin su an yaptiginiz da bence kotu bir sey. Size yapilanlarin sucsuz birinden cikmasini istiyorsunuz. O zaman o kadin da sizin kiziniz icin ayni seyi dilesin olur mu ? Onun basina gelenler de sizin dileginiz oluyor cunku.

Eden bulur inleyen ölür... Demişler. Arkadaşım sezeryanla doğum yaptığında kaynanası demediğini bırakmadı ( kadın mısın sen de bir çocuk doğuramadın gibi) sonuç kaç ay sonra kendi kızı sezeryan olduğunda sesi bile çıkmadı..

Görümcem yok. .

Eden bulur . .

Ne ekersen onu biçersin. .

Back
X