- 21 Ocak 2012
- 6.954
- 19.359
- 498
- Konu Sahibi AngryPenguin
Yazdiklarimla cevabiniz arasinda bir alaka kuramadim. Tavir koymak ile savas yapmayi ayni kefeye koyan sizsiniz, ikisi ayri seyler. Guvenlik onlemi almayi da tavir koymak olarak nitelendirdiniz, bunlar da ayri seyler. Savasin mantigi olsa kucuk cocuklar olmez, kadinlar tecavuze ugramaz, iskenceler olmaz, insanlar cirilciplak soyulup yollarda suruklenmez, parcalara ayrilip kaziklara gecirilmez, analarin karninda bebeler sislenmez, iki ulkenin askerleri arasinda meydan muharebesi olurdu sadece.. Hersey olur biter, ondan sonra hukuk yargilar, sucluyu bulup savas suclusu ilan eder, cezalandirir diye savaslar mantikli olmaz. Bunlar savasta olur, ben olur dedigim icin masumlarin katlini desteklemis mi sayiliyorum? Ne diyeyim yani, savaslarin mantigi vardir, asla boyle seyler olmaz savaslarda mi?Hayal mi kuracagim bu yastan sonra.Evet hanımefendi savaşın mantığı da var hukuku da var. Hatta uluslararası savaş hukukunda kullanılması yasak olan silahlar da var. NATO'nun Birleşmiş Milletlerin savaş konusunda düzenlemeleri ve hukuksuzluk olan bölgelere müdahaleleri var tabi işlerine geldikleri yerlere.. Sizin sandığınız gibi savaş bu öldürülsünler canım nolcak kökleri kazınsın da bi daha hortlamasınlar olayı değil bu.
Hani yukarıda tepki sadece suçlu olanlara verilmeli diyordunuz noldu? Konu israil olunca başka müslüman alemi olunca başka mı oluyor sizin için?
Masumların katledilmesi sizin için bu kadar normal madem o halde sinegogun müzeye çevrilmesi gibi öldürmenin yanında çok masum kalan bir eylemi eleştirmeyin. Sizin mantığınıza göre nede olsa bazı şeylerin kökü kurutulmak isteniyordur belki.
Demekki zihniyetiniz konusunda haklıymışım sizinle polemiğe girmek istemiyorum söyleyeceklerim bu kadar.
Benim mantigima gore haksizliga verilen tepki baska seydir, savas baska sey.. Tepki icin insan oldurulmez, o ulkenin mali boykot edilir, yuruyusler yapilir, protesto edilir, bunlari da halk yapar, ozgur iradesiyle, devlet degil. Devlet tepkisini ambargo koyarak yapar, yoksa vize koyar, diplomatik yollarla devlet gibi protesto koyar, memleketin bir sehrinde halkina ait bir ibadethane ile ugrasarak degil. Gucun anca ona mi yetiyor derler adama... Koca devletsin sen.. Ayip..