Edirne'de sinagog bilmecesi

Evet hanımefendi savaşın mantığı da var hukuku da var. Hatta uluslararası savaş hukukunda kullanılması yasak olan silahlar da var. NATO'nun Birleşmiş Milletlerin savaş konusunda düzenlemeleri ve hukuksuzluk olan bölgelere müdahaleleri var tabi işlerine geldikleri yerlere.. Sizin sandığınız gibi savaş bu öldürülsünler canım nolcak kökleri kazınsın da bi daha hortlamasınlar olayı değil bu.

Hani yukarıda tepki sadece suçlu olanlara verilmeli diyordunuz noldu? Konu israil olunca başka müslüman alemi olunca başka mı oluyor sizin için?

Masumların katledilmesi sizin için bu kadar normal madem o halde sinegogun müzeye çevrilmesi gibi öldürmenin yanında çok masum kalan bir eylemi eleştirmeyin. Sizin mantığınıza göre nede olsa bazı şeylerin kökü kurutulmak isteniyordur belki.

Demekki zihniyetiniz konusunda haklıymışım sizinle polemiğe girmek istemiyorum söyleyeceklerim bu kadar.
Yazdiklarimla cevabiniz arasinda bir alaka kuramadim. Tavir koymak ile savas yapmayi ayni kefeye koyan sizsiniz, ikisi ayri seyler. Guvenlik onlemi almayi da tavir koymak olarak nitelendirdiniz, bunlar da ayri seyler. Savasin mantigi olsa kucuk cocuklar olmez, kadinlar tecavuze ugramaz, iskenceler olmaz, insanlar cirilciplak soyulup yollarda suruklenmez, parcalara ayrilip kaziklara gecirilmez, analarin karninda bebeler sislenmez, iki ulkenin askerleri arasinda meydan muharebesi olurdu sadece.. Hersey olur biter, ondan sonra hukuk yargilar, sucluyu bulup savas suclusu ilan eder, cezalandirir diye savaslar mantikli olmaz. Bunlar savasta olur, ben olur dedigim icin masumlarin katlini desteklemis mi sayiliyorum? Ne diyeyim yani, savaslarin mantigi vardir, asla boyle seyler olmaz savaslarda mi?Hayal mi kuracagim bu yastan sonra.
Benim mantigima gore haksizliga verilen tepki baska seydir, savas baska sey.. Tepki icin insan oldurulmez, o ulkenin mali boykot edilir, yuruyusler yapilir, protesto edilir, bunlari da halk yapar, ozgur iradesiyle, devlet degil. Devlet tepkisini ambargo koyarak yapar, yoksa vize koyar, diplomatik yollarla devlet gibi protesto koyar, memleketin bir sehrinde halkina ait bir ibadethane ile ugrasarak degil. Gucun anca ona mi yetiyor derler adama... Koca devletsin sen.. Ayip..o_O Ama Savas baska sey, savasta insanlar olur. En cok da masum insanlar.. Tepki icin hic bir mecburiyet yokken masum insanlar atesin onune atilmaz, ona politikaya kurban edilen canlar denir. Devletin asil gorevi senin canini malini korumak, onla kumar oynamak degil, ya tutarsa diyerekten...:KK57: Tutmadi iste.. Sinagogun muzeye cevrilmesini de Afgan savasina ben baglamadim, siz bagladiniz. Ikiz kulelere tepki icin veya tavir koymak icin Amerika Afganistana savas acti dediniz, muslumanlar katledilince destekliyorsunuz dediniz ama unuttugunuz birsey var ki o savasta Turkiye de ABDnin yaninda yer aldi ve asker gonderdi. Emri ben vermedim ki, musluman kisiligi ile un salmis RTE verdi. O da mi benim gibi musluman kiyimini destekliyordu? Demek ki orada muslumanlara yapilan bir tepki degilmis soz konusu, terormus, terorun dini olur mu?

Yahudiler dunyanin pek cok yerinde vardir ama bilindigi uzere İsrail Yahudiligin kalbidir. Osmanli dan gunumuze kadar hicbir farkli din mensubunun ulkemiz sinirlari icinde dininden oturu eza cefa veya kisitlamaya tabi oldugunu gormedik. Hosgoru her dinden once İslam'in ozudur. Ama mesaj vermek adina İslam'in ilk kiblesi olan Mescid-i Aksa'ya yapilan igrenc saldirilar yuzunden Edirne yerel yonetiminin ibadethaneyi acma isini askiya almasi isabet olur. İsrail yillardir bizim dinimizden olan insanlara zulmediyor. Hicbir Musluman ulke bu sebepten kalkip İsrail e saldirmadi saldirmasinda ama ibadethaneye saygi denen birsey varsa bunu da en iyi Turkler ve Muslumanlar bilir. Atalarimizin yasantisini biz boyle okuduk. Peygamberimizin hosgorusunden bunu anladik. O zaman aynisini yapana kadar burnunu surteceksin. Unutmayin yahudilik bir dindir saygi gostermek gerekir inanca ancak yahudilik inanci kendileri disindaki inanca sahip olanlari asagi ve hayvan olarak niteler ve hic kimse sonradan yahudi olamaz ancak yahudi bir anneden dogmak gerekir. Hicbirsey gorundugu kadar masum degil mescid i aksanin duvarlarini yikan bombalari gorunce insanin ici sizliyor saygiysa buyrun yapin karsiligini da ona gore alirsiniz.

burda israili destekleyen Yahudilerde vardır kesin
destekleyenlerin Allah belasını versin.

Yazdiklarimla cevabiniz arasinda bir alaka kuramadim. Tavir koymak ile savas yapmayi ayni kefeye koyan sizsiniz, ikisi ayri seyler. Guvenlik onlemi almayi da tavir koymak olarak nitelendirdiniz, bunlar da ayri seyler. Savasin mantigi olsa kucuk cocuklar olmez, kadinlar tecavuze ugramaz, iskenceler olmaz, insanlar cirilciplak soyulup yollarda suruklenmez, parcalara ayrilip kaziklara gecirilmez, analarin karninda bebeler sislenmez, iki ulkenin askerleri arasinda meydan muharebesi olurdu sadece.. Hersey olur biter, ondan sonra hukuk yargilar, sucluyu bulup savas suclusu ilan eder, cezalandirir diye savaslar mantikli olmaz. Bunlar savasta olur, ben olur dedigim icin masumlarin katlini desteklemis mi sayiliyorum? Ne diyeyim yani, savaslarin mantigi vardir, asla boyle seyler olmaz savaslarda mi?Hayal mi kuracagim bu yastan sonra.
Benim mantigima gore haksizliga verilen tepki baska seydir, savas baska sey.. Tepki icin insan oldurulmez, o ulkenin mali boykot edilir, yuruyusler yapilir, protesto edilir, bunlari da halk yapar, ozgur iradesiyle, devlet degil. Devlet tepkisini ambargo koyarak yapar, yoksa vize koyar, diplomatik yollarla devlet gibi protesto koyar, memleketin bir sehrinde halkina ait bir ibadethane ile ugrasarak degil. Gucun anca ona mi yetiyor derler adama... Koca devletsin sen.. Ayip..o_O Ama Savas baska sey, savasta insanlar olur. En cok da masum insanlar.. Tepki icin hic bir mecburiyet yokken masum insanlar atesin onune atilmaz, ona politikaya kurban edilen canlar denir. Devletin asil gorevi senin canini malini korumak, onla kumar oynamak degil, ya tutarsa diyerekten...:KK57: Tutmadi iste.. Sinagogun muzeye cevrilmesini de Afgan savasina ben baglamadim, siz bagladiniz. Ikiz kulelere tepki icin veya tavir koymak icin Amerika Afganistana savas acti dediniz, muslumanlar katledilince destekliyorsunuz dediniz ama unuttugunuz birsey var ki o savasta Turkiye de ABDnin yaninda yer aldi ve asker gonderdi. Emri ben vermedim ki, musluman kisiligi ile un salmis RTE verdi. O da mi benim gibi musluman kiyimini destekliyordu? Demek ki orada muslumanlara yapilan bir tepki degilmis soz konusu, terormus, terorun dini olur mu?

Cevap vermeyeyim dedim ama ithamlarınız karşısında dayanamadım.

Yazdıklarınızla yazdıklarım arasında bağlantı kuramadınız demek. Ben sizin yerinize kurayım o zaman. İlk mesajınızda 11 eylül saldırılarından bahseden sizdiniz ve olaya tek yönlü bakarak ABDnin hangi Türk'ü sınır dışı ettiğinden falan bahsettiniz. Bense olaya tüm gerçekliğiyle bütününü baz alarak baktım ve madalyonun öbür yüzünü gösterdim. Çok matah bişeymiş gibi hangi Türk'ü sınır dışı ettiler söylemleriniz yüzeysel kalmıştı çünkü. Zaten sonradan PKK konusunu açarak olaya tekrar yeni bir boyut kazandıran yine siz oldunuz bana sadece yorum hakkı doğmuş oldu.

Gördüğünüz gibi alakasız dediğiniz tüm konuları siz açtınız bense sadece yorumumu yaptım. Müslüman bir terör örgütü üstlendi aksi ispat edilemedi demişsiniz. ABD'nin bu saldırıyı bahane edip petrol aşkına Irak'a girmesi bir kanıttır benim için ve anlayabilen herkes için. Aksinin ispatlanması için medyanın ilan etmesine ihtiyaç yok zira medya patronlarının kimler olduğu ortada.

Tavır yapmak ile savaşmayı aynı kefeye koyduğumu hangi cümlemden çıkardınız çok merak ediyorum. Cidden merak ediyorum açıklarsanız sevinirim açıklamazsanız kendinizle çelişmiş olacaksınız.

Savaşa dair bahsettiğim şeyleri ben uydurmadım. Evet insanlar öldürür ve öldürülür fakat bunun bile bir sınırı vardır misal fosfor bombası sivil halka karşı kullanılması yasak olan silahlardandır. Dolayısıyla savaş bu ölünür de öldürülür de demenin bir mantığı yok öldürmenin bile insaflısının tercih edilmesi esastır. Siz hiç savaş suçlusu diye bir kavram duydunuz mu? Duymadıysanız bir araştırın derim.

Tepki için insan öldürülmez demişsiniz e ben de bunu anlatmaya çalışıyorum zaten neden Afganistan'da binlerce sivil öldürüldü? Neden Irak'ta binlerce insan katledildi? İsrail yasaklı olan acı çektirerek öldüren silahları kullanarak çocuk kadın demeden neden binlerce insanı katletti? Suçlu kim ise onlar imha edilseydi ya? Bunlara verilecek net bir cevabınız yok. Ancak savaş bu mantığı yok deyip duruyorsunuz.

Siz şu cümleyi kurmadan "Gucun anca ona mi yetiyor derler adama... Koca devletsin sen.. Ayip.."
Ben bunu söylemiştim zaten "şunu da biliyorum ki müzeye çevirme olayı bana hiç samimi gelmiyor keşke daha net daha güçlü tepkiler ortaya koyabilsek"
"Fazla tepkisiziz göstermelik olanlardan bahsetmiyorum ciddi anlamda gurursuz bir tavrımız var diplomatik olarak hiç bir yaptırımımız ağırlığımız yok anca höt höt asarım keserim sonra pısss..."
Demekki aynı şeyleri söylüyormuşuz ama iyi okumadığınız için anlayamadınız heralde.

"Emri ben vermedim ki, musluman kisiligi ile un salmis RTE verdi. O da mi benim gibi musluman kiyimini destekliyordu?Demek ki orada muslumanlara yapilan bir tepki degilmis soz konusu, terormus, terorun dini olur mu?" diye sormuşsunuz.
Terörün dini olmaz elbette fakat dünyada müslümanları terörist gösterme çabasının ne kadar yoğun olduğunu hepimiz biliyoruz. Işid de bu propagdanın bir parçası. Kendilerine müslümanız diyorlar ancak islamla uzaktan yakından alakası olmayan iğrenç eylemlerde bulunuyorlar. Dolayısıyla onların müslüman olmadığını anlamak güç değil. Size bazılarının müslüman olduklarına inanmadığımı zaten söylemiştim...

Back
X