• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eğer avukat olsaydım

safkan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2009
1.254
16
116
İstanbul
arkadaslar ben eger avukat olsaydım ulkemızdekı bırcok yanlıslıgı dava eder dunyanın zengını olurdum
en basta tarım bakanlıgını gdolu ve zıraı ılac kalıntılı sebze ve meyveyı halka yedırıp toksın zehırlenmesı yaptıgı ıcın
guvenlık gucelrının kontrolsuz guclerını ınsan hakları mahkemesıne dava ederdım
saglık bakanlıgını koruyucu hekımlıgı ve normal dogumları destekleyıp yaygınlastırmadıgı ıcın (aklıma suan gelenler bunlar emınım dusununce baya bıseyler daha cıkabılır)
ulastırma bakanıgını psıkolojık testten gecırmeden ehlıyet verıp ınsanların kaza yapıp olmesıne neden oldıgı ıcın (önlemler yetersızkı dunyanın en cok trafık kazası olan ülkelerının basındayız)
sanayı bakanlıgını zaralı urunler sıgara kola vs satılmasına ızın verdıgı ıcın
emının bırcok sey var dava edılecek bunları muhalefet olmak ıcın degıl
ülkemızde barıs ıcınde daha rahat ve huzurlu yasamamız ıcın yapardım
hersey halkın mutlu olmasın ıcın yapardım ama bı yandanda actıgım davalarla bakanlıkları duzeltır bır yandanda para kazanırdım
dua etsınler avukat degılım:oklava:

Bu ülkede milyonlarca avukat var, onların aklına gelmiyor mu sanıyorsun böyle davalar açmak... Elbette ki gelmiyor, çünkü senin bahsettiğin dava konuları ya kanuna yönetmeliğe mevzuata uygun, yada ıspat edilmesi mümkün olmayan göreceli kavramlar....
ıyi niyetini anlıyorum ve taktir ediyorum ama öyle her hoşumuza gitmeyen şey için dava açmak mümkün değil maalesef...

Ancak ve ancak hukuka uygun olmayan şeyleri dava edebilirsin...

zaten hukuksal eksıklıkler var ama yınede bazı ısını ıyı yapmayan kurumları hızaya geıtırı bence
sence hormonlu etler . dunyada yasaklanmıs en zararlı tarım ılaclarıyla hemde dozajının ustunde ılaclanan sebzelerı bıze satmaları , denetlememelerı cokmu yasal
bunun hesabını kım verecek
bunun gıbı bırcok sey var , bırcok suclunun sucu yanına kar kaldıgı ıcın artık gunumuzde suclular cırıt atıyor sucsuzlar basımıza bısey gelırmı dıye korkuyor

zaten hukuksal eksıklıkler var ama yınede bazı ısını ıyı yapmayan kurumları hızaya geıtırı bence
sence hormonlu etler . dunyada yasaklanmıs en zararlı tarım ılaclarıyla hemde dozajının ustunde ılaclanan sebzelerı bıze satmaları , denetlememelerı cokmu yasal
bunun hesabını kım verecek
bunun gıbı bırcok sey var , bırcok suclunun sucu yanına kar kaldıgı ıcın artık gunumuzde suclular cırıt atıyor sucsuzlar basımıza bısey gelırmı dıye korkuyor

Evet canım maalesef yasal, bununla ilgili mevzuatlar oluşturulmuş, ve bu mevzuatlar sayesinde bu sebzeleri satabiliyorlar zaten, yoksa mümkün değildi...
Evet mevzuata itiraz edip idare mahkemesine gidersin, ama emin ol bunun sonu yok...

Emin ol herkes işini hukuka bi şekilde öyle yada böyle uyduruyor....

Maalesef senin gördüğün kadar toz pembe değil.. Sadece bir avukat olarak yada sadece bir savcı yada hakim olarak hukuku düzeltemeyeceğimiz gibisadece bir doktor olarak da sağlık sistemini düzeltemeyiz...
Bu ülkede nice idealist siyasetçiler geldi geçti, bişeyleri düzelttiler belki ama olması gerekenin yanında o kadar az ki.. Sistem gene onları yedi, alaşşağı etti...

dealist ve iyiniyetli olmanı takdir ediyorum, ama maalesef hayatın gerçekleri bizim pebe gözlüklerin ardından baktığımız gibi değil.. Hayatı gerçekleri çok acı, yıpratıcı, kurnaz, sinsi ve acımasız....

Keşke senin istediğin gibi bir dünyada yaşıyor olsaydık....

herkes benım gıbıdusunseydı hersey degısırdı ama herkes senın gıbı dusunurse yandık bence sende olması gerekenlerı dusun suan olanları kabullenmek bıze cozum getırmez
bız bu davaları actık dıyelım bıkere hakım bıle emınım bu sebzelerden zehırlenen bırı olarak bence mantıklı kararlar verecektır
davayı kaybetsek bıle bunun basına yansıması ınsanların kafasında soru ısaretlerı bırakması ve sıkayetlerını bakanlıklara bıldırmesı bıle bazı kurumları hızaya getırebılır belkıde
ayrıca ımkansız zaman alandır derler
ınsan yeterkı ıstesın
son olarak unutmakı bız kurtulus savasında tum dunyanın ulkesınde saldırdıgı bır ulkeydık
ingıltere ,fransa,ıtalya,yunanıstan ,vs,
ve cok fakır bır ulke ıken bu dusmanlara karsı savastık
dusunku hasta bır ınsan saglıklı 5-6 kısıyı yenebılırmı
yendık ve suanda bu topraklarda yasıyoruz
atalarımızın senın toz pembe dedıgın ama benım umut ve azım dedıgım duyguları sayesınde
lutfen herkes boyle azımlı olsun ozaman herseyın degıstıgını goreceksınız

herkes benım gıbıdusunseydı hersey degısırdı ama herkes senın gıbı dusunurse yandık bence sende olması gerekenlerı dusun suan olanları kabullenmek bıze cozum getırmez
bız bu davaları actık dıyelım bıkere hakım bıle emınım bu sebzelerden zehırlenen bırı olarak bence mantıklı kararlar verecektır
davayı kaybetsek bıle bunun basına yansıması ınsanların kafasında soru ısaretlerı bırakması ve sıkayetlerını bakanlıklara bıldırmesı bıle bazı kurumları hızaya getırebılır belkıde
ayrıca ımkansız zaman alandır derler
ınsan yeterkı ıstesın
son olarak unutmakı bız kurtulus savasında tum dunyanın ulkesınde saldırdıgı bır ulkeydık
ingıltere ,fransa,ıtalya,yunanıstan ,vs,
ve cok fakır bır ulke ıken bu dusmanlara karsı savastık
dusunku hasta bır ınsan saglıklı 5-6 kısıyı yenebılırmı
yendık ve suanda bu topraklarda yasıyoruz
atalarımızın senın toz pembe dedıgın ama benım umut ve azım dedıgım duyguları sayesınde
lutfen herkes boyle azımlı olsun ozaman herseyın degıstıgını goreceksınız

Benim çok sayıda avukat arkadaşım var, onlardan bu işlerin nasıl yürüdüğünü az çok öğrendim....Öncelikle, avukatın davadan kazandığı paraya vekalet ücreti denirmiş ve vekalet ücreti alabilmesi için birinin vekili olması lazımmış. Yani avukat kendi kendine açacağı bu tarz davalardan vekalet ücreti alamaz yani sandığın gibi zengin olamazmış.Zaten aksi halde eminim ki bu tarz davaları açarlardı.Ama anladığım kadarıyla sen duyarlı bir insansın o halde gidip bir avukata vekalet vermeni ,harcını, mahkeme masraflarını mercine ödemeni.avukatın para almasa bile asgari vekalet ücreti üzerinden kesmek zorunda olduğu makbuzun kdv sini ve gelir vergisini ödemeni, davayı kaybedersen ödemek durumunda kalacağın yüklü karşı vekalet ücretini ödemeyi göze almanı tavsiye ederim.. O zaman kendisi adına senden ücret talep etmeksizin emeğini ve zamanını harcayacak , bu işin mesleki sorumluluğunu üstelenecek ve bu davayı zevkle açacak duyarlı avukat bulabileceğini umuyorum. Benim maddi durumum buna elvermediği için ben bir avukata vekalet veremiyorum. Kolay gelsin...İnsan sağlığı her şeyden önemli umuyorum bir gün sen ya da başka duyarlı ve bilinçli birileri bu tarz davaları açarlar.

Herkes her kurum hakkında kafasına göre dava açamaz. Bunun için belli şartların oluşması gerekiyor. Tek bir örnek vereyim trafik kazası oldu, yol kusuru var karayollarına zaten dava açabilirsin, ama yasal düzenlemede psikolojik testten geçirilmeyenlere ehliyet verilmeyecek diye bir kanun maddesi bulunmadığından ancak bir milletvekilinin bunu Türkiye Büyük Millet Meclisine yasa tasarısı olarak sunmasını beklemekten başka çaren yoktur.

Herkes her kurum hakkında kafasına göre dava açamaz. Bunun için belli şartların oluşması gerekiyor. Tek bir örnek vereyim trafik kazası oldu, yol kusuru var karayollarına zaten dava açabilirsin, ama yasal düzenlemede psikolojik testten geçirilmeyenlere ehliyet verilmeyecek diye bir kanun maddesi bulunmadığından ancak bir milletvekilinin bunu Türkiye Büyük Millet Meclisine yasa tasarısı olarak sunmasını beklemekten başka çaren yoktur.

Haklısınız..benim kastettiğim açılması mümkün olan davalarda izlenebilecek yol. Konu sahibi arkadaşım avukat olsa yapacaklarını anlatmış ben de birey olarak yapabilecekleri konusunda yardımcı olmaya çalıştım. Tabi bunun için bir avukat yardımı alması gerektiğini belirttim.
Herkesin her kurum hakkında dava açması tabi ki düşünülemez.Kişiler açamayacakları gibi onların vekili olan avukatlarda aynı şekilde açamazlar. Bu konu da sizinle hemfikirim. Sadece görülmekte olan bir davada anayasa aykırı bir durum olması koşuluyla bir takım haklar oluyordur sanırım.

ozaman tbmm yey bol bol yasa teklıflerı sunmak gerekıyor
cunku ulkede bastan sona cook eksıklıkler var
bunu boyle bırakamayız
eger evımız darmadagın ve kırlıyse bıyerden temızlemeye baslamalıyız buda onun gıbı bosverırısek daha kotuye gıder
alakasız olacak ama örnek verıcem
birgün sahılde arkadasımla yürüyoruz
100 mt ılerde 1ı sarhos ıkı kısı kavga edıyordu
yanındada 20 kısılık bır grup basketbol oynuyordu
sarhos olan dıgerıne buyuk kayalar atıyordu
ama oburude sarhos olmadıgı ıcın elındekı kaya gıbı buyuk (30 cm capında taslar)tasları cevık hareketlerle tutuyor bır yandanda yuzune vuruyordu
sarhos dayaktan kendını kurtaramıyordu cunku sarhostu
öburude bıraz uzaklassa sarhos olan buyuk taslardan ustune atıyordu ve basketbol oynayanlarda ızlıyordu tabı bızde sok olmus bır sekılde ızlıyorduk
sora baktım bırbırlerıne baya zarar verıcekler ben farkında olmadan basketbol oynayanlara bagırmısım
ne bakıyorsunuz salak gıbı ayırsanıza dıyee
ozaman butun grup bunları ayırmak ıcın sahayı bosalttı ve bunları ayırdılar bızde rahat ettık
orda herkes baksa kımbılır ne olacaktı
sadece bır kac kelıme soyledım ve hersey degıstı
bence tembellıgı bırakmamız lazım artık
peygamberımız ne demız
bır suça ortak olmasanızda eğer izliyor ve sesinizi çıkarmıyorsanız sizde aslında suçlusunuz demektir
buna cok ınanıyorum

Back
X