eğer varsa bebeğim sigara dumanına maruz kalıp etkilenmiş midir?

mahkeme86

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2015
41
8
1
39
Merhaba Arkadaşlar,

Siteye yeni üye oldum.Ben de eşimde bebek istiyoruz ve çalışmalara başladık.Henüz test yapmadım çünkü günüm sadece 1 gün geçti.Fakat benim içimi çok ama çok kemiren ve günlerdir beni psikolojik olarak sarsan hatta ağlamalarıma sebep olan bir durumum var.Son adetimin ilk gününden itibaren saydığımda 3 ya da 4 haftalık olduğunu tahmin ettiğim bir zamanda ufak bir ortamda yoğun bir sigara dumanına maruz kaldım.O an hamile olabileceğim bir anlığına aklımdan çıktığı için yaklaşık bir saat kadar bu ortamda bulundum.Ve akşamına gerçekten resmen hasta oldum.karın ağrısı,gaz vs..(ben sigara kullanmıyorum fakat okul döneminde de çok sigaralı bir ortamda bulunduğumda bana bu şekilde zarar veriyordu.)beni yeyip bitiren işte bu konu..Ne olur söyleyin sizce beni bile bu kadar etkileyen sigara dumanı eğer varsa bebeğime zarar vermiş midir ya da ileride böyle bir risk var mıdır?Bazıları büyüdüğünde bile bu olumsuz etkinin ortaya çıkabileceğini söylüyor.Ona zarar vermiş olmaktan ve ömür boyu vicdan azabı çekmekten inanın çok ama çok korkuyorum..Biliyorum daha hamile olduğum bile kesinleşmedi ama çocuğuma bişey olma ihtimali beni bitirdi.Ne olur değerli yorumlarınızı esirgemeyin.

Canım içini rahatlatayım, biz de çalışıyoruz bebek için. Ama eşim de ben de hem sigara hem de alkol tüketiyoruz. Sonuçta hayat tarzı bu, bebek olur ya da olmaz diye kısıtlamıyoruz kendimizi. Bu süreçte sadece döllenmeye engel olabilir sigara, daha küçücük bir hücre o hamile olsan bile. Senin yediğin içtiğinin oraya bi etkisi daha olmuyor. Kese yok plasenta yok öyle düşün. Zarar gelmez kese oluşana kadar diye düşünüyorum. O da reglin gecikmesinden 1 hafta sonra oluyor.

Umarım söylediğin gibidir canım ya.O kadar ihtiyacım var ki böyle şeyler duymaya.Belki kötü niyetli değillerdi ama biraz olumsuz yorumlar yapıldı etrafımda.Ve beni çok ama çok etkiledi.Zarar vermiş olabileceğim ihtimali beni vicdanen çok yıprattı,çok üzdüm kendimi.Sanki Allah korusun ama herhangi bir olumsuzlukta kendimi suçlayacakmışım gibi hissediyorum.Allah sizin de gönlünüze göre versin inşallah,umarım tez zamanda sağlıklı bir şekilde kavuşursunuz bebeğinize.Tekrar çok sağol.

Hassasiyetin cok guzel gercekten ama bukadar fazlası seni yıpratir dokuz ay fosur fosur sigara icen insanlar var dogrumu hayir tabiki degil korkma bisey olmaz Allahın izniyle goren gözeten koruyan Allah cok dikkat edip olumsuz seyler yasanda var bu sureci kendin icin zorlastirma derim elinden geldigince dikkat et tabi tedbir bizden taktir Allahtan canım

Canım haklısın,bu şekilde belki de daha fazla zarar veriyorum.Ama o an için bu kadar düşüncesiz davrandığım için affedemiyorum kendimi.Sizlerin her yorumu içime biraz daha su serpiyor,gerçekten çok sağolun.Rabbim herkesin evlatlarını ve eğer benimleyse benim bebeğimi de korusun inşallah.

Back
X