Eğitim,kültür ve Aileler..

Evet ablacım küçüğüm 20 yaşındayım işte.. Annemde uymuyorsunuz yapamazsın sen onunla diyor.Oda inat bende inatım zıtlaştıysam elimi degmem o derece inadım. :S Acele etmiyorum ama kararsızlık çekiyrm mühendisle görüşmem doğru olurmu?

Görüşmekten bir şey olmaz sonuçta aklına yatarsa birbirinizi tanımak için zaman verebilirsiniz en azından okulunuz bitene kadar, o süre içerisinde baktın olmuyor ayırırsınız yollarınızı, sonuçta karşı tarafı tanıman için bu gerekli. Ama evlilik konusunda sakın acele etme arkadaş olarak görüş derim ben. Ön planda okulun olmalı, okulu bitirip meslek sahibi olursan hayatın boyunca kendi ayaklarının üzerinde durabilirsin.[/QUOTE]

tamam saolun görüşücem aklıma yatarsa mühendisle devam edicem :) Ama diğerine ne diyp ayrılcam kii.. Onuda üzcem :43:

Ben aranızda kayda değer bir eğitim farkı göremedim açıkçası. Sen yüksek okul mezunusun söz konusu vatandaş lise. Açık öğretim diploması alsa senden daha eğitimli olacak yani. Neyse bence asıl konu bu değil.

Ailen tutucu mu arkadaşım? Eğer tutucu bir aile ortamından geliyorsan yani içki, kadın-kız olayları olağan değilse ailende çok sorun yaşarsın çünkü beli çok kirli bu kişinin.

Yoldan arabaya kız atmak mı? Bu ne ya? Allah esirgesin.

Ama kimi ailelerde bu tip olaylar normal karşılanabiliyor. Senin ailende de benzer olaylar yaşandı veya yaşanıyorsa olabilir o zaman. Adam eve sarhoş geldiğinde şok geçirmezsin en azından.

Hakkında hayırlısı...

Annen haklı diyeceğim bende. Tek haklı bulmadığım eğitim durumu. Lise üniversite durumuna bağlı değildir kişilik.
Benim eşim üniversite mezunu ben açıktan lise okuyorum hala ama pek çok üniversite mezunundan daha bilgiliyim kendimi geliştirdiğim için.
Sen 20 olduğuna göre sevgilin de 24 yaşında ve sana anlattığı geçmişi için bile çok küçük.
Değişeceğini bende sanmam çünkü yaptığı şeyler gayri ahlaki.
Okulunu oku ve sana yakışacak insanları sok hayatına bu tarz sapkın kişilikler için boşuna zamanını harcama.

Ben aranızda kayda değer bir eğitim farkı göremedim açıkçası. Sen yüksek okul mezunusun söz konusu vatandaş lise. Açık öğretim diploması alsa senden daha eğitimli olacak yani. Neyse bence asıl konu bu değil.

Ailen tutucu mu arkadaşım? Eğer tutucu bir aile ortamından geliyorsan yani içki, kadın-kız olayları olağan değilse ailende çok sorun yaşarsın çünkü beli çok kirli bu kişinin.

Yoldan arabaya kız atmak mı? Bu ne ya? Allah esirgesin.

Ama kimi ailelerde bu tip olaylar normal karşılanabiliyor. Senin ailende de benzer olaylar yaşandı veya yaşanıyorsa olabilir o zaman. Adam eve sarhoş geldiğinde şok geçirmezsin en azından.

Hakkında hayırlısı...

Ailem tutucudur.Ailemizde içki,kadın kız olayları hiç yoktur yanii.Ailem bu kişiyi onaylıycagını hiç düşünmüyorum.Annem onaylamazsa babamda istemez,dayımlarım derken aile kesin kızar bana :S Ailede içki içen yoktur bizim. ve Eğitim olarakta en düşük Lisedir.

Annen haklı diyeceğim bende. Tek haklı bulmadığım eğitim durumu. Lise üniversite durumuna bağlı değildir kişilik.
Benim eşim üniversite mezunu ben açıktan lise okuyorum hala ama pek çok üniversite mezunundan daha bilgiliyim kendimi geliştirdiğim için.
Sen 20 olduğuna göre sevgilin de 24 yaşında ve sana anlattığı geçmişi için bile çok küçük.
Değişeceğini bende sanmam çünkü yaptığı şeyler gayri ahlaki.
Okulunu oku ve sana yakışacak insanları sok hayatına bu tarz sapkın kişilikler için boşuna zamanını harcama.

Değişmez demi,bi insan geçmişi hala devam ettirir.. :43:

tamam saolun görüşücem aklıma yatarsa mühendisle devam edicem :) Ama diğerine ne diyp ayrılcam kii.. Onuda üzcem :43:[/QUOTE]

Onun şimdi üzülmesi senin ileride daha çok üzülmenden iyidir. Okuluna ağırlık vermek istediğini okulunu bitirip meslek sahibi olmak istediğini o süre içerisinde de her ikinizin fikirlerinde değişiklik olabileceği için ayrılık kararı aldığını söyleyebilirsin.

tamam saolun görüşücem aklıma yatarsa mühendisle devam edicem :) Ama diğerine ne diyp ayrılcam kii.. Onuda üzcem :43:

Onun şimdi üzülmesi senin ileride daha çok üzülmenden iyidir. Okuluna ağırlık vermek istediğini okulunu bitirip meslek sahibi olmak istediğini o süre içerisinde de her ikinizin fikirlerinde değişiklik olabileceği için ayrılık kararı aldığını söyleyebilirsin.[/QUOTE]

Ayrılık konularnda hiç iyi olamamışmdır hep aglaya aglaya bitti demişimdir :5: İnşALLAH derim buna:44::43:

daha 20 yaşında pırıl pırıl bir genç kızsın e herşeyi alttan alan her tartışmada susan denilen herşeyi sorgusuz yerine de getiren bir insansan tabi senden iyisini bulamicağını söyler eş değil kendine hizmetçi sıkıldıkça içini boşaltacağı bir kumtorbası falan arıyor resmen
güzelim eğitim konusu hariç annene sonuna kadar destek veriyorum ben de zamanında annemi dinlemedim senin inşallah yapmayacağın o hatayı yaptım cehennem gibi geçen birkaç seneden sonra arkama bile bakmadan kaçtım çok şükür ki ailem bana sahip çıktı şimdi çok mutlu bi evliliğim var rahmetli annem oğlum diye severdi şimdiki eşimi.... canım annemmmm
demem o ki anneler asla evlatlarının üzülmesini istemez ve hisleri çok kuvvetlidir sana uymadığını mutsuz olacağını söylüyorsa inanki doğrudur

askerden sonra her kızla çıkıp ayrılacakmış vay sen romeo yaşıyormuş haberimiz yokmuş.

sana sadece şunu diyebilirm . hani eskiden çok çapkınmış vs ama şimdi değişmiş olanlar var ya? bak bu durumu şöyle ele al. ben hayatın bir alanında nasılsam her alanda da öyleyimdir. ben mesela sosyalim konuşkanım sevgimi gösteririrm. annemle de öyleyim, eşimle de, arkadaşımla da. işte de öyleyim.

şimdi bu adam demekki hemen bir şeyi tüketmeyi seven, aldatma da bir mahsur görmeyen bir insan tipi çiziyor, hatta olgunlaşmamış. şimdi düşün. farzet ki artık sana sadık biri olacak. bu demek değildir ki işinde, evliliğinde ailesinde sorumsuz, yalancı hemen sıkılan vs gibi olmayacak. bilmem anlatabildim mi?

Okurken acayip sinirlendim:47:

Bu nasil karaktersiz bir adam ya? Ankaraya gidip dul kadinlarla gorusmeler, askerden donunce her gun farkli bi kizla cikma hayalleri?

Boyle birine kendini nasil layik goruyorsun yahu?

Tamam gecmis, gecmiste kalmis olabilir ama gecmis bir insanin karakteridir..

İyi aile cocugu, gecmisi temiz, kizlari yataga atilan bir tur olarak gormeyen birisiyle evlensene ya

Cok mu aradin boyle bir insani?

Erkekler kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanıyorlar..
Sana anlattıklarına baksana...
Yok önceden arabalara kız atarmışta, yok senden sonra değişmişte...
Oldu paşam!
Sen de böyle güzel güzel dinliyorsun dimi....
Nasıl anlattıklarına göz yumdun, merak ettim şimdi...
Her kız bozuk diyene bak...
Kendisi istediği kızla gününü gün etsin sonra da düzgün kız arasın....
Bu adalet mi, hak mı?
Bence annen haklı...

yaşıt sayılırız.
öncelikle alınma gücenme ama eğitim açısından büyük bir fark göremiyorum aranızda. olsa ne olur o ayrı mesele. eğitim başka bir şey tahsil başka bir şey. okumak cehaleti alır eşeklik baki kalır derler. söz meclisten dışarı alınma sakın. :34: yani bir insanın eğitim ve kültür seviyesini okuduğu okulla ölçemeyiz bana kalırsa :6:
ama senin sevgilim dediğin insan ne mal olduğunu baştan belli etmiş. ne demek senin gibisini bulamayacağımı sanıyordum da her gece başka kızla bilmem napıcaktım. sana layık mı sence ? anlattıkların benim gözümde tipik bir serseriyi canlandırdı. :51: etrafta düzgün kız kalmamış hepsi bozulmuş demiş ya hani o kızlar neden o hale geldi erkeklerin suçu yok mu. kızlar o ahlaksızlığı tek başına yapmıyor onun gibilerle yapıyor bilin istedim. :3:
annenin haksız olduğu noktalar olsa da bu çocukla olmaz diyor bence orada çok haklı. kumaşını çok belli etmiş sevgilin hakkında daha fazla konuşmak istemiyorum.
ayrıca bir inşaat mühendisinden bahsetmişsin. kızma ama sen olaya biraz farklı bakıyorsun bence. direk biri daha var demek yerine bir inşaat mühendisi var diyorsun ki bence sorun burda. :29: bir de bu hayatına birilerini sokma acelen ne onu anlamadım. ne güzel okuyorsun imkanın varsa kendini daha da geliştir yaşın,yaşımız çok genç. :31:

Daha çok erken bence evlenmeniz için. Şuanda yazmış olduklarınıza bakarak aslında kültürel anlamda aranızda çok ta fark olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Sadece okula gidip gelmeyle olmuyor. Üniversite sadece derslere girilip çıkılan bir okul olmamalı.. Siz evlenmeyi düşünmek yerine akademik ve sosyal gelişiminizi sağlayıp, toplumsal olaylarla ilgilenip, kitap okuyup, sinemaya tiyatroya giderek üniversite hayatına devam ediyor olsa idiniz aranızda kültür farkı olurdu ve zaten size anlattıklarının ne kadar çocukça olduğunu fark edip böyle bir ilişkiye başlamazdınız.

2 ayda ne çabuk tanıdın da aşık oldun? Bi dur bakalım daha yeni yeni ne huylarını göreceksin, kıskançlık diyip geçme çok baş ağrıtır, annelerin her zaman bir bildiği vardır, geçmişi desen zaten parlak değil demek en ufak bir kavgada hani sen alttan alıyorsun ya almadığında dışarı gidip içki de içebilir kafasına göre takılabilir de bu potansiyele sahip bu arkadaş... Aç gözünü biraz, okulunu bitir, çalışmaya başla daha hayatın başındasın bu ne acele?

İnce eleyip sık doku ki; ilerde ben ne yaptım demeyesin. Herkez evladının iyi şartlarda yaşamasını ister. Zamana bırak, mevzunuz daha çok yeni.

daha biriyle bitirmeden, ne yapayım diye burdan sorarken hemen yenisine yelken açman doğru mu? mühendisler kaçmıyor korkma yine bulursun. şimdi bu çocuk askerden gelip duysa öğrense kendisi yokken biriyle buluştuğunu, hemen sana damgayı vuracak. haklıyken haksız duruma düşme. düşünerek hareket etmeni, durulmanı öneririm. kızlar da erkek gibi olmuş ayol, az hanım olun, kıymetli olun :))

Konuyu doğru yere açtım mı bilmiyorum ama benm bir sevgilim var henüz yeniyiz işte 2.aymıza grdik ama bu 2 ayda sanki hep yanyanaymışız gibi hissettik.O şuanda Tuncelide asker.Aynı liseden mezun olduk ama benden büyük 4 yaş var aramızda lise mezunu anlayacağınız bende liseyi bitirdikten sonra Üniversite okumaya başladım 2 yıllık bir bölüm ama hiç okumamaktan iyidir. Neyse anneme bu konuyu açtım biz seviyoruz anne hemen nişan olsun demiyorum sana zaman ver süre tanı bize dedim.İşi yok gücü yok asgari ücretle bi ev nasıl geçinebilir.Üstelik sen üniversite mezunu olmuş olcaksın o lise mezunu arada eğitim farkı var dedi.Bende o kendini geliştiriyo dedm ne kadar geliştirirse geliştirsin senin kadar bilgili değildir dedi.Mutlaka anlaşamadığınız bir nokta çıkar dedi.Sonra işte seni sevmiyor yok gönül eğlendirmek için konuşuyor falan dedi.Bu benmle konuşurken geçmişte yaptıgı herşeyi anlattı.Karı kız hayatı olduğunu,içki içtigini arada.. Sonra geceleri arabayla yada motorla gezdiğini ankaraya gidip dul bayanlarla görüştügünü ama hatamı anladım dedi geçmişi geri getiremem istemesem sana söylemem ama sana karşı hep dürüst olmak istiyorum dedi.Bende geçmişin değil gelecegine yön ver aynı hataları tekrarlarsan beni kaybedersin dönüp arkama bakmam dedi.Seni tanımadan önce kızlarla dalga geçmeyi düşünüyordum askerden gelince hergün bir kızla çıkıp ayrılcaktım. Gece kız görürsem yolda arabaya alıcaktım devamını tahmın edebilirsiniz.Hiç düzgün kız kalmamış artık hepsi bozulmuş diye düşünüyodum en son sözlümden ayrıldıgımda dedi.Evlensemde görürü usulu dıyordu.Şimdi sen çıktın karşıma Allahım bi insan bu kadar düzgün mü olur ben bunu hakediyormuyum acaba diye düşünüyorum diyo.Bazen geliyo beni bilgilerinle eziyosun ama sonra bişi oluyo tek lafınla beni mutlu ediyosun dedi.Düşünüyorumda bi evimiz olsa sennle beni eve baglayan tek sen olursun diyo :)) Annesine anlatmş oglum oda digerleri gibi olmasın snra bak demiş oda yok anne bu farklı demiş hep alttan alıyo ,ben kızınca sesini çıkartmıyo,en kötü kavgamız kıskançlık demiş ben bu kızı seviyorum demiş ya bununla evlenirim Allah nasip ederse yada bekar hayatını yaşarm demiş.En kötü ihtimal akrabalardan biriyle evlenyrm ama gene melikeyi severim anne demiş :)) Annem yemin ediyor dengin değil senin ben seni elaleme hizmetçi ol diye mi baktım eline meslegini al dengini al baktım diyo.Sonra gidiyo babama sölüyo babamda ayrı laf ediyor.Sonra kardeşim geliyor oda bir laf ediyo iyice skıldım ve bunaldım.Napıcam nasıl aşıcam bilmiyorum seviyorum yada hoşlanıyorum ama annem vermezse mecbur ayrılcam,ama bn onnla yaşlanıyım istyrm annem vermem benm istedigim uygun gördüğüm diyo başka bişe demiyor Ha olurda sen meslegini alırsan,senn seviyenden biri üni mezunu biri olurda onun işi olursa konuşursan haa o zaman tamam derim 2niiznde işi yok benden bişey beklemeyin diyo napıcam yada napmalyım Ablalarım yaşıtlarım nolur akıl verinn çaresizim aglamaktan gözlerim şişti artık :43::43::43::43::43:

kırmızıyla işaretledigim yerleri yeniden defalarca oku iyice düşün
senin böyle bi geçmişim olsa o seni kabul edermi tabihi HAYIRR
sen neden kabul ettin bilmem ama bi insan 7 de neyse 70 de odur
annesine resmen seni sustugun için sevdigini söylemiş
2 kere degil 22 kere düşün sen bu işi
ben bu işi çok uygun görmedim aileninde rızası yok zaten
kimsede vazgeçilmez degil zamanla herşey unutulur

2 aylık bir ilişki ve evlilik düşünmek, ki bütün bu olumsuzluklara rağmen ...

Back
X