Egzamaya Kesin Çözüm

ComRad3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2010
4
0
86
Adana
Evet Arkadaşlar Egzama gibi belalı bir probleme çok kolay ve basit yollarla son veriyoruz.

1. Yöntem Beyaz Dut Kurusu

Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine bir avuç dolusu beyaz dut kurusu atınız ve altı dakika kısık ateşte ağzı kapalı olarak kaynatmaya devam ediniz. Altıncı dakikadan sonra ocaktan indiriniz, elinizi yakmayacak derecede sıcaklığa gelince egzamalı ellerinizi kabın içerisine koyunuz ve en az on dakika etki ettiriniz. Bir saat ellerinizi yıkamayınız. Bir saat sonra ellerinizi suyla durulayınız. Haftada üç kez, toplamda iki hafta bu uygulamaya devam ediniz. Her defasında taze olarak hazırlanması gerekir. Ellerinizi daldırdığınız kabın soğumamasına özen gösteriniz. Ellerinizi yakmayacak derecede (ılıktan sıcak) sıcak olmasına dikkat ediniz.

Eğer egzamanız ayaklarınızda veya el bileklerinizdeyse, hazırladığınız suyu kaşık veya kepçe yardımıyla egzamalı bölgenin üzerine on dakika boyunca dökünüz. Suyu egzamalı bölgelerin üzerine dökerken, yakmayacak derecede ılıktan daha sıcak olmasına dikkat ediniz. Kabın ılımamasına dikkat ediniz. Gerekirse tekrar ısıtınız.

Not: Bu yöntem saç derisindeki egzamayı gidermez.

http://www.youtube.com/watch?v=Drnd1xUvoiU

2. Yöntem (Çörek otu - zeytinyağı)

Kullanılacak malzemeler çörek otu ve süzme zeytinyağı.

Çörek otunu iyice öğütüp toz haline getirin ve aynı miktarda süzme zeytinyağını döküp iyice karıştırın. Daha sonra da bu karışımı egzamalı bölgeye sürüp 45 dakika bekletin.

Çörek otunu öğütülmüş olarak hazır almayın , Kendiniz alıp öğütün. yeni öğütülmüş olmalı ki etkisini iyice gösterip kısa sürede egzamayı geçirsin.

Son düzenleme:
bekletilmesi gerekiyor mu saçta bu karışım bende de yeni oldu kesin çözümse ben de yapayım,yok galiba deneyen

Arkadaşlar yaklaşık bir yıldır ellerimde egzama var. ellerim küçük küçük su kabarcıkları oluyordu ve aşırı kaşınıyordu.Gitmediğim doktor kullanmadığım ilaçlar kalmadı doktor bana sürekli dermovate diye bir kremi yazardı sürekli kullanırdım ama yine de geçmezdi. geçici bir çözümdü.en son doktorum bana akşam dermovateyi parmaklarına sür eline de ameliyat eldivenini geçir. sabaha kadar dursun 1 hafta denedim ve gerçekten inanılmaz!!! geçti ellerim darısı başınıza bence deneyin bir şey kaybetmezsiniz Allah şifalar versin hepimize...

Son düzenleme:
Arkadaşlar egzama çok illet bir rahatsızlık her şey bitti geçti dersiniz sonra bir bakarsınız yıllar sonra kendini tekrar yeniler.Henüz tıpta bile kesin bir tedavisi yok maalesef,doktora gitseniz bile size verecekleri kortizon kremleri,kortizon haplarından öteye gidemez tabi ileriki hayatınızda göreceğiniz yan etkileri de cabası ben 1 yıldır savaşıyorum bu hastalıkla hemde en ağır ilaçları kullanarak başladım.kortizonlu haplardan başladım ilk olarak sonra baktım adet düzensizliği,kilo aldırıyor doktoruma danışmadan 1 haftadır bıraktım.Netten kendim araştırıp buldum.size bu süreçte önereceğim ;

kimseyle mümkün olduğunca doku temasında bulunmayın, ellerinizi sabuna detarjana sürmeyin, aktarcılarda ardıç sabunu (egzama ve mantar) için o da çok iyi bir sabun kullanmanızı tavsiye ederim. yünlü,orlon giyisilerden uzak durun. gerekirse yaşam biçiminizi değiştirmeniz gerekiyor sadece ilaç ile geçilecek bir hastalık değil Çay değilde bitki çaylarını için bahartlı, acı,
tuzlu dan uzak durun mümkün oldukça bazen et de alerji yapabiliyor.öyle bir hastalık ki bütün yaşamımızı,sosyal hayatımızı etkileyen bir rahatsızlık bende de hala geçmiş değil ama nemlendirici kremlerle,bu yazdıklarıma dikkat ederek şimdi daha rahatım daha iyiyim. Allah hepimize şifa versin...

Çörek otu - zeytinyağı yöntemi saç derisindeki egzama için biri kullandı ve ciddi bir iyileşme var. Herkese tavsiye ederim

egzama tam olarak nasıl birşey?

ben de elime sabun süremem; bebek şampuanları (nivea en iyisiydi )ve bebek sabunu (nivea ve johnson&johnson)kullanıyorum

imkanı olan loccitanê'in sabunlarını kullanabilir veya burt bees marka sabunlar da elimi tahriş etmiyordu

Evet Arkadaşlar Egzama gibi belalı bir probleme çok kolay ve basit yollarla son veriyoruz.

1. Yöntem Beyaz Dut Kurusu

Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine bir avuç dolusu beyaz dut kurusu atınız ve altı dakika kısık ateşte ağzı kapalı olarak kaynatmaya devam ediniz. Altıncı dakikadan sonra ocaktan indiriniz, elinizi yakmayacak derecede sıcaklığa gelince egzamalı ellerinizi kabın içerisine koyunuz ve en az on dakika etki ettiriniz. Bir saat ellerinizi yıkamayınız. Bir saat sonra ellerinizi suyla durulayınız. Haftada üç kez, toplamda iki hafta bu uygulamaya devam ediniz. Her defasında taze olarak hazırlanması gerekir. Ellerinizi daldırdığınız kabın soğumamasına özen gösteriniz. Ellerinizi yakmayacak derecede (ılıktan sıcak) sıcak olmasına dikkat ediniz.

Eğer egzamanız ayaklarınızda veya el bileklerinizdeyse, hazırladığınız suyu kaşık veya kepçe yardımıyla egzamalı bölgenin üzerine on dakika boyunca dökünüz. Suyu egzamalı bölgelerin üzerine dökerken, yakmayacak derecede ılıktan daha sıcak olmasına dikkat ediniz. Kabın ılımamasına dikkat ediniz. Gerekirse tekrar ısıtınız.

Not: Bu yöntem saç derisindeki egzamayı gidermez.

2. Yöntem (Çörek otu - zeytinyağı)

Kullanılacak malzemeler çörek otu ve süzme zeytinyağı.

Çörek otunu iyice öğütüp toz haline getirin ve aynı miktarda süzme zeytinyağını döküp iyice karıştırın. Daha sonra da bu karışımı egzamalı bölgeye sürüp 45 dakika bekletin.

Çörek otunu öğütülmüş olarak hazır almayın , Kendiniz alıp öğütün. yeni öğütülmüş olmalı ki etkisini iyice gösterip kısa sürede egzamayı geçirsin.

Arkadaşlar benimde elim egzamalıdı 5 günde kurtuldum eczacı bana ilaç yaptı ve geçti bende bu eczaneyi forumlardan birinde bi arkadaş tavsiye etmişti öyle buldum Allah ondan razı olsun

Back
X